Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Bejöttek a számomra "kritikus" szint, 18940 alá. Szép száras pirosodó nap, úgy,h USA tartja magát, jó jel. tegnap 0,5%-al is járt lentebb a nasdaq futi, DAX-nál az újabb 90 pont (100) + long stoppok aktiválódhatnak. ez a nasdaq scenariom 2 napja: https://kephost.net/p/MTQxMzM0MQ.png tegnap a kék felett zárt, de ugye egy doji szerű akármivel, ami nem érte el a 19900-at. A mai nap a kéken kívülre esik, tehát "kiballag" az emelkedő csatornából, vagy tényleg rakéta jön, és akkkor DAX megy a világba.. nehéz megítélni. dax 18938-40 visszateszt? csak az íze kedvéért, hogy tényleg letörték-e a reggeli napi min-t ?! ugyan már.
Ha ez a big shortom besikerülne,jó lenne összeülni egy sörözésre valahol.. Meghívottak: Ktamask Bonti Joe01 Dexter atya Feketemelós Nesztee (aki eltűnt) És nem utolsó sorban Zsuzsa,aki meg teljesen eltűnt.. A többiektől elnézést kérek,de összességében bukóba vagyok ebben az évben,úgyhogy csak egy kört tudén kifizetni ennyi embernek..🤣
https://kephost.net/p/MTQxNTcyMg.png DAX 1h így áll. Technikailag is szépen visszatesztelte az emelkedő aljakat/letörést. (nyíllal mutatom) a múltkori 19050-es tetőt összehúztam a mostaniakkal, mesterkélten illeszkednek az 1h-s tetők rá. még mindig védik ezt a 18940-et. csináltak egy dupla aljt, na én ezt utálom, ha m5-ön nem jön ki új aljra... 18942 a reggeli MIN, foggal körömmel. Nadsaq TS stagnál 3800 Ft, DAX meg esik, ESEGET.
De ha úgy nézzük, dupla tető is van és naposon, nem m5-ön. 4h dojiból lefele indult el a mostani 4h. naposon csinált egy felső szárat felfele ~40 pötyit, majd itt erőlködik 80 ponttal a napi max alatt. (közel napi min körül). ezt összegezve, inkább esős napnak néz ki EGYELŐRE, mint longosnak. A te 19000-es dax shortod tökéletes. Az én 18960-as pozim kevésbé , ahol a part szakad. "Adatra/hírre" felhúzás, nem érdemi emelkedés, ahogy a kamatvágás utáni sem. Pont emiatt bízom most benne, amiben nem bíztam legutóbb. Kína X100 MRD-os "erőfeszítése", nem 2 nap múlva segít, és ott a kínai tőzsdét akarják támasztani, nem a DAX-ot.
tegnap a 18830-at védték, mintha nem lenne holnap, pont ezért dobtam ott. napos bollinger közép 18800, ezért logikus ott dobni, aztán menet közben "újratervezés", ha azonnal átszakad. egyelőre 18930-ról már megint 960. egyelőre m5-ön araszolgat lefele, csak ne törjön ki az ereszkedő csatornából, akkor nincs gond.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?