Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Nem tudom, mit várjak. Ha lemenne 630-650 közé, onnan már emelkedésre fogadnék, bár csak nagy óvatossággal.
Innen, ahol most van, mehet bármerre, nem 'látok' semmi jelzést, hogy erre vagy arra. (Illetve a perces chart alapján néhány kisebb rángatózás talán jósolható, de a perces alapján... Az annyit is ér.)
Közbe' megkaptad a zöld gyertyádat. A percesen, persze: bő tiz pötty...
Ma nem voltam gépközelben, csak most néztem át a német prognózisokat is a hét hátralévő részére. Ezek szerint:
Szerda-csüt délelőttig 6600-6800-között sávozhat, 6600-nál valószínűsíthető egy 6900-ig tartó intenzív fel-szakasz is. Azonnal hozzá is teszik, hogy ha a 6600 nem fogja meg, akkor 6450/6475-ig eshet. Egyelőre ez a legalsó bázis, ahonnan már bármeddig emelkedhet ezt követően.
A spanyol-olasz-francia gondok nagyban árnyalják a fenti technikai képet, ennek hű lenyomata látható az Euro Stoxx50 chartképén is, melyhez a dakszli napon belül (USA-nyitásig) nagyjából igazodni szokott:
Látható, hogy a két chart gyakorlatilag percesig bezárólag megegyezik.
De ahol nagy az ínség ott közel a segítség, így hát jönni fog majd egy csodálatos elme, a Gyuri, aki Európának is önzetlenül segíteni fog, ha szépen megkérik:
Innentől viszont a 03.07. környéki lokális minimum célzónájában vagyunk, lassan (holnap) lehet beszállók után nézelődni, szűk stoppokkal 6600 környékén.
Az USA és az EU fejváll fejlődése nagyon aszinkron. Nem tudom, mi lesz ebből. Ahogy ma lekötötték a DAX-ot, ha kifejlődik a hambisoknál is a fullos cucc, akkor holnap nagyon szint alatt nyitunk => lehet, hogy az egész alakzat egy massziv fail.
erdekesek a dollaros chartok....mintha nem tudna erosodni a dollar...hiaba a nagy eses odaat....az eurusd ott van ahol 15:30kor...semmivel sem lejjebb....mikozben spx masfel szazalekot szakadt...
az arany meg kilott felfele kozben, ami szinten a dollargyengules velejaroja mostanaban....mi lesz ebbol :)
Ez amúgy egyre érdekesebb. DOW épp most gyalázza a nyakvonalát, esésben masszív +div: SP-nek még hiányzik úgy 15 pötty, +div: NQ100 100 pötty hiányzik, +div: Nasdaq 100 pötty hiányzik, +div...
DAX, ha most nyitna, akkor -45 ponton nyitna.
Szóval Európa törné az alakzatot, DOW tartaná, a többi USA index elsietné :-)
a DAX mozgása eddig megfelel az előrejelzéseknek, láthatóan igyekszik megkapaszkodni 6600-nál. Innentől nem nagyon fogunk unatkozni, az egyszer biztos. Csütörtökön du. fél 3kor két fontos US-adat érkezik, lehet, hogy a hambisok már azt árazzák éppen. Holnap figyelni kell sp500-ra, mert ha elkészülne a fej 1340-nél, onnantól illendő volna egy öblösebb longot nyitni Dax-ra is... )
reál: 6602. Igyekszik megkapaszkodni 6k körül, bár a lefelé mutató kockázatok erősek. 6450/75 ma simán benne van, ezt a vesszőfutást most túl kell élni valahogy. SP-nél még csonka a fej, délutánra az is befejeződhet 1340 körül, de mivel a shortosok vérszagot éreznek, könnyen lehet, hogy fityiszt mutat nekik és emelkedőbe vált.
Alapszabály: pozinyitás után mindig arra indul, amerre a legjobban fáj...)
Futi jelen állapota szerint ~ 6610 körüli nyitás várható. Ázsia súlyos gapdown után semlegesben fut, illetve Japán kereskedési időszak alatt már emelkedni tudott.
Szerintem nyitás után felpattanás, majd ~ 650 környékén tökörészés a délutáni USA nyitásig.
Ha most láttuk az aljat (Óráson Macd még nem adott vételi jelet!)akkor min. 6850-ig illene felmásznia. illetve még jobb lenne, ha min. 6900-ig menne itt van az 7200-tól tartó esés 50%os és a legutóbbi csúcsból való esés (7082) 61,8-as fibo szintje...
uhogy kitartás - én 2600as tl31-től vagyok beragadva, ha ma fordulni látszik higítok...:-)
Kérdés, meddig tart ki az "új trend", illetve lesz-e platform (lásd alább), vagy csak egyszerűen megindul északnak mint most éppen... (aztán megint beesik)
(...A tüske formációt kezdetben egy meredek árfolyam csökkenés jellemzi. A befektetők pánikszerűen reagálnak a piac változására. A pánikot követően az árfolyam gyakorta éles irányt vált, majd egy rövid időre egy úgynevezett platformon megpihen. Ha az árfolyam áttöri ezt a szintet, akkor megbízhatóan ad vételi jelzést. Ha a platform nem jön létre nem beszélhetünk tüskéről, tehát nem áll rendelkezésünkre használható vételi jelzés. A platformról való kitörést követően általában ugrásszerűen megnövekszik a forgalom, ami segítségünkre lehet az amúgy is nehezen felismerhető alakzat azonosításában.)
Plató: percesen talán látszik úgy egy órányi belőle, ez passzol is a perces alakzat 'súlyához'. Elvileg 6710-20 között a célár, utána vagy elkapja egy nagyobb trend, vagy megint mehetünk körmöt rágni...
Illetve, perces alakzatot nagyon könnyen törheti egy-egy hir is, ugye.
alcoa 7,7 % pluszban !! , .... ha igaz a teoria , sp-t a 20h Fed "bézskönyv" után, kicsit le-fel rángatják, de vmerre elindul. ... (fuuu ...de okost mondtam) ... :))
SP500? Mindent összevetve jelenleg 65% esélyt látok 35% ellenében arra, hogy kb. ennyi volt a mostani korrekció és nem esik tovább a 1340-es nyakvonalig. Azért valljuk be, naposon elég ritka a szimmetrikus fej-váll alakzat előfordulása.
Ügyesen lett ez az egész paráztatás lebonyolítva a csütörtöki zárás és a hétfői nyitás közötti 18 pontos gapdown-al. Az MACD jelzései alapján gyakorlatilag csak a tegnapi keddet lehetett a bátrabbaknak kihasználni shorttal, mivel mára már kunkorodik ismét felfelé, a szignál el sem fogja érni a nullát, de lehet hogy még az MACD vonal sem. RSI naposon enyhe-kellemesen túladott (43 körül), CCI a nyílegyenes -100 alá zuhanás után ugyanolyan intenzíven jön vissza a semleges zónába.
Egyszóval le a kalappal, szépen csinálták megint! A tűz közelében ülők és a piacmozgató információk korai birtokosai szépen kereshettek, a pórnép meg megint csak lesett mint Rosy a movie-ban.
Dakszli meg igazodik szegény, egyebet nem nagyon tehet, mivel a póráz túloldali végén van a nagyobb húzóerő.
Kicsit ferdére sikerült a nap, reggel a nyitó meg a tegnapi DAX órás RSI/MACD +div alapján ugrottam, mint vak a kútba, utána az a leszúrás nem volt benne a műsortervben, egy darabig nem kell manikűrözni...
Szépen indulunk ma, úgy tűnik. A német napi előrejelzéseket - ahogy szoktam - hamarosan felteszem, bár lehet, hogy eltart de. 10 óráig is, mire ismét gépközelbe érek. Addig is hajrá!
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?