Félre ne értsd, nem akartam rád erőltetni és megértem az érveidet. :) Nekem sincs mindig, de párszor már nagyon megbosszulta magát. Én nem vagyok azon a szinten - első sorban fejben - hogy pl Opusból vegyek 100k-t.
Vegyél mondjuk 100 ezer db részvényt és tegyél be stopot,100% hogy lejönnek érte mert látják hova tetted. De ha fejben van azt nem látják, de ne hallgass rám, te feltétlen használj stopot . Én tudom ezt kezelni.
Azért gondoltam, mert szépen mozog a csatornában, de ha letöri, akkor talán már nem is fogja egyelőre teljesíteni a célárat, míg ha van stop, nem kell folyamatosan figyelni, hogy továbbra is "jól" mozog-e. Az elmúlt kb másfél hónapban az Opus is csatornában tendált felfelé, tele átfedéssel, az is hasonló volt. Persze ahány trader, annyi kereskedési rendszer.
Nem szeretem ha valamiben áll a pénzem és nem halad, közben meg máshova kéne ami megy mint állat. Stop ot nem szeretek használni mert lejön értem, követőt meg végképp nem.
ricsiben ezek a hs vagy füles imitáló alakzatok azok, amik rendszerint emelkedést hoznak... https://www.tradingview.com/x/WORH6OTy (csakis "naugye" alapon tettem be chartot) ;)
ELLI(o)TT KLUB