Topiknyitó: Hathor 2015. 09. 23. 12:45

BUX index, BUX határidő, BÉT!  

Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.

Ha valakit érdekel BUX Hajrá!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Jussi
Jussi 2016. 03. 05. 15:10
Előzmény: #379  Flynn
#380
:-)))
Nyilván előtte a vezetési struktúrát át kell alakítani,de ez nagyjából minden tőzsdére menő cégnél így van.Ami jó volt zrt-ként,az már nem lesz jó nyrt-ként.
Ez a "független" igazgatótanács sem megoldás látod.))
Hogy mit várok?
Az Mkb-tól erős konkurenciát az Otp-nek,négy-öt éven belül.Vállalati fronton illetve prémium szegmensben azért elég erős volt.Most kipucolják a könyveket,nem viszi magával a terheket.
MVM a térség vezető energetikai cége lehet,bár itt több a bizonytalansági faktor.
Szerencsejáték meg egy tökéletes osztalékpapír lehet.
Flynn 2016. 03. 05. 14:54
Előzmény: #378  Jussi
#379
Ebben egyetértek veled [csak hogy lásd, hogy nem utasítok el zsigerből mindent :)].
A kapitalizmus tele van kapzsi, csaló emberekkel.

De ezek után őszintén kíváncsi lennék rá, hogy te mit vársz az általad felsorolt magyar cégektől, ahol még független igazgatótanács sincs, mint emezeknél.
Jussi
Jussi 2016. 03. 05. 14:07
Előzmény: #376  Flynn
#378
Emlékszel az Enron ügyre?És a Lehmann ügyre?
Azok is tőzsdei cégek voltak.Deutsche Bank,Commerzbank?Soroljam még?
De nézhetjük a nyereséget még soha nem termelt amcsi cégek tömegét is.
A tőzsde sosem a realitásokat mutatja.
Flynn 2016. 03. 05. 13:52
Előzmény: #376  Flynn
#377
Egyébként meg "mark my words, mark them well", aztán 2-3-5 év múlva majd nézzük meg, hogy kinek jött be az elképzelése. :)
Flynn 2016. 03. 05. 13:48
Előzmény: #375  Jussi
#376
Nem igaz, hogy zsigerből elutasítanám a dolgokat, csak realista vagyok.
Először is az MKB a szar portfólióját nem tőzsdei cégként szedte össze, ezt ne feledjük.
Másrészt a kölcsön kihelyezésénél van rizikó becslés, és ez az, amit ezekben az esetekben nem látok.
Amúgy tökmindegy, hogy kinek ad kölcsön, ha az vissza is fizeti.
Ha ebben az országban élsz, akkor ismerhetsz nem egy esetet a nem is olyan régmúltból, amikor az összeszedett pénzek szőrén-szálán eltűntek.
Ez már a Postabanknál elkedződött, hogy mentek a VIP hitelek, aztán meg is lett a vége.
Ismerjük a jelenlegi döntéshozókat 20-25 éve, eddig nem arról tettek tanubizonyságot, hogy milyen szépen és korrektül csinálják a dolgokat.
Ha ez neked hitkérdés, lelked rajta, én realistaként nem bízok túlságosan senkinek a 101. dobásában, ha az előző 100. hagyott némi kívánnivalót maga után.
Jussi
Jussi 2016. 03. 05. 13:03
Előzmény: #369  Flynn
#375
Igazad van,ez az általad birtokolt cégekkel nem fordulhat elő sohasem.Nem emlékszel véletlen,az Mkb milyen tulajdonban volt,amikor összeszedte ez a csodás portfóliót?
A bankoknak nem az a dolga,hogy kölcsönt helyezzen ki és betéteket gyűjtsön?
Neked nem teljesen mindegy,hogy kinek ad kölcsönt?Egy év alatt rendbe rakták,szépen kipucolják a könyveket,és lesz rá vevő.
Nem erőltetem tovább,mert zsigerből elutasítasz mindent.
oldmeg 2016. 03. 05. 12:33
Törölt hozzászólás
#374
Flynn 2016. 03. 05. 12:26
Előzmény: #367  Hathor
#373
Lehet, hogy a felminősítés elmaradása miatt célozzuk majd meg az ék alsó szárát. :)
Flynn 2016. 03. 05. 12:25
Előzmény: #370  Hathor
#372
A bóvli kategória nem reális, már tavaly fel kellett volna minősíteni az országot.
Nálunk gázabb makroadatokkal rendelkező országok befektetésre ajánlott kategóriában vannak.
Persze most megint az van, hogy majd ősszel, de tavaly tavasszal is ez volt...

