Az IMF/EU delegáció váratlan szombati távozásának egyelőre inkább lélektani jelentősége van, mert a világ gazdaságában bizonytalanság uralkodik. A magyar kormány más tárgyalási alapokról indul, nincsenek az országnak finanszírozási gondjai. Minthogy...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=136201
most csak nyomást gyakorolnak
hátha becsokiznak a magyarok
olyan ez mit a viccben
mikor tartozik a foszer a másiknak
s asszony kérdezi hogy mér nem tud aludni
mondja:mert tartozom a palinak s nem tudom
hogy hogy fogom megadni
erre az asszony felhívja a foszert
mondja neki a férje minek hívod?
mire az asszony azért hogy most már
izguljon ő
Nem tudom, akkor is azt mondanák-e, hogy az eurot nem érinti, ha jönne egy magyar államcsőd és mondjuk az Erste, K&H, Raiffeisen, CIB, MKB bebukná a hitelek nagy részét...
AZért mert a világ tovább akar adósodni azért nekünk nem kell. Ha te még tovább akarsz merülni a kölcsönökben azért én nem fogok kölcsönt felvenni. Azért vagyunk ebben a helyzetben mert hitelből élünk 1974 óta. Rengeteg sikeres kormányunk volt akik elhitették, hogy milyen faszagyerekek vagyunk és most jön a kemény része. A GDP-nk kb 10%-a adósságszolgálatra megy miközben az oktatásunk és eü-nk a végét járja. Hitelt már csak nagyon kevesen tudnak felvenni. Akik pedig felvették azok küzdenek.
A bankadó fedezni fogja idén a plusz deficitet amit nem terveztek. De ha jól tudom, akkor váltani akarnak és nem a végső megsemmisülést útját akarják bevégezni. Ősszel kiderül. A szövegek pedig nem érdekelnek. :)
1. A világ országainak 90%-ban semmilyen reális terv nem látszik hosszútávon a hiány 3% alá csökkentésére
2. A fidesz nyilván az önkormányzati választások után hoz csak újabb megszorításokról döntést. Ezt simán megteheti, ugyanis nem látszik olyan probléma, ami ezt ne tenné lehetővé.
Szerintem a jövő évről van szó. Az idei költségvetést megmentik a bankadóval, viszont a jövő éviben már tényleg ők lesznek a ludasak, ha nem csinálnak értelmes változtatásokat. Ki kell bírni őszig. Ez van. Mármint a heves magyarázatokkal. A számok beszélni fognak. Most uborkaszezon van. Ősszel beindulnak a piacok és akkor helyükre ugranak a dolgok. Mármint akkor fogjuk látni az igazi piaci szinteket. Most nyaral mindenki.
"Magyarország nem részese az európai banki- és devizarendszernek, ezért nem tudja magával rántani az eurót sem"
Most akkor egy szóvivői tájékoztató miatt esett a múltkor a DJ 300 pontot vagy sem? Döntsük már el...
Egyébként igazad van, magunknak kell teljesíteni. Tartani fogjuk a 3.8%ot? Igen. Akkor mire megy ki a "laca-facázás"?
hát igen ! majd mi megmutatjuk nekik , veleünk ugyan ne laca-faszázzon semmilyen eu meg imf ! Örüljenek hogy teljesítjük a hiány-célt.
Csakhogy ! végsősoron ha belegondolunk, nem az eu-nak imf-nek teljesítünk elsősorban , hanem saját magunk miatt kell a költségvetést teljesítenünk . Elhiszem , hogy bogár lászlóék meg a az echoék tapsikolnak , és szídják előlről-hátulról a magyar kormányt fikázó eu-s imf-es prominenst de azé hadd álljon itt egy kivágott idézet a provátbankárból / ami korántsem baloldali site ugye / :
"
Magyarországgal az EU példát statuálhat, megmutathatja, hogy nem hagyja magát befolyásolni. Magyarország nem Görögország. Tagja ugyan az EU-nak, de az euróövezetnek nem. Magyarország nem részese az európai banki- és devizarendszernek, ezért nem tudja magával rántani az eurót sem. A magyar eladósodottság ugyanakkor messze elmarad a görög mögött. "Ha arra kerülne sor, nyugodtan lehetne Magyarországot bukni hagyni" - mondta Daniel Gros. "
Nagyon helyes. Én azt sem értettem, hogy miért tették bele. A "Gesztus" kifejezést pedig ismételten mások magyarázzák bele. Figyelmeztették őket és ők ezt teljesítik. Ennyi.
Sziasztok srácok!
Csak stilisztikai pontosítás végett:
kérném az érdekelt feleket,hogy amikor vitáznak és kényszeresen előjön az elvtársozás,tegyék már konzekvensen hozzá,hogy Orbán elvtárs,Járai elvtárs,Pokorni elvtárs,Smidt elvtárs.
Ha már egyszer pontosak szeretnénk lenni.
Köszönöm!:-)
szvsz
tragikus, hogy világméretekben is hülyének nézik az embereket, persze tehetik is, amikor veszik a lapot.
3,8% a hiány? Hát legyen annyi, ha kívánják. Fél EU-ban 10% felett, mit számit az. A 3,8% olyan 6-7% mint a vöcsök. Hogy a görögök hazudtak, nahát ilyent, most meg ők követelik, hogy hazudjanak a magyarok. Eszméletlen....
Csaba László: Az IMF-delegáció vezetője túllépte hatáskörét
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=136201