Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Nonfarm az stimmel: 14:15 PMI-t 15:45-re látom (S&P Services PMI) Tuti mindkettő jó adat, ez a kivárás nagyon gyanús. Jó infla adat már megvolt délelőtt EU-ból, már csak egy jó USA adat kell. Bár attól még az olaj őrültködik 90 körül. DAX néha leszúr az m5 boli aljig, bődületes erővel pattan vissza. A logikus magyarázat erre az,h az m15 emelkedik
s&p vix kilőtt. dax vix is emelkedik. brent olaj emelkedik. eur usd kínlódik egyelőre 1.077 körül. 18317 m15 boliközép, mindig van valami...és bizony az órás talp 18315-ön van, volt, dupla alj még mindig játszik, emelkedik.mozi még mindig részemről. 2 M15 kalapács (egyik inverz másik sima) egymásnak nekifeszülve: 18330 környékén...
Én is úgy látom, hogy DAX esni akar. Amit rajzoltam,h m5 eléri a 70 körülit, M15 elakadt 50-55 körül. tehát jöhet az újabb akár 30-50közötti csetepatá. de egyelőre nem egyértelmű.. 18328 alá kell zárni óráson. Persze lehet,h tökéletes a beszálló most, de az is lehet,h nem. Kívánom,h jól elkapd!
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240403/meglepoen-jol-alakul-az-inflacio-europaban-678293 Márciusban az eurózónában 2,4%-kal nőttek az árak éves szinten, ami
csökkenést jelent a februári 2,6%-hoz képest, és elmarad az elemzők
által várt 2,5%-tól is. Az éves maginfláció is csökkent 3,1%-ról
2,9%-ra. Összességében az infláció pozitív meglepetést okozott. Az előző hónaphoz képest 0,8%-kal emelkedtek az árak, ami már kevésbé
tűnik kedvezőnek. Az energia és élelmiszer árváltozásának figyelmen
kívül hagyásával számított index havi szinten 1%-kal nőtt. Az Európai
Központi Bank inflációs céljával a havi 0,2% körüli áremelkedés van
összhangban, de az év elején jellemzően megugrik a havi index, így ebből
nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.
Olaj emelkedik. EUR USD esik. S&P VIX kicsit emelkedik. ez az esést mutatná, de DAX VIX a reggeli -1% helyett -2%. mondjuk 10:30 időponthoz képest mintha emelkedne ez is. a DAX chart meg 18331-et mutat, ennyit arról,h mennyire jól mutatják a VIX-ek az esést, előre:D.
az előbb rajzoltam, a magyarázat lemaradt. m5-ön próbál elrugaszkodni az 50-es RSI-ről, 70ig jöhet egy kisebb UP, de M15-ön még mindig csak 50-55 közelében lesz. tehát az ideális "short nyitás" kicsit fentebb van. akár 30 pont is ~ 30 pont.. az m5-ön rajzolt sávtető kb. most = m15 bolitető, ideális esetben...ha megtartják és elrugaszkodnak az m15 boliközéplől. senkit nem akarok befolyásolni. téged sem. "Előbb kapcsoltál", én későn. Későn kapcsoltam az eladásnál is, pedig a tippem jó volt. Kevesebbet is tettem zsebre.
https://www.investing.com/indices/micro-nasdaq-100-futures-chart "piros". esett 50 pontot egész éjszaka + idáig. Értem,h piros, de kb. 0,25%. dax egyelőre átoldalazott az m15 boliközépen, emelkedni "próbál". dax m5 vs. m15, kis TF: https://kephost.net/p/MTE3NTA1NA.png ha már short, akkor 18330/18360, nem 18300-nál. 18300-nál longot kellene nyitni, arra játszva,h rakéta jön, szűk stoppal. //még az UP előtt rajzoltam//
A múltbéli grafikonokból akarjuk a jövőt kitalálni,több-kevesebb sikerrel.. Én a jelent szoktam inkább nézni. Most azt látom,hogy Dax zöldülget egyedül,amcsi futik továbbra is pirosban.. Ez nyitasig persze még változhat..Következtetés,Daxunk még mindig emelkedni akar,mivel úgy, értékelik a befektetők,hogy amcsikhoz képest még mindig olcsó. USA-ban ez már nem így van,főleg a tech szektorban.. Dollár erősödés,kötvények,infla,és már megy is az öntés... Mondom, Dax helyett a Nasi shortot preferálom..