Az egy más kérdés, hogy sztem Mo. nem egy normálisan működő piacgazdaság, erre utaltam az előző kommentben is, de régebben is elmondtam.
Tehát ha fel is lesz minősítve az ország (ha csak el nem húzzák addig, amíg romlanak majd az adatok, mert fognak), akkor is egy kurtán-furcsán működő piacgazdaságú ország lesz ez, ahol azért óvatosan kell befektetni kisbüfiként is.
Hathor
Hathor 2016. 03. 05. 12:05
Előzmény: #370  Hathor
#371
ROVATOK
Meddig leszünk még bóvlik?
Ma, 09:59
MTI, Portfolio

A Moody's nem változtatott az ország hitelminősítési besorolásán, az MTI által megkérdezett elemzők szerint várható volt a tartás, azonban jó az esélye annak, hogy az év második felében Magyarországot felminősíti a Moody's. Magyarország a hitelminősítőnél jelenleg Ba1 besorolásban van, pozitív kilátással, amely felett már a befektetésre ajánlott, Baa3 kategória van.

A Moody's döntésének elmaradásáról itt számoltunk be:

2016.03.05 07:37 Nem foglalkozott velünk a Moody´s

Még nem győztük meg a hitelminősítőt
Duronelly Péter, az Aegon Alapkezelő stratégája és portfoliómenedzsere az MTI-nek elmondta: a Moody's végül megtartotta Magyarország hitelbesorolását. Hozzátette: a legfontosabb, hogy az ország hosszú távú devizaadósi minősítése továbbra is spekulatív kategóriába sorolja Magyarországot.

Mind a felminősítés, mint a korábbi pozícióban tartás mellett szólnak érvek - fűzte hozzá az Aegon Alapkezelő portfoliómenedzsere.

A tartás indoka lehetett, hogy Magyarország külső adósságállománya még magas, igaz, ebben a feltörekvő országok közül a legnagyobb korrekciót Magyarország hajtotta végre az elmúlt öt évben. "Folyó fizetési mérlegünk jelentős többletet mutat, de a belföldi konjunktúra, különösen az ingatlanpiac meglódulása esetén ez a többlet némiképp csökkenhet" - emelte ki Duronelly Péter.

Az államadósság ugyan makacsul magas maradt, viszont a költségvetési egyenleg jobban áll, mint bárki gondolta volna pár éve, de úgy tűnik, mindez nem győzte meg a hitelminősítőt - magyarázta Duronelly Péter.

Majd júniusban
Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője szerint a Moody's, a várakozásuknak megfelelően, nem változtatott Magyarország adósság-besorolásán és azt továbbra is a befektetésre ajánlott kategória alatt egy szinttel tartotta pozitív kilátás mellett. Ez pedig szerinte azt mutatja, hogy a közeljövőben visszakaphatja az ország a befektetésre ajánlott besorolást. A döntés azért nem számított meglepetésnek, mert általában hosszabb ideig szoktak kivárni a hitelminősítők a pozitív kilátásra tétel és a felminősítés között, és a Moody's csak novemberben (az előző felülvizsgálatkor) javította a kilátást stabilról pozitívra - mondta.

Németh Dávid rámutatott: ugyan a költségvetés hiánya a várakozásoknak megfelelően alacsony volt 2015-ben, illetve megerősítést nyert az is, hogy az államadósság is csökkent, az elmúlt négy hónapban nem történt és nem hajtott végre a kormány semmi olyan áttörő intézkedést, amely indokolt volna egy felminősítést. Véleménye szerint júniusban jelentősen nő a felminősítés esélye, ugyanis addig túl lesz az ország az első öt hónap jelentős refinanszírozási igényén. Emellett egy konzervatív tervezés mellett elfogadott költségvetési törvény is az államadósság további csökkenését erősítené meg - fejtette ki a K&H Bank vezető elemzője.

Jönnek az elismerések
Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője kiemelte: tavaly novemberben javította a hitelminősítő a magyar besoroláshoz rendelt kilátásokat stabilról pozitívra. Ennek az volt az üzenete, hogy a következő lépés már a hitelminősítésnek egy kategóriával történő emelése lehet, ez Magyarország esetében a befektetési kategóriának felel meg.

Török Zoltán elmondta: a hitelminősítők egy évben rendszerint két alkalommal frissítik az adósok besorolását. Jellemzően azokban az estekben, ahol javuló tendenciák vannak, a felminősítéseket nem szokták elsietni - magyarázta a Raiffeisen Bank vezető elemzője.

Török Zoltán kiemelte: mindazonáltal nagyon jó az esélye annak, hogy az év második felében Magyarország megkapja a Moody's-tól a felminősítést (a befektetési kategóriába sorolást), hiszen összességében a magyar gazdaság megnyugtató pályán halad: a külső és a belső egyensúly javul, az ország adóssága csökken, és kedvező szerkezeti átalakuláson megy keresztül - például csökken a deviza-adósság súlya, egyre inkább a hazai befektetői kör finanszírozza az államadósságot -, miközben a gazdasági növekedés tartósnak ígérkezik.

