Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 11:13

dühöngő  

Ha már eleged a terápiás egymás megértésből, itt kiadhatod a dühödet. Boxkesztyűt fel, rajta!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 01. 12. 18:01
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
látom ,hogy van más előzmény is:

""""""szurka,gazdagodó,tüske és egyéb hülyegyerekek topicja""""""""

azt viszont nem tudom javasoltátok-e már a Portfólió-nak, hogy a fórum áttekinthetősége érdekében, csak a legutolsó "előzmény " helyett ,valami "témafa" , vagy más néven az összes előzményt is lehetne sorban látni....
mert ahogy én látom a " fórumok" kezdenek egy szénakazalhoz hasonlítani, amiben nehezen lehet az előzményeket is figyelembe venni ....
az egyesével történő előzmények olvasása nem igazán időkímélő....
vagy csak ez van, oszt esztet kell szeretni....
mint ahogy másoktól is láttam a kedves Portfólió-nak címzett kérdésekre hiába várnak választ, a "szerkik" már nem olvassák a "fórumot".....

Törölt felhasználó 2007. 01. 12. 15:49
Azért örülök, hogy az eredeti téma helyett már a szolgáltatók packázása ad okot dühöngésre. Ez a vagy a közállapotok javulását mutataja ...... vagy azt, hogy egyre inkább immunisakká váltok a politikusok packázására és balf@szságára.

Egyébként Boldog Újévet mindenkinek!
Törölt felhasználó 2007. 01. 12. 15:19
Előzmény: #107  matgab
köszi.... de látom nem csak én voltam balek.......

A keresett szó: dühöngő, találatok száma: 3 << | 1 | >>GUMISZOBA...DÜHÖNGŐ.....
szintarto (2007-01-12 14:34)

dühöngő
gibi (2006-06-10 11:13)

Dühöngő
bpmcwap (2005-07-08 10:09)
matgab 2007. 01. 12. 15:16
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
A Fórum keresőben, ami a Cikk kereső alatt van közvetlenül...
Törölt felhasználó 2007. 01. 12. 15:14
Előzmény: #105  matgab
Keresett kifejezés: "dühöngő"
Nincs találat.

Keresett kifejezés:

Szavak közti kapcsolat:
és
vagy
Hol keressek:
csak címben
csak szövegben
címben és szövegben
Kategória:
Mettől:
meddig:
matgab 2007. 01. 12. 15:04
Előzmény: #44  Törölt felhasználó
ezért kár új topikot nyitni...
Elég rákeresni a szóra, a topik címek között...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 16:28
Előzmény: #103  Törölt felhasználó
Tenyleg nem vagyok Parlament-kozeli, de van sejtesem arrol, mire gondolhatsz. Viszont ennek ellenere (vagy eppen ezert!) erdekes megfigyelni a gazdasagpolitikai tettek kulonbsegeit, illetve amit latni beloluk. Ha erosek az osszefonodasok, kozos erdekek, akkor miert nem hasonlobbak peldaul a fiskalis politikak?
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 16:19
Előzmény: #102  Törölt felhasználó
nem annyira élesek a különbségek, a nézeteltérések és sokkal több a közös érdek és az összefonódás, mint gondolnád...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 16:11
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
Nyilvan jobban ismerek valamit, ha benne vagyok vagy kozel hozza. De konkretan mit allitasz?
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 16:06
Előzmény: #96  Törölt felhasználó
A mericskelesre olyankor van szukseg, amikor sokan egybe akarjak mosni a kormany es az ellenzek felelosseget - errol irtam az elozo hozzaszolasom.

A Bokros-csomag budzse-javito elemei (leertekeles+beremeles-stop) csak egy-masfel evig hatottak. Ezutan a mindenkori fiskalis egyenleg lenyegeben az aktualis kormany diszkreciojanak a fuggvenye volt. Tehat egy mitosz az, hogy a Fidesz-kormany elso harom eveben is csak a B-csomag miatt volt feszes a fiskalis politika.

Es ugyanigy 2002 utan is ezer es egy alkalma es modszere lett volna a kormanynak a felelos gazdalkodasra. Ja igen, es ha ossze is mossuk a kormany es az ellenzek felelosseget, azzal is adunk egy valaszt a 'mi lett volna, ha' kerdesre. Szoval nem kell misztifikalni.

Most pedig nyilvan szigoritani kell, es inkabb a kiadasok vagasaval, mint a bevetelek emelesevel. De rovid tavon ez utobbi se megkerulheto persze.
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 16:03
Előzmény: #92  Törölt felhasználó
Az oktatás a régi rendszerben nem volt mérve. Most is ugyanúgy nyerjük a külföldi versenyeket mint akkor. Ebből a szempontból rendben is lennénk. A PISA felmérés, amely jóval nagyobb tömeget mér akkor még nem volt kitalálva. Magyarán régen is most is csak pár (20-30) a 300 ból középiskola volt jó (szvsz). A felsőoktatás reformjának pedig még messze a vége, ha egyáltaltán elkezdődött.
Szerintem az Bálintnak sem sikerült. Ki is rúgták.
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:59
Előzmény: #97  Törölt felhasználó
szabesz, ez evidens... jogok-kötelesség együtt jár, ez a lényeg... hogy kinek milyen jogai vannak és milyen kötelességei, az már helyzet, egyén, illetve csoportfüggő...

a kormányokat nem fogod addig megérteni, amíg el nem töltesz velük, vagy a közelükben pár évet... ez olyan mint a filmipar, mindenkinek téves elképzelései vannak a működéséről...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:57
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
nana, ha veszek LC vagy LP opciót, akkor csak jogom van, kötelezettsége meg a kiírónak! :)
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:52
Előzmény: #95  Törölt felhasználó
Nem mindenkinek ugyanazok a jogai, es igy a kotelessegei sem. Az elmult evekben rengeteget lehetett hallani arrol, hogy az ellenzek mennyire felelotlen. Es ezt gyakran ugy mondtak el, hogy egybemostak a kormannyal, kb. ugy ahogy te irod ('egy helyre jarnak hugyozni').

Ez apologetizmus, a kormany mentegetese. Es pontosan azert, mert amikor _ez_ a kormany mindannyiszor, amikor beigert egy budzse-szamot, az sose teljesult, es a hiba mindig folfele lenditette a hianyt.

Ezert a mostani helyzetben, ha valaki megis 'hisz' a valamikori elkepzelt, de be nem jelentett intezkedesek eredmenyessegeben, illetve a bejelentett aktualis budzse-szamokban, akkor ezt a hitet nem tudja arcvesztes nelkul nyilvanosan kifejezni. Ez egy ilyen helyzet, akarmilyen infoid is vannak.
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:50
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
utálok magamtól idézni, így csak hivatkozok magamra :)
ez a szar már régóta gyűlik és eleddig egyesegyedül a Horn-kabinet hozott pillanatnyi elmezavarában :) szakmai döntést...

tessék szíves lenni előrukkolni számokkal, hogy pl. fityiszék mennyivel duzzasztották az államapparűátust létszámban és szetonban egyaránt - mert a minimálbért elég drasztikusan megemelték, a diplomás minimálbért már asszem a maszop vezette be, stb. ...sztem nagyobb arányban hibásak a szoclib kormányok a jelenlegi helyzetben, mint a jobbosok, hisz a hiány nagy része alattuk keletkezett - ugyanakkor nehéz mi lett volna, ha... típusú elemzésekbe fogni pl. a Bokros-csomag elhagyását illetően. Nem egy könnyű kérdés, és sztem az alapok tisztázása után azt is lehetne végre tisttázni, hogy nem az a fontos, kinek a sara ez, hanem hogy mit kell tenni. (sztem totál nehéz eldönteni, mekkora %-ban hibás melyik kormány. vegyük úgy, hogy a döntő súly a maszop sara, már csak a diszkontfaktor miatt is :), azaz az ő hiányuk időben közelebb van a jelenhez :), sőt 1994-1998 között jelentős reformokkal megelőzhették volna a balkánveszélyt - ez utóbbit a Jövkut. tanszék több szerzője is határozottan állítja, de nemtom, kik írták az inkriminált tanulmányt a Móriczka legszebb álma, 3. világ, stb. szcenáriókkal, hogy csak a szélsőségeket emlegessem.

szóval csapoljuk meg végre a nagytőkét és "erőltessük" a befektetéseket külföldi papírokba, hogy mi is profitáljunk a külföldből...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:38
Előzmény: #93  Törölt felhasználó
ez így van szabesz... de akinek jogai vannak, annak vannak kötelességei is... ez érvényes mindenkire, mindig...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:37
Előzmény: #91  Törölt felhasználó
:)

látom hát :)
attól még hülyeségnek tartom bízni a klérusban :)
sztem az okosok nem bíznak benne, max. tetszik nekik a hit
simogatja a büszkeségüket, hogy az ember a világ közepe, és nem csak egy balfék faj, amit a természet kisujjal elsöpör, ha úgy hozza... nem egy népszerű gondolat: porszem vagy, wazze! :)
még a polyteisták sem hisznek benne, csak kissé szerényebbek
na mind1, ez már a Hold tragédiájában is megvitatásra került :) fenti könyvnek (das Universum...) pedig az a mottója: be lehetek zárva egy dió héjába, és akkor magamat végtelen területek urának tarthatom...
antropikus elv rulez.
pszichológia az egész világ... és politikus benne minden ember :)
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:31
Előzmény: #89  Törölt felhasználó
'ez egy rohadt nagy összjáték és színjáték a pártok részéről'
Azert aki kormanyon van, az van kozelebb a husosfazekhoz. Meg o csinalja a gazdasagpolitikat is.

