én azt nem értem, vannak ezek az index követő certik, nézem a petiben a könyvet, csak áll, alig van mozgás ... az igazi index meg szinte mindig mozog ... ha a bankok generálják a vételi és eladási ajánlatokat, akkor mért nem mozog? van már valakinek tapasztalata vagy én csinálok valamit rosszul?
Dollárgyengülésre számítok. Arra, hogy hamarosan töri az 1,6-ot. És arra gondolom megy majd az arany is felfelé meg az olaj is. De az olaj már kockázatosabb, az aranyban nem látok most kockázatot és az fontos lehet.
Jó, de májusban pl a dax turbó certik stabilan 20-as spreaddel mentek. Júni 9-én vettem észre először, hogy 20-25 között ugráltatják. Ma reggel meg olyanja van az Erstének, hogy 20-26 között ugráltatja. Ez azért minden logikának ellentmond. Máshol is így van? Interactive Brokers, stb?
Törölt felhasználó2008. 06. 30. 07:06
Ahogy nő a volatilitás, úgy növeli a jegyző a spreadet, hogy az árjegyzés késése miatt ne lehessen veszteségük. Azért nő folyamatosan a spread néhol ( máshol meg csökken), mert pl. az olaj shortcerti tőkeáttéte is folyamatosan nő ahogy nő az olaj ára, így vele a volatilitás is.
Certifikátok