hát minimum.. ha csak ki nem jön az hogy a semmiből tudnak aranyat csinálni... vagy övék a bölcsek köve stb. de ha névérték alá beesne.... huhh akkor aztán.....
A GOPD volt a legkorrektebb. Kereskedés végére mindig visszakorrigálta az árat,így a befektetők bíztak bennük és vettek a részvényeiket. Most sincs lenn a béka s...e alatt az árfolyam!
Törölt felhasználó2022. 02. 11. 15:20
Ilyen ez a popszakma. Ha nyerünk, mi vagyunk a királyok, ha bukunk, akkor miért hagyta az MNB.
Az a 70-80 Ft-os ár volt a csali,mert nyitáskor 66 Ft alatt nem adtak,majd le indikatív árazták,hogy már kapásból legyen nyereségük.Az már tiszta hasznuk és még mindig lefelé nyomják meg ha el is indul felfelé,nehogy elbukják amit fogtak rajtunk. Rabló banda ez is!.
ez tiszta sor és meg is értelek... csak szerintem nem kellett volna.... a NAP bebizonyította, hogy nem szabad.... Ha vársz 1-2 évet pénzednél lehetsz, de ami a legjobban zavaró, hogy xted kategória... nagyon mennye van a blue chipek forgalomtól, emelkedési kapacitástól
Szerintem reális elvárás egy befektetőtől, hogy a kockázatért cserébe nyereséget vár el. A poly talán 2 napig volt pluszban a nyitáshoz képest, azóta szogorúan monoton csökken. Forgalom meg nulla lett közben. Itt is úgy látom ez lesz. Senki nem meri majd felhúzni mert azonnal a nyakába kapja a korábban beültetettek papírjait.
Előre mondom, én is bukóban vagyok. De! 50 forintra értékelték a saját részvényeiket. Miért csalók, ha többért adják? Jelenleg is e fölött van az ár. Ha valaki megvette ennél feljebb, az már többre értékelte, mint maguk a tulajdonosok. Szóval miért is csaltak? Mert eladják a részvényeiket (az általuk megálmodott ár felett)? A tőzsde ilyen. Rendszerint egy új papír pluszban zár, ezért erre mindenki igyekezett ráugrani. Azért nem a cég a hibás, mert valaki rosszul spekulált. Az való igaz, hogy engedhették volna feljebb is. Lehetnek kapzsik, rövidlátóak, stb. De ettől még nem csalók és nem károsítanak meg senkit. Aki tőzsdézik, az a saját döntése. Az is, hogy mennyiért vesz. Ez egyszer bejön, egyszer nem. Amúgy ez az első nap, mehet ez még feljebb. Az építőiparban van potenciál. Személy szerint ráülök a bukóra és kivárom :)
Néztem a rv.-t napközben, volt 70 HUF is 40%-os emelkedéssel névértékről, 85-ig is felment... Azok akik bele vettek kb 80 HUF-nál tehát 60%-os emelkedésnél azok mit gondoltak amúgy? hogy 300 HUF darabáron eladják péntek délután vagy hétfőn? Aztán szidják a céget, a tulajokat stb..... Nemrég volt a NAP bevezetése.... 1000 HUF névértékkel és felment 9400 fölé... most per pill. 1080 HUF-on áll... Lehet anyázni, de amíg nem jut el valaki a gondolkodásig addig nem a cég a hibás... jah és xtend kategóriáról beszélünk.....
Szándékosan lehúzták,átpaliztak a befektetőket. Magasan indítottak,aztán lementek oda ahol kezdeni kellett volna a kereskedést. Hol van ilyenkor a MNB?
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995