Ja, majd' elfelejtettem: es ove a felelosseg is.
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:26
Előzmény: #70  Törölt felhasználó
nem mondtam, hogy azért tette: azért tette, hogy még többet lophasson
ez az elsődleges célja

másodlagos: 2 év szarás, 4 év takarítás, x év ünneplés

én vele vagyok, ha 4 év alatt rendbe is teszi.
abban vagyok érdekelt, hogy ne a Balkán felé, hanem mondjuk É-Európa felé konvergáljunk. de speciel fletó is meg orbán is. fletónak most az a fontos feladat jutott, hogy bebizonyítsa: csakis szoci(libsi) kormány tud rendet rakni. ovi erre képtelen. (amúgy sztem is képtelen)

az ország nagy része meg gazdaságilag (is)képzetlenebb, mint kellene - ki nem tojja le, mit tojnak le? :) vikiék csak tovább rontották a felsőoktatást, Waldorf-módszer még mindig nem terjedt el, stb.
az ország felnőtt lakosságának 23%-a funkcionális analfabéta, szemben az OECD-átlag 12%-kal, PISA-égés, stb.

ha az elvtársék visszahozzák a komenizmus egyetlen szellemi "királyságát", a magas szintű oktatást (ami sajnos nem érdekük, de hátha), netán még az egyetemek se maradnak ki (a középisivel bezárólag a magyar közoktatás k..va jó volt a gengszterváltásig), akkor lerakják a tartós gazdasági növekedés alapjait. Ezt a trianonsirató-klerikális fityiszék sem tették meg, sőt sztem ők kifejezetten rájátszanak a népbutításra a sok tarisznyással :)
elavult rendszerük van oktatásilag, a maszopé meg valszeg túl liberális (volt eddig...) ha tényleg kiebrudalják Bálintékat a módszereikkel együtt, az faja lesz. Bálinték bezony "jót" tettek a büfészabályozással, de az még smafu, és csak a felszín. Katonás fegyelem kell a sulikba meg versenyek, hogy az egészséges versenyszellem meghonosodjon végre: a részvétel és a fair play a fontos, a győzelem "csak" másodlagos. Tanulja meg mindenki, hogy időbefektetéssel lehet előbbre jutni. Na, messzire mentem... :)
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:24
Előzmény: #90  Törölt felhasználó
Na latod, szep dolog a hit:)
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:09
Előzmény: #80  Törölt felhasználó
mint írtam, én mint örök bizakodó, várom, hogy ezt is kidolgozzák és bejelentsék... szeretem, ha a kormány szakmailag dolgozik, és nem PR-ilag, tehát fenti a sorrend, és nem előpször bejelent, majd kidolgoz - eddig asszem, ez csak a Bokros-csomaggal volt így, ezért is hirdetem azon nézeteimet, hogy szakmai kormányunk még eleddig nem volt, csak szerencsére volt egy olyan időszak, amikor ez nem számított annyira - csak kár, hogy rövid volt.

szóval nem várom el, hogy egy ilyen komplex kérdést 5 perc alatt eldöntsenek. előre vették az 1xűbbeket, ebben reménykedem. aztán ha mégsem lesz igazam, megyünk a Balkánra/Kaukázusra, és Birkmenisztánná fogják átkeresztelni Madzsarországot :)
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:07
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
Malev,

rendben, egalban vagyunk: te vádoltál és minősítettelek... lezárva. elnézést!
legközelebb jelezd egy smiley-val, hogy viccelsz :)))

én meglátásom szerint és szigorúan szvsz...
egy orvosi vizsgálat után vagyunk, aminek végén megindul a lehetséges összes gyógyszer listára vétele, ami gyógyítja a bajt... ezek közül nem mindegyik lesz hasznos, hatásos, illetve van amelyikre semmi szükség... ez az egész egy folyamat!!! ebbe lesz beleszólása az ellenzéknek is, illetve lesznek olyan tételek, amiket ők sem szeretnének nyílvánosságra hozni, ezért engedékenyebbek lesznek bizonyos intézkedésekben...

