Topiknyitó: Portfolio 2016. 09. 28. 17:55

Draghinak estek a németek  

Ugrás a cikkhez
Visszautasította az Európai Központi Bank (EKB) laza monetáris politikáját érő német bírálatokat Mario Draghi, az euróövezeti jegybank elnöke a német parlament alsóházában (Bundestag), és egyúttal ismét arra ösztökélte a kormányokat, hogy...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=237970
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pitcairn2 2016. 09. 29. 21:02
Előzmény: #3  Dezso_Laszlo
ez az epizód afféle szükséges rossz a világállam felé vezető úton:)

pitcairn2 2016. 09. 29. 21:01
Előzmény: #4  Dezso_Laszlo
nincs szükség olyan dologra, hogy "jegybank":)

Dezso_Laszlo 2016. 09. 29. 20:53
Előzmény: #3  Dezso_Laszlo
Addendum

Az utolsó épeszű jegybankelnök a FED-nél Goldstein volt. A FED szinte ugyanazt a baromságot műveli, mint az EKB:

link

Mi lesz itt, amikor beindul a GW-visszafordítás, a globális létszámcsökkentésekkel ... Márpedig egyre jobban a körmünkre ég a dolog!
Dezso_Laszlo 2016. 09. 29. 17:26
Előzmény: #2  Dezso_Laszlo
Addendum

Katasztrófa felé rohan a világ a negatív kamatok miatt:

link

Aki engem mínuszol, az a mögöttem állókat is mínuszolja: Pillár Zsoltot, Kadocsa Pétert, Mesterházy Györgyöt, Vízkeleti Sándort, Fekete Attilát, Bíró Gergelyt, Köves Benedeket, Váradi Pétert.

A tények azok tények. Nem mínuszolhatók vagy pluszolhatók. Azok egyszerűen VANNAK.
Dezso_Laszlo 2016. 09. 28. 18:32
Előzmény: #1  portfolio
Nem vagyok a hitelintézetek barátja, életmentőnek tartom a - hitelintézeteknek gyilkos - gazdasági recessziót. De amit Draghi művel ...

Büntetni kellene a 2.4 %-nál alacsonyabb (vagy 5.0 %-ot elérő) jegybanki alapkamatot. Az alapkamatnak, mint monetáris eszköznek természetes korlátai vannak, ezeket - pont a jegybank - köteles (lenne) betartani.

A Növekedés fönntartása nem lehet öncél. Ha veszélyeztet magasabb célokat, le vele!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek