Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 05. 28. 14:33

Econet.hu - nem lehet nyereséges az EBPP?  

Ajánlom minden csodaváró Econet részvényes figyelmébe, aki nem akarja elveszteni a pénzét:
-
Magyar Hírlap 2005. május 27. 25. oldal:
-
idézet:
-
T omecskó Tamás a Magyar Posta szóvívője:
"A sárga csekkes fizetés lehetőségét (az EBPP rendszert) a Magyar Posta Rt. is megvizsgálta, azonban a felmerülő költségek ismeretében nem látta üzletileg megalapozottnak."
-
-
"A sárga csekkes lehetőséget váltja ki a banki inkasszó is" amelyet az OTP már bevezetett. Ezért is nagy kockázat az EBPP rendszer bevezetése, amely a cikk szerint kiváltható más már működő és biztonságosabb technikákkal (beszedési megbízás a baknak a havi számlákra a folyószámláról).
-
-
Hollandiában, ahol az internetes lefedettség jóval nagyobb, ráadásul a csekkforgalom csak kis részét tudták az internetre terelni.
-
-
Na csak nehogy beragadjatok évekre az Econetbe, mint légy a légypapírba és mint én a Phylaxiába évekre.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
werkaz 2005. 06. 21. 09:42
Előzmény: #35  werkaz
Matgab.. bocs :)) Én 2700 nél szálltam be, aztán 3770 -nél rávettem. De megértem hogy Te nem sszereted.
matgab 2005. 06. 21. 09:34
Előzmény: #35  werkaz
Ezt pont nekem mondod werkaz?
Az én beker áram 5195 volt...
Ha tartanám még mindig rendes bukó plusz a kamatok...Persze kiszálltam belőle még 2200 körül...:(
werkaz 2005. 06. 21. 09:20
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Matgab az antennát azért nem tenném a vesztesek csoportjába. (szerintem :)
Törölt felhasználó 2005. 06. 21. 09:14
Előzmény: #32  matgab
minden újabb emelkedő trendnek van közös metszéspontja az eredeti eső trenddel, ez szükségszerű
A korrekció a bezuhanás (50-52) utáni visszapattanás volt 63-ra.
Utána konszolidáció, jelentős forgás, kitörés felfelé, most újabb konszolidáció 60 felett, vételi erő, nem tud visszacsúszni, ma meglátjuk tud-e emelkedni?
67-68-on már újabb kitöréses vétel lenne
matgab 2005. 06. 21. 09:08
Előzmény: #32  matgab
(Én legalábbis 255-ön adtam el ecot utoljára!)
matgab 2005. 06. 21. 09:08
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Kedves Laurion,
Igazán nem kötekedni szeretnék veled, hiszen meglátásaid nagyon nagy százalékban jók, de honnan vszed, hogy ez nem csak egy visszakorrekció?
90- ről nagy sebességgel zuhant le 55-ig, tehát van hova visszakorrigálnia (ezért akartam 55 körül venni, csak pont szabin voltam)...De a trend az még mindig csökkenő!
Törölt felhasználó 2005. 06. 21. 09:04
Előzmény: #30  pimre
Pimre, emlékszel még az 500-on átrobogó pflaxra? :)
ne izgulj, ez most már emelkedő trend.
pimre 2005. 06. 21. 00:44
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Kedves érdeklődő!
.
A május 30-i beírásomból csak az első két sor az enyém. Amiben jelzem, hogy Miki Rurki 2 nappal azelőtti hozzászólását nem értem. Ő ott egy cikkre hivatkozott, mely szerint az EBPP rendszer önmagában nem gazdaságos, ezért a Magyar Posta nem látott benne üzleti fantáziát.
.
Ezért idéztem be teljes egészében egy május 6-i cikket, amely szerint éppen ellenkező a helyzet. Azért csökken az árfolyam, mert egy gigászi ellenfél (nevezetesen a Matáv) rövidesen megjelenik ugyanezen a piacon a T-Systems szolgáltatással.
.
É n nem értek hozzá, pusztán csak azt akartam jelezni, hogy egy hónapon belül 2 egymásnak ellentmondó cikk jelent meg arról, miért esik az Econet.
De ez sajnos mindegy. A lényeg, hogy esik. Sajnos bele vagyok ragadva, rég ki kellett volna szállnom, de elmulasztottam. Így számomra csak elméleti érdekesség, hogy miért esik. Az lenne izgalmas, ha végre abbahagyná, és egy újabb ok következtében nőne végre.
Törölt felhasználó 2005. 06. 20. 16:19
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Részemről sajnos messze nem vagyok annyira képben ezen a téren, hogy igazán releváns dolgot tudnék mondani, de úgy emlékszem egy portfoliós cikkben az econet úgy nyilatkozott, hogy a EBPP a 10%-át szeretné megszerezni a 30 milliárdos piacnak.
Ez ugyebár kb. 3 milliárbos bevétel/év a mostani kb. 700 millióhoz képest, és ettől még nem egy nagy versenytárs belefér a maradék 90%-ba.
.
Nekem is vannak részvényeim, de remélem jól emlékszem és mindez kb. így van.
Üdv.:
Törölt felhasználó 2005. 06. 20. 14:25
Előzmény: #5  pimre
Kedves Primre
Távol álljon tőlem a piszkálódás, de kérlek engedj meg 2 megjegyzést az általad leírtakhoz:
"A T-Systems Távszámla szolgáltatása gyakorlatilag megegyezik az econet.hu EBPP rendszerével, így egy igen komoly nemzetközi szinten is elismert és kipróbált konkurense lesz hamarosan a econet.hu-nak ezen a területen."
1, A T-Systems Távszámla szolgáltatása csak olyan rendszerrel egyezhet meg, ami létezik. Egy nem létező rendszerrel nem lehet megegyezni. Ha pedig rosszul tudom és létezik, akkor kérlek írd meg merre keressem!
2, Az előbbiből következően a T-Systems nem lehet, nem lesz konkurense az Econetnek, inkább talán az Econet lehet majd konkurense a T-Systems-nek, de ahhoz le is kellene vmit tenni az asztalra.
Üdv
É.
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 14:32
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
flash!A globus ha jol tudom nem csak hazai pályán mocorog... ha jol tudom, de javitsatok ki ha télvednék, az egész osztrák konzervgyárat megvette ezzel nem kis teret nyerve ottan... remélhetőleg lesz annyi esze a menedzsmentnek hogy a lehetőségeiket- ami azért egy ekkora konzerv konszennek valjuk be van rendesen- ki tudják használni...
matgab: igen igazad van, némi nemü megfontolás szukséges, de igazándibol szvsz a tőzsde olyan mint a kocsi... érezni kell... egy hétvégi vezető ne akarjon sumi lenni a 2/a-n mert annak nem lesz tul sok jo vége... :( ezért olyan nagyon jo ez a portál, mert tapasztalatot, tudást, és eszmét lehet cserélni!De van más alternativa is, egy broker,csak a brokerek közt is van jo is meg rossz is...
matgab 2005. 05. 31. 14:20
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
bpmc,
azért ne felejtsd el azt, hogy mi van, ha valaki az utóbbi években egy syn, eco, graphi, nabi, globus, rába, mezogep, humet, antenna, pplast, phylaxia -vagy, hogy mondjak mást is Matáv- papírokat gyűjtött az nem nagyon van nyerőben...
Szóval azért megfontoltan kell venni, különben erős bukó ez a piac...
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 14:03
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Aha, szinte bármelyiket. Ezért van a részvényalapoknak olyan jó hozamuk 5-10-20 éves összevetésben. De azért még így sem árt az óvatosság.
pl.:Concorde, 2004 január: Nabi - spekulatív vétel "...már minden rossz benne van az árfolyamban..."
Amú gy a Globust én is figyelem, de sajnos az iparág haza helyzete amennyire én tudom nagyon siralmas, még ha talán nem is annyira, amennyire a Globus aktuális árfolyama mutatja.
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 13:47
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
te flash!szvsz a tőzsdén szinte bármelyik részvényt veheted... pl globus szvsz csucs kereset ha belegondolok hogy szinte bármibe lemerném fogadni hogy 2-3év mulva 1500on jár a ma 400alatt szánkozo papir... még a csipkefuggonyben is van rácio ha arra gondolsz hogy előbb utobb azzal a nagy értékü ingatlanportfoliojuk kal kezdenek valamit, ha a most tervezett győri plázábol nem is lesz semmi... az elköveztkező 3-5évben a részvények többségének minim duplázodnia kell és szvsz fog is!persze eltekintve a szeptember 11.-éktől(csak ilyen ne legyen tőbb) a háboruktol, és egyéb "nyalánkságoktol". ..
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 13:39
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
Kedves komeda!
Persze én sem vagyok "szakember" de ha utánaolvas az ember sokminden kiderül. Pl. annak, hogy a Démász 2 hónap alatt ennyit esett is megvolt az oka: ha jól emlékszem elmaradt? az osztalék (ami egy osztalékrészvény esetén azért elég szar ügy) plusz még a piaccal is esett a múltkori nagy korrekcióban.
Szerintem azért érzed, úgy hogy jön majd egy jó hír mert ezt szeretnéd. Így működik az ember, de a tőzsdén ez alapján bármilyen részvényt vehetnénk.
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 11:22
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Minden részvény annyit ér, amennyiért el lehet adni. Nem gondolom, hogy most többet ér, csak azt, hogy többért lehet majd eladni.
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 11:22
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
szerintem ez olyan kérdés,hogy pl a démász miért ért 3 hónapja honapja 17ezret,és most meg miért 13 ezer.
Csak.(kicsit leegyszerűsítve persze)
nekem az az érzésem,hogy majd jön valami pozitív hír amitől felmegy.
nem értek hozzá fundamentálisan,de ez már csak így szokott lenni.
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 11:01
Előzmény: #19  Törölt felhasználó
Miből gondoljátok, hogy az Econet többet ér annál, mint amennyibe most kerül???
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 10:58
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Dupla vagy fele.Az előbbinnek adok nagyobb esélyt.:-))
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 10:55
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Lehet,hogy félreérthető voltam, de azt akartam kihozni belőle, hogy az egyik legjobb befektetésnek tartom, csak ne az utolsó fillérjeidet tedd bele.
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 10:24
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
nézd,amikor azt mondtam wcm 0.4 lehurrogtatok, mikor azt irtam biotech hulyének néztetek, most az mondom econet és burkoltan lexarozol... :) nos ezen már csak mosolyogni tok... majd szeptemberben kiderül...:) szvsz gyujtogeto életmod az árfolyam zavarása nélkul!udv
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 10:06
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Lefelé van benne max. 56 forint (reálisan 30), felfelé néhány száz. Konzervatív befektetők tegyenek bele annyi pénzt, amennyit nem sajnálnak elveszíteni, agresszívak a dupláját. A kockázat és a várható hozam aránya lényegesen jobb a rulettnél, de a magyar papírok többségénél is. Szerintem.
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 09:09
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
hát csatlakoznéák az előttem szolohoz.... nyáron nem szivesen tozsdeznék,ellenben csak ugy szárazon sem szeretném pihiztetni a kis pénzecskémet, rgo részemről, erre 3-4hónapra nyugott szivvel belecsuccsenek... azaz már elkezdtem csipegetni, de ha esetleg lesz egy nagyobb ontés akkor jo be zsákolok... de mint azt már korábban is mondottam én nyáron nem akarok rohadni a gép előtt, ugy hogy nem biztos hogy nem megy lejjebb erről az 50-60as szintről... jobban értékeltem volna a 30at,de még ugye semmi sincs veszve...:)))
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 08:00
Előzmény: #13  Törölt felhasználó
Irány a névérték.:-))(komoly an)
Törölt felhasználó 2005. 05. 31. 07:02
Mit gondoltok mi lesz az econettel?
Törölt felhasználó 2005. 05. 30. 11:28
Előzmény: #9  zborde
Ha már manipulálás, akkor még annyit, hogy az Econetben strómanjain keresztül a Napi tulajdonosa is erősen érdekelt, vélhetőleg pont befektető-manipulálá si szaktanácsadónak vették be a buliba. Közismerten nem kezdő ugyanis a témában (minden tiszteletem mellett).
A csoportos beszedés pedig nem hasonlítható össze az EBPP-vel mert csak a fizetést oldja meg, a számlabemutatást nem.
Törölt felhasználó 2005. 05. 30. 11:09
Előzmény: #10  Törölt felhasználó
Nem kötözködés képpen, de azért az Egis meg az Eco nem ugyan az a kategória. Egyébként szerintem ha megnézitek a kb 1,5 éves grafikont láthatjátok, hogy miután naggyából rendeződtek a dolgok a csődközeli helyzet után, azért emelkedett az árfolyam, mert jöttek a hírek az akvizíciós tervekről, EBPP-ről, meg Indexről. Miután lezajlottak a vásárlások és kiderült, hogy a cégek amiket vettek kétséges, hogy miként növelik a cég értékét (ha egyáltalán..)
Ezután esett vissza az árfolyam 100 környékére, úgy, hogy B.CS. ekkor azt nyilatkozta: az árfolyamot reálisnak tartja. Ekkor azomban még egyértelműen élt az Index-sztoriba, meg az epbb-be vetett hit. Mára úgy tűnik, hogy szinte teljesen kilőve ez utóbbi kettő is... Hol kéne lennie azután az árfolyamnak, ha nem itt? - Legalább is szerintem
Törölt felhasználó 2005. 05. 30. 10:49
Előzmény: #7  zborde
Nem is olyan rég az Egisnek fuccsolt be egy csodamolekulája. Persze rögtön le is verték a béka segge alá.Most meg mégis hol van?
A befektetők hajlamosak túldimenziónálni a rossz,és a jó híreket is.
zborde
zborde 2005. 05. 30. 10:41
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Valószínűleg próbál másokat is lebeszéni az Eco-ról, hogy ne járjanak úgy, mit ő. :-)

Eszembe sem jutott, hogy ennyire manipulálná a portfolió olvasóit. Hiába nincs is jobb, mint egy jó kis összeesküvés elmélet.
Törölt felhasználó 2005. 05. 30. 10:27
Előzmény: #7  zborde
Nem ám, meg a közös tulajdonosuk sem ismeretlen.
zborde
zborde 2005. 05. 30. 10:15
Előzmény: #6  Törölt felhasználó
A portfoliónak is van egy cikke ami a témához kapcsolódik. Az ő "nick"-jük nem ismeretlen.

Csak azt nem értem miért van minden arra kihegyezve, hogy ha az EBPP rendszer nem lesz sikeres, akkor vége az econetnek.
Van más tevékenységi köre is.
Törölt felhasználó 2005. 05. 30. 09:18
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Nekem az tetszik a legjobban, hogy az Econettel kapcsolatos negatív hírekre általában teljesen ismeretlen, feltehetőleg vadonatúj nickek hívják fel a figyelmet merő jó szándékból.
pimre 2005. 05. 30. 08:39
Érdekes. Május 6-án még más ok miatt csökkent az árfolyam egy itteni cikk szerint:
econet.hu: egy gigászi ellenfél miatt esik az árfolyam?
2005.05.06 11:35
20%-kal zuhantak az elmúlt egy hétben az econet.hu papírjai. Az árfolyam csökkenés előtt a társaság vezetése is értetlenül áll, hiszen a zuhanást magyarázó új fundamentális információ nem látott napvilágot az elmúlt időszakban. Vagy mégis?