ezt már egyszer kifejtettem itt: értsétek meg, ez egy rohadt nagy összjáték és színjáték a pártok részéről... ezt a szart közösen lapátolták össze a szőnyeg alá és most megindul a takarítás... mint már írtam: a parlamentben nincs külön Fideszes, MSZP-s, MDF-es, stb. toilette... ezek az urak mind egy tálba h...gyoznak ergo az ujjal mutogatás fellépés után véget ér és a zárt ajtól mögött, az "öltözőkben" zajlik az igazi, érdemi munka... az tetszik, hogy már felismerték a bajt és tenni akarnak ellene! a felismerés egy hatalmas lépés előre...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 15:04
Előzmény: #87  Törölt felhasználó
Kedves barátaim!

Az emigrációból írok hozzátok. Állítólag 12-13%-os államháztartási hiány, 8%-os folyó mérleg és recesszió együtt nem indokol befektetési minősítést. Ezt okos S&P-s és Moody's-os barátaim súgták a fülembe. Jobb ha az elejétől rendet tartunk, a végén kapkodni...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 14:55
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
Labbancz !

Minősíteni nem érdemes, mert nemismerjük egymást. Meg egy gazdasági fórumon nem is olyan nívós az ilyen hozzászólás. A titok megfejtéséről szóló hozzászólásom úgy gondolom részben logikus következménye az előzményeknek részben persze ugratás, hiszen nem tudom, hogy valójában ki vagy.
De a minősítgetés az értelmetlen.
És a lényeg továbbra is
Mi a főcél? Milyen alcélok vannak?
Mikor és hogyan akar oda eljutni a kormány?
Itt és most csak pénzbeszedésről van szó.
Pedig vitatkozni sem nekünk sem az OÉT-en nem az intézkedésekről, hanem a célokról kellene (először).
Honnan tudjuk, hogy a tervezett intézkedések jók, ha nem tudjuk, hogy mik a célok? Mérhetően ha szabad kérnem?
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 14:42
Előzmény: #81  Törölt felhasználó
Azért, remélem, nincs teljesen igazad. Hiszen szó volt minisztériumi és önkormányzati karcsúsításról. Csak ott az eredmények később látszódnak (legalábbis ezt mondják, én meg elhiszem).

De a képviselői juttatásokkal maximálisan egyetértek. Kezdjék azzal, hogy csökkentik tiszteletdíjukat. Majd mondjuk bizonyos juttatások kifizetését az államháztartási hiánycél teljesülése stb. esetén vehetnék csak fel. Csak akkor, pártállástól függetlenül. Mindjárt lenne egyetértés a parlamantben. :)
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 14:40
Előzmény: #83  Törölt felhasználó
Malev,

te tényleg nem látsz tovább az orrodnál? általánosságokat személyesítesz... fölösleges...

régi törvény már: minél hevesebben cáfol valamit egy kormány, annál biztosabb, hogy bevezetik!!!

továbbra is tartom a tétet...
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 14:38
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
De a képviselők vagyongyarapodási vizsgálata nagyon sok pénzbe kerülne. Ők csak spórolni akarnak. :-))))
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 14:34
Előzmény: #77  Törölt felhasználó
Labbancz !
"ha ezt 2 évvel ezelőtt kezdi el, akkor soha nem nyeri meg a választásokat... így elvesztett volna 4 évet a reformok végrehajtásából és TE is szagolnád a szart velünk együtt.."
Ezt Te írtad. (Ez az érdek.) Meg azt is, hogy már akkor ismerted.... (Ez személyes.)
És most én is írhatnám, hogy:
"vagy nagyon fiatal vagy és tapasztalatlan, vagy idősebb, de rendkívül ostoba."
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 14:34
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
sztem értelmes ember így kezeli a helyzetet...

fölösleges indulatosan reagálni mindenre... inkább vizsgáljuk meg az okát és a célját...

kritizálni akkor lehet hitelesen, ha ismered azt, amit kritizálsz!
Törölt felhasználó 2006. 06. 10. 14:33
Előzmény: #76  Törölt felhasználó
gibi,
nagyon jól megfogalmaztad. Ezt szeretném én is.

Nálam például fleto a partnerságot azzal nyerhetné el, ha bebizonyítja, hogy olyan radikálisan nyúl hozzá költségcsökkentéseknek mint egy dúvad. Könnyű a könnyebbik megoldással kezdeni, megnövelt adókat beszedni, újakat kivetni stb., és közben azt látod, hogy a lényegi kérdés, a vízfejnek a csökkentése hiú ábránd. Jó egy kicsit csökkentek rajta stb., ami egy csepp a tengerben.

Topik gazda

gibi
5 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek