"Ifj. Laczkó Béla elmondta: a társaság november végéig zártkörűen 700 millió forint, a Budapesti Értéktőzsdén 1 milliárd forint értékű részvény értékesítését tervezi, darabonként 300-400 forintos áron. Hozzátette, hogy a cég egyúttal 700 millió forinttal, 2,1 milliárd forintra emeli az alaptőkéjét, s teljes egészében rendezi mintegy félmilliárd forint adósságát"
képzelem, alig várják a kisbüfik a hogy az adósságukat kiperkálhassák))))))
Igazad van, megnéztem a 2013-as beszámolóban. Másrészt szerintem kérdéses, hogy megvan-e a cégben még az a szakértelem műszakilag, ami új projektekhez kellene...
Köszönöm a választ!
Nem vagyok túlzottan optimista, pedig maradt részvényem régről, szívesen látnám az árfolyamot feljebb.:-) Mellesleg én nem gondolom hogy ez a cég eredendően a kisbefektetők lehúzására alakult volna, nem indult ez rossz sztorinak, még emlékszem, amikor 2009 környékén egy kifejezetten transzparens cégként emlegették az RFV-t. No mindegy... Utána rossz irányba mentek a dolgok.
De tegyük fel, hogy letisztul a kép, megmarad a két lengyel (milelec, gorlice)egy román (gyergyó)projekt és a lecsökkent magyar operáció, ami profitábilisan tud működni a vevők normális fizetési fegyelme mellett (ez egy optimista szcenárió). Erre az esetre adhatna a cég valamiféle cash-flow tervet, akár értékelést a becsült cégértékre vonatkozóan.
Igazi hajtóerő azonban az új projektek lennének, amihez bizony külső forrás kell. Kötvény nem téma, marad az egyedi projektfinanszírozás mint régen, Magyarországon szerintem ennek nagyon pici az esélye. Talán külföldön lehetne érdemes apróbb projekteket keresgélniük és megpróbálni visszaépíteni a hitelezők bizalmát.. Nem hinném hogy egyszerű lesz, de idővel hátha. A pakkom értékét már én is nullára írtam.:-)
jövőre talán tisztább lesz a kép a cég körül
azért idén is sok minden tisztult
pl. 1 éve még az volt a téma, hogy miből fogja az ESCO kifizetni a NAV felé az áfát, hogy az adószáma mellett ott a NAV végrehajtás, stb., most meg túl van a 450 milla ÁFA befizetésen, bevonás alatt van bő 20M részvény, több per lezáródott, stb.
lassan fogynak a kérdéses ügyek. Románia egy érdekes terep, onnan valószínűleg még évekig jönnek majd a hírek, de egyben az is a legérdekesebb terep, mivel a legnagyobb részét leírták nullára, így jöhetnek pozitív meglepetések (pl. egy koncessziós díj visszaszerzése több millió eurós visszaírást eredményezhet)
de a 2014-es éves mérlegből talán már ki lehet hámozni valamit.
Azt tudom....
A lengyel akvizíciónál rontották el, amihez nem volt meg a forrás. Emellett ment a felelőtlen költekezés ezerrel.
Az viszont kétségtelen, hogy az önkormányzati nemfizetés tette be végleg a kaput....
Arra kíváncsi lennék, hogy Kassai menesztése után még menthető lett volna-e a cég helyzete, ha a magyar önkormányzatok rendben fizetnek, ezt azonban már nem tudjuk meg...
Innen már én a további döglődést tartom valószínűnek...
365 Ft + év elejétől számított éves 10% kamat. azaz most kb. 396 Ft kellene ehhez.
persze ez csak a csődegyezségből jövő számítás, ha hozzáveszed azt is, hogy elestek egy rakás, a kötvények után járó kamattól is, akkor ehhez még hozzájön vagy 70-80 Ft.
hogy mennyire tökös, azt nem tudom, de emlékeim szerint eddig minden perben alul maradt, legalább is a jogerős ítéletek mind ellene szóltak. ráadásul a kötvény alapú követelése már a múlt, a csődegyezség előtt keletkezett, amit a csődegyezség eltörölt.
hogyan próbálna érvényesíteni egy csőd előtti követelést? azok megszűntek létezni. román adóhatóság is elbukta az ez irányú perét. rejtély, hogy Botos mire számít.
ENEFI - THE BEST