Meglehet. Sok "hülyeség" eszébe jut az embernek kínjában ha ül, vár és valóban csak fantáziálgatni tud arról, hogy mik is történhetnek a háttérben mert nem informálják kellőképpen.
Most erről jut eszembe. Nem lehet, hogy úgy trükközik ki ezt az egészet, hogy gyorsan bejelenti az új rv-k keletkeztetése után, hogy besett a jelentéskötelezettség alatti tartományba és még nem veszi át az új papírokat, majd ezek után a következő pár napban piacon és OTC-n megválik jelentés nélkül attól a mennyiségtől amitől kell, majd ha ez megvan, kb ma mondjuk, bejelnti, hogy átvette a papírokat (kis késéssel, talán büntivel is), de a kötelezőt megúszta, és nem kellett arról sem jelenteni nekünk, hogy hogyan és mikor szabadult meg attól a 9M db papírtól ami ahhoz kellett, hogy megússza a kötelezőt? Fene tudja.
azért mert akkor kötelező vételi ajánlatot kellene adnia jelen helyzetben. ha viszont megvárják a Delta részvényeket, akkor egyik nagy tulajnak sem kell. csak tippelek
Nem az a kérdés, hogy ki áll a GT mögött, hanem az, hogy miért nem vette (még?) át a 84 M db részvényét (ahogy Bakai sem), amikor a részvénykeletkeztetésből származóan Papp és a Panther Prime vagy mi a csuda megkapták a részvényeket.
Valószínűleg neki egyelőre nem származna előnye belőle, nyilván, különben nem menne a bújkálás. Más részről viszont, pusztán csak az apporthoz szükséges hitel folyósításának garanciája szempontjából, nekem mint kisrészvényesnek az megfelelő biztosíték lenne ha tudnám, hogy valóban a GT rendelkezik azzal a pakkal, mert ez egy jelentős részesedést jelent a cégben, jelenleg is 10Mrd Ft körüli értékben, és ha mégsem folyósítaná a hitelt, akkor az a saját érdekei ellen szólna, mert elértéktelenedhetnének emiatt a papírjai. Közös érdek lenne tehát, hogy rendben lezáruljon a tranzakció. Így viszont mit tudom én mik lehetnek a GT érdekei, esetleg az is (ezt most persze nem feltételezem, de akár mégis megeshet), hogy kútbaessen a deal. Más oldalról mivel épp beválasztanak egy új tagot az IT-be aki a GT tulajával, Neumannal közösen ül egy harmadik cégben aminek jelentős bevételei vannak, gondolom nem ez a szándékuk, de mégis, a GT így nekem nem nyújt egyértelmű garanciát mert nem tarnszparens, hogy mi lett a pakkjával.
szerintem erre a kérdésre egyelőre nem fogunk választ kapni, a kgy-en biztosan nem. nem is biztos, hogy elő fog bukkanni a GT mögötti "valódi" tulaj. Miért tenné, mi előnye lenne neki ebből?
És ehhez csak annyi kéne, hogy ne kezeljenek már madárnak minket és áruljék már el, hogy a tőkeemelésből származó GT-nek szánt pakkal mi történt. Ilyen egyszerű lenne a megoldás szerintem.
Est média szekta
https://youtu.be/0iOqsNfkN_A