A tőkepiacok jelenlegi értékeltsége mellett, a növekvő kockázatokkal is számolva fel kell, hogy értékelődjön a "magas" osztalékhozam. Plusz ha ez párosul egy alacsony árazással akkor az katalizátora lehet egy komolyabb árfolyam emelkedésnek. CiG itt áll most. Bármikor jöhet egy hír, ami robbant. A magam részéről szívesebben vennék egy komótos, számítható 45fokos meredekségű emelkedést hosszabb távon, mint egy hírre cibálást. Ebbe most legalább akkora fantázia van, mint anno a 18%os állampapírokban. Ha az a réteg megtalálja, menni fog.
....és valaki betegen erőlködik, minden egyes magasabb árfolyamon történő vásárlás után visszatenni. 13 db, 16db, 40db :D Ha feljebb jön a vételi szint kíváncsi vagyok hová teszi :) tudék ajánlani neki egy jó helyet :D
Így van! Én azt gondolom simán ésszerűen tartható lenne akár 10 éven át vagy még tovább egy 60 forintos osztalék....az éves eredményt mindig felkerekítenék az eredménytartalékban felhalmozott összegből.! Az árfolyam jelen hozamkörnyezetben beékelődne 700 köré és amúgy is magának fizetné ki az Alkusz a nagy részét (59%-ot)! Ez simán tartható lenne szvsz hosszútávon és az árfolyamnak pedig magas szinten stabilitást adna.!
Hosszú évek tapasztalata szerint igen. Azért 2023-2024-ben belecsúsztunk klasszikus osztalékpapíroknál egy-két csodába. 2023-as osztalékfizetés után, 20-40 % emelkedésnél repültek a papírok és ment át PMÁP-ba. (ÁNY., MTEL, ZWACK) Utólag bár jó nyerő volt, de nem a legjobb döntés. Én újra osztalékpapírokra esküszöm, de csak olyanra, amit még nem húztak meg nagyon. Például CIG.
YTD alapon nézve evvel az árfolyammal kalkulálva 25-30% (osztalékkal is kalkulálva) hozam simán benne van a papírban ....cserébe nem egy ugri-bugri (hacsak fel nem tépik megint és onnan csorog le) a magam részéről 420-430 között egy feltépésben elad(nám) :)
CIG Pannónia részvény