tegnap voltak délután nem egyszer az aljról fordulásból 13180 körül, ami után ez a 13100 alatti nyitó, hát mit mondjak....ha nem shortban lennék azt mondanám elég genyó volt :)
Mindig kiszedik a lehető legtöbb stopot, és nem is szokta kerek szám megtartani a korrekciokat, uh én is úgy gondolom, h lemegy 12950-ig, de inkább még az alá is. Napos fibo alapján 900 alá is be fog menni.
ezt a dilemmát akarták szerintem a tegnapi aljról a +100 pont fellel és a sávban tartással eljátszani délután..szerintem....logikusan ugyanis az tegnap short zárás lett volna.... Nagyon meglepődnék, ha ezek után 13200 lenne az irány a 13000 helyett, mert nálam ez short csapda volt tegnap így.
pont ezért bukó általában a Day Trade bekavarják az embert, kirázzák a jó pozikból, kiverik a stopjait, majd indul a trend, amit amúgy is megjátszott volna a játékos
Amit leírtál,ebben a dillemmaban voltam tegnap délután,hogy zárjam e az igen jól elkapott short nyitasomat tegnap elöttről vagy sem. Aztan nem nyúltam hozzá. Dax futit elnézve eddig jól döntöttem.
közben nézem a külföldi oldalakat, ott a 13000es rést adják meg leginkább minimumoknak, nagyon alá nem igazán várják ebben az évben....Ez alapján ha valaki longban 12000-12500 közöttről, akkor nagy eséllyel 12900-12950 környékére tehetik a stopot szerintem, mondván ha 12950 alá jön, onnan már lemegy 12800 körülig....Így az elsődleges céláram ugyan marad a rés 13000nél, de nem tartom lehetetlennek, hogy miki előtt belenyal a 12900-12950 sávba ezek miatt a fel előtt...ami elméletileg a 13150 körülig lehet utána legalább egy miki rallyval.... Más hogyan látja?
Na a tegnapi short csapda meg is lesz úgy látom a mai nyitóval...tegnap eljátszották (már már szokás szerint), hogy nem lesz további esés, nem jött a hullócsillagra a megerősítő gyertya, szépen felhúzták 100 ponttal az aljról és tartották szépen a korábbi sávban utána... Ma meg benyitunk a tegnapi minimum körül....mesteri. A fals kitörés felfelé shortszopató volt már látszik, benne jó pár stop eldurranhatott, majd utána az esést ha meg is játszották a 100 pont fellel és akasztott emberrel igencsak zárásra ösztönözhették a shortosokat... Ma nem kérdés ezek után, hogy esésnek kell(ene) jönnie ma/holnap 13000-es réshez.... Aztán hogy ha azt tölti mi lesz a jó ég tudja, mert a miki is elindult már a távolban....
nah, pl szerintem most teljesen jot irtal TA szempontbol, megis leminuszoltak!, ezért mondom hogy abszolut ertelmetlen ezzel foglalkozni, a sok idétlen azt se tudja mi az a TA ! ezért kár görcsölni hogy mennyi a minusz meg a plussz! ------------------------------------------------------------------------------------------------- D1-en két ellentétes jelü gyertya született, közte felül réssel, alul réssel! szar a helyzet, szerintem kivaras a nyerö! ---------------------------------------------------------------------------------------- https://i.imgur.com/ytZnQ1L.png
DAX TOPIC - komolyaknak !
ezt a topicot azzal a cellal nyitottam h csak es kizarolag dax ugyben legyenek hozzaszolasok. semmilyen mas dolog ne szerepeljen ebben a forumban.
offolas nem engedelyezett ! kerem tartsatok tiszteletben a keresemet !
koszonom !