A Raiffeisen Bank vezető elemzője hangsúlyozta: kritikai elemként említhető meg az az örökzöld tétel, miszerint az államadósság mértéke a régiós versenytársaknál lényegesen magasabb, illetve a hazai gazdaságpolitikának többet kellene tennie a befektetőbarát és kiszámítható jogszabályi környezet megteremtése érdekében.

Mindazonáltal az idei év második felében mind a három nagy hitelminősítőnél (Moody's; Fitch; Standard&Poors') a magyar minősítés a befektetési kategóriába kerülhet át
- jelezte Török Zoltán.
Hathor
Hathor 2016. 03. 05. 12:02
Előzmény: #369  Flynn
#370
Elmaradt a felminosites megint. Tulfokozott varakozasok miatt felul teljesito volt BUX. Meglatjuk a folytatast. Nekem mindegy merre megy, csak azert valamelyest kiszamithato legyen az irany
Flynn 2016. 03. 05. 00:52
Előzmény: #368  Flynn
#369
De hogy ki is fejtsem:

A Szerencsejáték a hirdetéseit nem piaci alapon haveri focicsapatoknál, újságoknál helyezi el.
Teszem azt bevásárolsz belőle, aztán az összes profitját elkölti ilyenekre és nullszaldós lesz, akkor mit csinálsz?
[Amúgy is divat a nonprofitság... :)]
Kenheted a hajadra.
Az MVM szintén zenész, ha mondjuk megugrik az energiahordozók ára, és politikai okokból nem emelik a fogyasztóknak, emiatt veszteséges lesz a cég, akkor annak a részvényeivel is ki lehet törölni.
MKB Bank?
Nemrég adott kölcsön pár milliárdot a Matolcsy unokatesójának, hogy megvegye az egyébként rétóta veszteséges Origót.
De a TV2 vásárlásához is hozzájárult.
Emlékszel még a Töröcskei Széchenyi Bankjára?
Az is ilyen alapon dobta a hiteleket... amíg csődbe nem ment.
Télleg ilyen cégeket keres egy normális befektető?
Ezek mentik meg a BÉT-t?
Ugyan már...
Flynn 2016. 03. 04. 20:21
Előzmény: #362  Jussi
#368
Az MVM-re, vagy a Szerencsejáték Zrt.-re? :)
Olvasol te sajtót? :)
Ha esetleg igen, akkor kiderült, hogy melyiket nem...
Hathor
Hathor 2016. 03. 04. 17:35
Előzmény: #366  Hathor
#367
Bux havi chart.

link
Hathor
Hathor 2016. 03. 04. 17:29
Előzmény: #365  Törölt felhasználó
#366
Értem, tudom.
De látnám a másik verziót, hogy tudjam hogy néz ki akkor.
Értem én, hogy nem kritika. Ha az is lenne az sem baj, abból tanulunk. Tanulni meg kell.
Törölt felhasználó 2016. 03. 04. 17:10
Előzmény: #364  Hathor
#365
Hathor! Nem kritikának szántam, azért is írtam "JÓK a rajzaid" de ezt én másképp látom.DDDD Üdv.
Hathor
Hathor 2016. 03. 04. 16:20
Előzmény: #363  Törölt felhasználó
#364
Elfogadom az észrevtéleket. Szerintem jó az.
Olyan szabály nincs, hogy es milyen hosszú.
Olyan van, hogy 3as nem lehet a legrövidebb.
1esnél hosszabb a hármas, arányok jók szerintem. 5ös meg meredek rövid. Havi Diagonál tető is ide esik kb.
Szóval én ezt nézem, más nyugodatn nézheti másképpen.
Ha megrajzolod. Te hogyan gonolod ehhez képest szívesen megnézem
Törölt felhasználó 2016. 03. 04. 16:15
Előzmény: #358  Hathor
#363
Hathor! Jók a rajzaid, de nekem ez aránytalan(1-es túl hosszú, föképp az 5-höz ha eltolnád balra a 1-2 csúcsot ,onnan indulna az 3-as(5 hullám)ki jönne 1=5 arány és 2-4 váltakozás.
Jussi
Jussi 2016. 03. 04. 16:09
Előzmény: #360  Flynn
#362
Az általam felsorolt cégekre ez nem áll.
És nyilván,ha lesz még több,akkor azokat is teljesen átalakítják.Remélhetőleg jönni fog az Mkb is,azzal nagyot lendíthetnének a bét szekerén is.
Jussi
Jussi 2016. 03. 04. 16:07
Előzmény: #359  Flynn
#361
De a lehetőséged meg van rá,sőt,itthon is találsz bőségesen ilyen elemzéseket.Még az ó rigón is.))