Az EBPP
Mint ismertes, az econet.hu egy évvel ezelőtt kezdte el az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszert (EBPP) projektet, mely elsősorban a közüzemi szolgáltatások, valamint a rendszeresen - ma még leginkább postai csekken befizetett - más szolgáltatások elektronikus fizetését teszi lehetővé. Az EBPP rendszer segítségével az évente Magyarországon mintegy 220 millió darab sárga csekket kiküldő szolgáltatókat jelenleg terhelő - például nyomdai, postai - költségek jelentős mértékben csökkenthetőek.
A cég kezdetben még azzal számolt, hogy a rendszer 2005 január 1-én elindulhat, később azonban az idei év első negyedét célozták meg. Az EBPP beindulásáról azonban ezidáig nem látott napvilágot nyilvános információ.
A hazai EBPP piac méretét az econet.hu 30 mrd Ft-ra becsülte tavaly, s 10%-os piaci részesedés megszerzését tűzte ki célul hosszabb távon.
Az econet.hu nagy reményeket fűz az EBPP projekthez, ami a növekedés forrása lehet a cég életében. A Matáv "személyében" azonban hamarosan egy jelentős konkurens jelenik meg a piacon.
Egy komoly konkurens - és az árfolyam
A Matáv névváltáshoz kapcsolódó május 2-i sajtótájékoztatóján került bejelentésre, hogy a T-Systems hazánkban egyedülálló internetes fejlesztésével, a "Távszámla" szolgáltatással jelenik meg hamarosan. Az elektronikus számlamegjelenítés és fizetés szolgáltatás a Magyar Telekom Csoport üzletágai - a T-Com, T-Online, a T-Mobile, a T-Systems és a T-Kábel - által kibocsátott számlákat kezeli majd, de bármely számlakibocsátó csatlakozhat hozzá.
A T-Systems Távszámla szolgáltatása gyakorlatilag megegyezik az econet.hu EBPP rendszerével, így egy igen komoly nemzetközi szinten is elismert és kipróbált konkurense lesz hamarosan a econet.hu-nak ezen a területen.
Megítélésünk szerint a T-Systems komoly versenyelőnnyel rendelkezhet a piacon, nem csak azért, mert sokkal nagyobb szereplő, mint az econet.hu, hanem azért is, mert jelentős nemzetközi, és hazai referenciákkal rendelkezik már az induláskor is, s vélhetőleg a méretgazdaságosságbó l fakadó előnyöket is jobban tudja majd érvényesíteni.
Ettől függetlenül természetesen az econet.hu számára is van lehetőség az EBPP piacon, megítélésünk szerint azonban egy komolyabb referenciát kell tudni majd felmutatni szolgáltatásának szélesebb körben való elterjedéséhez.
Amint az az alábbi grafikonokon is látható ,az econet.hu árfolyama jelentős, csaknem 20%-os zuhanást produkált a BÉT-en az elmúlt egy hét alatt.
jancsika 2005. 05. 30. 07:50
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Azért azt nefelejtsük el, hogy az üzleti életben sokan nem szeretik a banki utalást. Ez ugyanis kétszeres költség sokaknak. Először akkor sarcolódnak amikor befizetnek a saját bankszámlájukra, másodszor pedig akkor amikor bankjuk megterheli számlájukat.
Ha megszüntetnék a kkv-k számára a bankszámlavezetési kötelezettséget, akkor ez az üzletág (feltéve, hogy a pénz legkésőbb másnap odaér)akár rövid távon is nyereséget hordozhatna.
Törölt felhasználó 2005. 05. 30. 05:27
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Fibó! Több mint ciki!
Az első évben különben is veszteségre számítottak. Itt a Magyar Hírlap idézett cikke szerint az a megdöbbentő, hogy nem is biztos hogy nyereséges hosszú távon sem az Econet üzlete. Bár az Econet.hu is azt mondta, hogy nagyon kockázatos az ebpp rendszer.
Törölt felhasználó 2005. 05. 29. 10:17
tyűha! Az elég ciki ha a posta hivatalos szóvívője sem lát nyereséget az Econet bizniszében.

Topik gazda

Miki Rurki
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek