Erdekes, nem ertem, hogy miert. Azt el tudom kepzelni, hogy DAXban volt "sajat" pozicioja az ERSTEnek, es ezt egy kicsit menedzselgetni kellett nyitas elott. De hogy a MOL-t meg Richtert miert kellett egy oran at jegelni?
Richter es MOL arjegyzes meg mindig nincs. WTF?! MOL konyv mondjuk tokures, de Richter konyvban vannak nagyobb pakkok.
DAXTS57 meg mindig nincs ?!?!?!
SP van.
Richterben, MOLban tovabbra sincs arjegyzes, OTP-ben van.
DAXban valahol van, valahol nincs (pl TS57, ami kb. felezett penteken).
SP-ben ott van, amit kiutottek, de a SPTS15-osben nincs.
Megfigyelésem szerint akkor biztosan van árjegyző 9 előtt pl SP-ben ha valaki rossz helyen állt be eladásra s meg lehet a tételt kaparintani nyitóban. Mondjuk nagy esés volt s valaki szabadulni akar mindenképp, akkor hiába állok be hogy megvegyem nyitóban egy pattanásra számítva, az árjegyzős is beáll 50 ezer db-l s esélyem sincs.
A Dax tudtom szerint 9-kor nyit nem? Tehát előtte semmiképp sem lehetne árjegyző, mert még nincs prompt ár.
En uton voltam, de elhiszem, hogy ma ilyen nap volt. Koszi, hogy te nezted.
Tegnap eleg jol koruljartuk a certifikat temat, az elmeletemhez (ami itt nem tul nepszeru :)) meg egy adalek: az is erdekes, hogy ha megveszik az arjegyzo teljes pakkjat, tehat BET papiroknal tipikusan 2500 darabot, akkor utana sokszor percekig 0 db van az arjegyzo oldalan. Ez miert van?
Szerintem ez is azert van, mert meg akkor nincs megveve elore (!!) a kovetkezo prompt pakk. Tehat szerintem ha valaki kitepi a certifikat konyvet, es megvesz 2500db-ot, akkor o egy mar "regota" (9:15...) meglevo pakkot vesz at az ERSTEtol igen nyomott aron. Ezt kovetoen az arjegyzo beall a prompt piacra 2500db-bal, es varja, hogy "dobjanak ra", ami aztan fedezetkent szolgal majd a tovabbi certifikatokra. Ha kap a prompt piacon pakkot, akkor a 0db-os arsav feltoltodik ujra 2500db-ra.
Ránéztem, 9:00 után, akkor már volt Dax árjegyző, majd 9:02 után megjöttek a Bét papírok certijeiben is az árjegyzők.
Lehet ma direkt figyeltek erre, mert olvasták a fórumot hogy mi figyelni fogunk :))
CERTI HATI WARRANT
Itt folytathatjuk.