Ezt a fórumot azért hoztam létre hogy a régi Estmédiások tudjanak beszélgetni trollmentesen.
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.
Az alapok szakijai ugyancsak jól ismerik az MRP-s és akvis céges folyamatokat! Tehát befognak szállni sztem ,mielőtt az akvikra sor kerülne egy magasabb rv árszint mellett.Ott kitudnak tárazni majd magas átfolyamnyereséggel!
értelek, teszik ezt itt is, ott is, szóval mindegy, azt kéne h a szaros MRPjüket megveszik OTC-n, mert ez csak szó szerit szarakodás, majd a többit meg a piacon, meglátjuk, én mindenesetre nagyon megbántam h anno ide, ebbe fektettem, hatalmas hiba volt, azt hittem h ez lesz az új 4ig v opus, ami biztos 6 év után h nem lett az vagyis tévedtünk, tévedtem, illetve csúnyán becsaptak, megtévesztettek, 210 pl. A többit meg majd meglátjuk valamikor, kérdés mit látunk meg és mikor? A mai világban, mikor a holnapot nem látod, fontos lenne h minél előbb, ezért is nagyon rossz látni az időhúzást, ez az év kuka, elhúzzák a szarozást, a többi meg bizonytalan, egy biztos h most 70 vesd össze opussal, appal, ott már tény h 522, 680, 4ig 812, micsoda különbség, innen egy dupla is, annak aki régebbről van bent, akár egy 70-es átlaggal is mi? Semmi, és hol a dupla? Sehol
A folyamat logikai okfejtésével, ill az időrendi felépítésére vonatkozó megállapításaiddal is egyetértek!Egy "apró"eltéréssel:sztem nem csak az eddigi alapok fognak ide beszállni!
Sok igazság van abban, amit írsz. De eddig 5 évig csak duma volt, porhintés. Ez igaz. Sokat harcoltam anno a korábbi tulajjal, BCS.vel. Annak az embernek a szeme sem állt jól. Amikor tőzsdei cég lettek, igazából nem álltak erre készen.Nem tudom miért kellett elhamarkodottan tőzsdére jönni, talán sohasem tudjuk meg. Azt gondolom, hogy a fordulat ott állhatott be,amikor a cégstruktúra készen állt a növekedésre, a bevételek stabilizálódtak. Nagyjából egy éve. Nem véletlen, hogy pár hét alatt 2 alap is beszállt, majdnem háromszorozva az árfolyamot. Az srv vásárlás pedig végre nem csak porhintés, kifejezése, hogy hajlandóak pénzt áldozni a jövőképükre és arra, hogy megéri most részvényt venni. Én személy szerint nem örülnék az OTC-nek, az az igazi mutyihely, ott bármi is történhet. Sokkal transzparensebb, ha ezt a tőzsdén teszik.
csak napi 86.000 vehetnek, ez a korlát, ami lófing, eddig árfolyamkorlát volt, most meg napi db korlát, az eredmény pedig pont ugyanaz, folyamatos piros árfolyam
Szeptemberben még itt is volt, ez módosult novemberre ill eltörölték a 79 forintos felső korlátot. Szóval csupa pozitiv módosítás volt, viszont az eredménye egyelőre elég siralmas.
Itt az a gond h 6 éve megy a várakozás, hat évig mit csináltak? 31-es árfolyamot, a másik h ezt a szaros MRP jüket már rég megvehették volna, akár 50-en alatt is, nem pedig most, ezt direkt csinálják időhúzás célzattal, hogy akit esetleg nem tudtak kivéreztetni 50 alatt, azt talán itt ki tudják 70 körül, kevesebb bukóval talán eldobják, mert kell valamire a pénz időközben, hat év nem kis idő. Szerinted mennyire korrekt h hat éve megy a totális szopatás és akkor még most is az megy, ezt szánt szándékkal csinálják, mert annyit és úgy vehetnének OTC amennyit csak akarnak, az is hazugság h nem tudták megvenni akkor , tavasszal azt a mennyiséget amit akartak és valamelyik csontmadártól kölcsön kellett venni és azt adják vissza dec 15.-ig, így , érted? Ki veszi be ezt a mesét, ja és h a végét majd OTC-n veszik meg, simán megvehetnék az egészet ott, ahogy már régen is megvehették volna és ennyi, porhintés megint az egész. A lényege h 6 év után se tudjon emelkedni a pappír, bár minden más opus, app, 4ig, telekom folyamatosan emelkedik, de a delta még véletlenül se tudjon, ezen dolgoznak 6 éve, a bennül bízók (210) pénzén.
De mintha napi darabszám-korlát rémlene(86k körüli), ahol a december közepéig hátralévő kereskedési napok számával elosztották volna az MRP keretében megveendő darabszámot. Még utánajárok, de szerintem az Ept-ben is van valamilyen erős korlátozás arra vonatkozólag, hogy az srv vásárlás nem befolyásolhatja döntő mértékben a napi árfolyam-mozgást, illetve rémlik volumen-korlát is. De meg kell néznem.
Szerintem gondolkozz egy kicsit! Még az alaptőke 1%-át sem vették meg, mindösszesen 25%-ra van felhatalmazásuk, amiből ez első pár százaléknyi rész megy az MRP-be. Nyilván átlagos beszerzési ár alatt nem adhatják oda a munkavállalóknak, ha meg a későbbiekben az alá menne az ár, túl sok ösztönzőt nem jelentene. Ha itt elkezdenék úgy venni, mint ahogy azt te szeretnéd, akkor a későbbiekben nehezen lenne tartható az az ár és magas lenne a bekerük, szóval előállna újra az előző probléma. Az akvizíciókra szánt, később megvásárlandó srv mennyiség is csak akkor teremt tulajdonosi értéket, ha a későbbiekben azt a beszerzési árnál magasabban fogják tudni beszámítani és azt az értéket el is fogadja a felvásárlandó cég tulajdonosa. Szóval a menet szerintem a következő: először MRP vételek, a lehető legalacsonyabb árfolyamon. Utána akár magasabban, de még mindig nem elszállt árak mellett jöhet az akvizícióra szánt részvények vétele(ez lehet akár 100-ig is). Amikor ezzel végeztek, jöhetnek az eddig beszállt alapok további vételei, ahol már mehet a szintugrás(akár 150-160)-ig és jöhetnek az akvizíciók. Ezt nyilván idő és erős idegrendszer kérdése, de az egész SRV-nek így van értelme, nem pedig úgy, hogy az első 1%-nyi papírral széttépem a piacot.
Opusnál érdekes mód meg tudják oldani. Venni kell forgalommal, azoknak akik majusba is vették. Egyáltalán ez az MRP semmire se jó, csak egy akadály, ahogy 2019 óta csak egy akadály az emelkedés előtt az egész amit a delta művel.
Ha ez a szemét cég még ezt a napi 86 ezret sem venné, akkor forgalom nélkül csorogna megint 40 alá szép lassan!!! Ez a 79 ugyanolyan beültetés, átbaszás mint 2019-ben a 210!!
Delta Szekta
Nem felbeszélő fórum,de sok régi tagunk visszavonult a lebeszélő trollok miatt.
Előre szólok aki trollkodik vagy siránkozik az válasszon másik topikot.