https://kephost.net/p/MTE3NTAyNQ.png eur usd 4h citromsárga-narancssárga emelkedő aljak bár a kéket letörte, de a fenti 2 sárga még tarthatja +sötétzöld "csökkenő aljak", pont ide esik, ahonnan elindult (1.072) bika verzió 1.082/1.090 medve verzió: 1.072 letörése Szintén kétesélyes. Powell legutóbb 1.086-ről megküldte 1.095-ig, utána meg lett 1.072... Amit látni kell még. Április 1 USA 10 éves papper: 4.2> 4.33, április 2: 4,33> 4.38, most ismét maxon avn kb. 4.38. tehát nem igazán hisznek powellnek, hogy ebből "hamar" kamatcsökkentés lesz.
1h és nem írok semmit sem hozzá: https://kephost.net/p/MTE3NTAwMw.png mindig kétesélyes. Vagy kizöldül, ha 18330 fölé megy vagy amíg itt tengődik, kibővül az 1h-s csatorna lefele ,és akkor jön zakó. Reális forgatókönyv, ha tényleg shortos nap jön ismét, 12-13óráig megváltják a világot, és USA nyitása közelében ismét felerősödnek az eladások.
igen, ezt írtam, nem tagadom. (én ~18700-at vártam volna max értékileg) De előtte való napokban azt is írtam,hogy egy igazi fordulás akkor lesz, amikor ugrik egy nagyot (bár én GAP-esre gondoltam), és onnan lefordul, és tolja a piros gyertyákat. Az igazi beszálló 18470 letörésekor lett volna, a tuti beszálól, 18280-ig, így utólag.
dax m15: https://kephost.net/p/MTE3NTAwMg.png 2 kék nyilacskával jelöltem a letörés helyét, 18430 környéke, először jött egy visszapatt 18470-ig (támasz-ellenállás) másodjára már kb. lendületből átvitte. Erre írják az "atyáék", hogy először pattan, másodjára nagy valószínűséggel szakad. ezen az m15-ön jól látható az oldalazás, kilógott a boliból, visszaoldalazik a boliközépig "útmutatásra". 1h-s képet a köv hozzászólásba beleküldöm, rajzolás nélkül.
Én nem hallgatok senkire.. Ide csak akkor jövök,ha már meghoztam,ill.meg is léptem a döntéseimet.. Pl tegnap mar rég poziban voltam,amikor mondtad az újabb ath-kat,meg 18550-nél,hogy mozi..Aztán 18410-nél megnyitottad te is..
Bontinak is írtam már, ne hallgassatok rám "alap esetben", max akkor ha ti is úgy gondoljtok. Benne van a pakliban,h esünk. De az is, hogy 300 pont esés után a felét visszaadja, vagy 100-at, akármennyit. Túlvettség, negyedéves zárás... Én egy kicsit ilyen "infla" félelemnek tudom be a tegnapi napot, főleg a Brent (olaj) emelkedése miatt), ami nem tágít 89-ről, tartja, várok egy 90 fölé lövést, már pedig ez újra belobbanthatja az inflációs félelmeket (indexek esését) m15 boliközépig elballgatott, meg sem érintette, előtte lement 18300-ra. Kb. itt zártam tegnap, mondhatni "túl sokat nem buktam (vagyis nem nyertem volna rajta)", hogy zártam tegnap. Mozi. Eur usd kijött a leszorítás alól, nekem ez nem tetszik. Bár azt is tudjuk,h az eur usd emelkedés segíti az olajár emelkedését. Akkor van igazi zakó, amikor emelkedik az olaj ára, és az eur usd esik mellé, egész nap. Aminek most nyoma sincs (Eur usd esésnek)
https://kephost.net/p/MTE3NDk3Mg.png DAX 1H tettem fel egy képet, hogy pontosan miről beszélek Általában ahol "küzd" az árfolyam egy értékkel, azok utólag technikailag "támaszként" tekinthetőek. Bal oldalt nyilazgattam, mik ezek az értékek. 18280, 18400, 18470, 18515 (ezt nem jelöltem, de ez is az). Ezek most visszafele ellenállásként funkcionálnak. Óráson még amit írtam, ez a 18330, a tegnapi emelkedést ez törte meg. Érdekességképpen, DAX vix esik -1%, S&P VIX emelkedik (+3%)
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?