Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
nvidia atom nagy ugrás, még tovább ment, és jön lefele, vagyis jönne. érdekes nap lesz. fordultam. (long eladva, 5 usd bukó csak), short, mindjárt rakom rá a stopot.
Gondolom az amerikai polgarok akik a hitelkartyaval kelnek/fekszenek, a regionalis bankok akik a üzleti ingatlan piacba belerokkannak, mert homeoffice miatt nem kell az iroda es az US aki 4%+ al kell hitelezze magat. A penznyomtatas se segit mert akkor meg elindul megint az inflacio.
Na igen, de kit érdekelnek a magas kamatok, ha így is bitang jó bőrben van a gazdaság? és atom jókat jelentenek? Indítottam egy bátor longot nasdaqnál, 500 alatt bajos. legutóbb is hasonló "zakó" volt 17500-rlő 17400-ig, jó adatokra, de megvették, mert jó adatok voltak. 17533 lesz az érdekes.
Ezt mondta a Powell ejjel, erös a gazdasag ezert nem fognak marciusban kamatot csökkenteni, ha az adatok is tovabbra is jok maradnak Az adatok meg jok lettek ;)
MÁK KELER kódja kell (lefotóztam, amit az ügyintéző nekem odaadott a MÁK-nál: https://kephost.net/p/MTExNDI3Ng.jpg közlemény: Név, értékpapír nyilvántartási száma, transzfer példa a közleményre: Nagy Lajos, 0044xxxx, transzfer belépsz a webkincstárba, jobb felső érték, ami előtt nincs UF, hanem szimpla 0044-el kezdődik, már ha mindenkié 0044-el.. Nekem az OTP-s ügyintéző még az "értékpapír nyilvántartási számla pénzforgalmi jelzőszámát" is hozzárakta +ba a közleménybe, ami egy ~bankszámlaszám, 3x8 karakter. (amikor értékpapírszámlát nyitottál a MÁK-nál, azon a papíron van rajta)
Dax, arany es EUR esik US bond megy felfele Logikus lenne egy nagy eses usa ban, tavaly ilyenkor jot esett. Powell nem sok ujat mondott. Ma esetre okosabbak leszünk ;)
Magyar állampapír tulajok topicot nézted? PMÁP-jaim vannak, azokat vittem át a MÁK-hoz. Bosszantott már az OTP lehúzása (értékpapír számlavezetési díj, állományalapú..)
dax 1h https://kephost.net/p/MTExNDI0MQ.png leért a lila/kék vonalig. ha erről nem pattan & jön egy USA zakó, ennek a kék "vékony" trendvonalnak meszelnek. dax 1d - napos: https://kephost.net/p/MTExNDI0NQ.png egy halom támasz van alatta: sárga, narancssárga, világoskék, sötétkék-végső soron.
Az utóbbi évben 3 esetben fogadtam "kitörésre" kitörés közeli álllapotban. Mind a 3x megszívtam. Tanulópénz, kőkeményen. Az esetek többségében "valószínűbb" a sávozás, főleg,h a 4h trendvonalat már törte, mind a DAX, mind a Nasdaq, minthogy kitör. Bár benne van, mert erőlteljesen pattog a 16850-ről, 16920, kérdés meddig. Nasi szintúgy hogy 17660 fölé megy. De még 17630-on sem tudott átmenni. ATH-n inkább egy bátor Short "kitörés utáni stoppal" 17700 pl., szerintem. aztán a többiek lehet,h máshogy látják.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?