Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
most látom GB sem omlott össze nem is értem pedig ezt is megírták itt leveszik az öregeket a gépről h legyen hely másoknak hát nem tudom épp most akarnak nyitni
május tenger! Sono 285 da ieri i decessi e sono 101 i
pazienti in meno, rispetto a ieri, in terapia intensiva. In tutto ora
sono 1.694 Tehát valahogyan 24 napja átlagosan napi 100-al csökken az icu covid terhelés pontosan azután egy héttel, hogy elkezdték adni a semmire sem jó klorokint ami még ártalmas is és pontosan abban az időszakban, amikor megkezdődött az uv terhelés növekedése közben az icu-n kívüli gyógyultak száma is folyamatosan nő/nap hát igen a klorokin kiváló hatású csak túl olcsó a remdesivir drága üzlet afrika berobbant már? thaiföld? ausztrália? csak néhány helyszín, amit itt megígértek...
nincs olyan, hogy tetőzés ezt az egyszeri emberekbe involválják a média közreműködésével most sem azért alacsony a terjedés mert nem mehetsz dolgozni vagy nem nyitott ki a könyvesbolt
Hogy lehet így nyugodtan csinálni bármit, hisz tudjunk a megbetegetések száma nőni fog. Napi születések száma valahol 200-300 között van, soha nem fogunk átfertőződni. Ezekből kiszámolható, hogy csak a vakcina megjelenése lehet az egyetlen feloldás, az állandó bedurranás fenyegetettségével kell addig együttélni. Ki fog így 1-2 hétnél távolabb bármit tervezni? Viszont: Veszélyeztetettek nem fognak repülgetni már ha egyáltalán beindul valamilyen légiforgalom, home office is segít, szerintem tartósan élhetőbb lesz ebből a szempontból a világ, a gazdasági rotty meg egyelőre kiszámolhatatlan.
Már régen feladtam, hogy itt a topikokban beszéljem meg felületes tudásomat a vírusról. Még a saját hozzáállásom se következetes, attól függ, hogy éppen milyen új és meggyőző információkra bukkanok. Ezeket néha berakom, de többször nem. Úgy érzem már túl sokat tudok róla és ezek nem is állnak össze. Irigylem azt a néhány embert akinek ez nem okoz gondot (aá, inkább sajnálom őket :) Mindegy, nem is akarok belemenni, de szerintem Te többnyire jól látod a dolgokat, pláne azért mert egy kicsit tovább látsz. (Amire reagáltál, azt egyébként a magyar járványkezelésről egy paródiának szántam, látom elég gyenge lett :)
A vírusról semmit sem tudunk, sok idő kell és tapasztalat, hogy megtudjuk hogyan fut ki, mi marad, az mit okoz, mutálódik-e bennünk, majd ha valóban átfertőzdtünk stb.
A gazdaságot tisztábban láthatnánk, de nem akarjuk látni. Az elmúlt 10-15 év legnagyobb károsanyag kibocsátás változás szerintem a levegőben történt 10 km magasságig. Ezért is ment olyan jól az oil business. Szerinted tanultunk most belőle, hogy mindenütt tisztább a levegő? Szerintem semmit. Év végére ugyanúgy megy majd minden, tele lesz a levegő szeméttel ismét.
Mi lenne a megoldás? A technikai váltás. Persze ettől még a vírusról továbbra sem tudunk semmit, mint írtam sok idő kell hozzá. Nem vitát akartam generálni, inkább az tűnt fel, hogy milyen határozottan tudják sokan, hogy mi fog történni abban, amiről fingunk sincs, és mennyire semmi elképzelésük abban, amiről pedig lehetne. :)
Hogy lehet vele együttélni? Úgy, hogy lesz egy tetőztetés, "ha úgy vannak a számok", olyan május 35-én, aztán lefutás. Mert úgy lesznek a számok. No para, nix ugribugri! :) . Ha akaratunk ellenére ilyen jól követjük a svédeket, kombinálva egy kis "húzd meg-ereszd meg" technikával, egy kicsit több lesz most a veszélyeztetett rétegben a veszteség, de lehet, hogy enyhébb repetákkal megússzuk.
"Két kínai gyorsteszt teljesen használhatatlan" "A Semmelweis Egyetem vizsgálata szerint a tényleges fertőzöttek mintáinak csak harmadát azonosították pozitívként. Sok negatívról viszont azt jelezték, hogy fertőzött. Viszont tömegével hozzuk őket Kínából egy furcsa cégen keresztül."
Most már jó lenne ha lenne következménye ezeknek hibáknak.
Hozzászoktunk a kis számokhoz napi pár százas megbetegedés már újabb pánik lesz, miközben az is simán kezelhető. Nem sikerült elfojtani, de hogyan lehet vele együtt élni még nem látom. Egy-két hét múlva megnézzük hova fejlődött a story.
A magvető.
„Halljátok! Íme, kiment a magvető vetni. Amint vetett, némely szem történetesen az útszélre hullott. Jöttek a madarak és felcsipegették. Más szemek köves talajra hullottak, itt nem volt elég a föld. Csakhamar kikeltek, mert nem kerültek mélyre a földbe. De aztán, hogy forrón sütött a nap, kiszáradtak, mert nem eresztettek mélyre gyökeret. Voltak szemek, amelyek bogáncsok közé hullottak. Amint a bogáncsok megnőttek, elfojtották, ezért nem hoztak termést. De
volt mag, amely jó földbe hullott. Ez amikor kikelt és kifejlődött,
termést hozott, az egyik harminc-, a másik hatvan-, a harmadik
százszorosat. Akiknek van füle a hallásra, hallja meg!”
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live