En vegig neztem, egesz nap. Akkor jott ki a birosag oldalara, amikor ide irtam. Szerintem nem volt most se targyalas, a biro ekkor hirdette ki a birosagi oldalon. Masodfokon fogjak kimondani a vegso szot, de most nem azert megy a masodfok, hogy az elsofok semmit se itelt meg. Neked ez semmit se jelent.
sajnos nem jelent ez semmit, hogy megint mit ítélt... egyébként ha a cég örülne, már visszaállította volna a kereskedést is... pedig délelőtt volt az ítélethirdetés...
Te arra szamitottal, hogy azonnal penz jon? :) Rajtad kivul van még valaki, aki azt hitte nem lesz masodfok? Pereskedes folyik, az nem megy egy nap alatt. Most ugy megy masodfokra az enefi, hogy eloszor iteltek meg penzt neki elsofokon, Eddig minden alkalommal elutasitottak az enefit.
"Marosvásárhelyen az Önkormányzat által a koncessziós területen meghirdetett mintegy 17000 lakásról az első szezonban kiderült, hogy valójában a 7000-et sem éri el. A város nem fizette szerződésszerűentávhő támogatását, de távhő számláit sem. A koncesszióba adott vagyonegy részéről kiderült, hogy nem is volt a koncesszióba adó tulajdonában, egy részéről megkiderült, hogy egy romániai bank jelzálogával terhelt, annak ellenére, hogy ezt a romániai jogszabályok tiltják. A szerződésben vállalt távhőárat a képviselő testület nem szavazta meg. Ilyen előzményeket követően a Társaság felmondta szerződését az Önkormányzattal és jogi úton érvényesíti követelését: az előre kifizetett 2 mln EUR összegű koncessziós díjat, a távhő számlát és támogatás összegét, az elvégzett beruházást, az elszenvedett veszteséget és az elmaradt hasznát. Az ENEFI jogalap tekintetében már pert nyert az Önkormányzattal szemben. Az elsőfokon újratárgyalt perben az összegszerűség bizonyítása szakértők bevonásával zajlik. A Társaság a perben –saját megítélése szerint –jól áll. A marosvásárhelyi társaság felszámolás alá került, melybe a város és a pénzügy szintén bejelentkezett társaság által vitatott igényekkel. Az ENEFI Nyrt. a hitelezők mintegy 70%-át adja."
Ez a marosi per elsofoku itelete volt. 100% menni fognak masodfokra, maros es az enefi is fel fognak lebbezni. Mindig ez van. Vegso dontest masodfok mondja majd ki. De mar nem nullarol kell masodfokra lepni. Elso alkalom, hogy enefinek penzt itelt roman biro.
Megkerestem, elolvastam ennek a pernek a multjat. Az ugy korabban is volt mar elsofokon, akkor semmit se iteltek meg a cegnek, marosiakat hoztak ki gyoztesnek. Akkor masodfokon ujratargyalast rendeltek el. Ezen jott most itelet. Korabban nullat iteltek meg, most 1,1 milliardot. Masodfokon fogjak kimondani a vegso szot, de mar a mostani itelet is egy nagyon nagy elore lepes. Kepes roman birosag penzt itelni a cegnek :)
Ki mennyit vart. :)Nullanal nagyobb szam, ez ujdonsag Romaniaban. Elso fok, masodfoku ettol elterhet, le vagy fel. Ugy emlekszem ez az a projekt, amit szinte el se kezdtek. Innen johet be milliardos tetel. Gyergyo a nagy falat, azt befejeztek, evekig uzemelt is, ott sokkal tobb penz johet.
ENEFI - THE BEST