Opiba rímverseny van v mi, oda írtam: Opimusból Opus, a békából királylány, a sárkányból szivárvány, a gázosból világfi, aki nem tud hibázni, hogy holnap mi lesz, nem tudja senki, csak ő, a felcsúti királyfi, aki a papírjait veszi, a pénzét a zsebébe teszi és csak reméli h a felcsúti kamatostul adja vissza, bizonyítvány h ő nem is hitvány geci, sőt csupán saját erőből sikerült neki, és ha neki sikerült mindenkinek sikerülhet, csak vennie kell és remélni, hogy a holnapot megéri...
Ezt nem CIG-re értettem, hanem már általánosságban a Bét kispapírokra, de igazatok van, almát almával. Írtam is a Pannyt példának, pár hete amikor 800-zal küzdött, 780-790 között mozgott, és vki berakott akkor pakkot 800-ra, ami az 1 heti átlag forgalomnak felelt meg! topikban vissza lehet keresni, nem emlékszem pontosan a számokra, de az brutál pakk volt. el is ment kedve mindenkinek a vételtől és meg is indult lefelé a papír, azóta vergődik 700-on. Ott nem futotta azt a rizikót, hogy kikapják, 1 heti forgalmat nyilván nem kapnak ki, megmutatta h ő a legerősebb, és itt nem lesz 800 az árfolyam amíg ő nem akarja, pont. Cig-gel kapcsolatban igazatok van, és az OTP-nál se működne ez a módszer valóban.
Dax-on? DJ-n? Simán megcsilálja. Csak az almát az almával hasonlítsd össze. OTP-ben itt sem csinálod meg (mx nagy tételben, nagy pénzzel) De egy usa tőzsdén hasonlóan kis papírban mint a Cig? Arányaiban ugyanez megy elég ránézni némelyik kis speka papírra.
Miért ne tehetné meg? Simán futja azt a rizikót, hogy kikapják a pakkját és akkor lesheti. Ha van komoly vételi érő egy papírban, akkor megy fel és kész, lehet bárhogy spekázni. Itt szerintem arról van szó pl., hogy emelkedett egy jelentőset 260-ról és az árban már igencsak benne vannak a pozitív várakozások is. Szóval nem lehet azt mondani, hogy a CIG rosszul teljesített volna az elmúlt évben, sőt.... De sajnos a várakozások túlzóak lettek és a rózsaszín köd teljesen eluralkodott, sok speka az emelkedés végén vett. Itt most posvány van, lehet hogy nagyjából itt van a papír fair értéke és itt fog mocorogni jó darabig..
CIG Pannónia