Közgyűlési előterjesztések 2023. aug. 15. 21:21 Szerző: Budapesti Értéktőzsde Nyrt. (Kibocsátó) A Budapesti Értéktőzsde Nyrt. rendkívüli közgyűlésének napirendi pontjai, előterjesztései Csatolt dokumentumok:
A kis magyar homokozót én azért nem hasonlítanám a Deutsche Börse Grouphoz. :) Hasznos lenne megnézni, hogy pl. a varsói és a bukaresti tőzsde részvényei milyen eredményekkel és milyen mutatókkal forognak (talán kicsit sikeresebb piacok a BÉT-nél, és nálunk ezen a téren is több a kockázata az ad-hoc politikai belenyúlásoknak). BÉT esetében a saját tőke/rv darabszám volt az indulóár, 2906 Ft, én nem gondolom, hogy nagyon lefelé menne. Az MNB (a cikkek szerint) lecsökkentené a 80% fölötti pakkját 50%+1-re, előbb-utóbb kialakul egy értelmezhető közkéz is. Nagy emelkedést nem várok (kezdeti hype-ot leszámítva), ameddig ilyen a magyar gazdasági szitu, és ameddig nincsenek a BÉT-en értelmes új cégek és a bizalom+forgalom nem épül vissza...
Kis hazánkban bevett szokás, veszteséges cégből is kivenni osztalékot:) Én nem gondolnám, hogy egy folyamatosan veszteséges céget tőzsdére vinnének (mégha az maga a tőzsde is). Szerintem (teljesen laikus) ennek a lépésnek van egy teljesen tudatos háttere, ami nincs kommunikálva mindenki felé. Emlékeim szerint, Lölö is úgy lett hirtelen milliárdos, hogy az Opus egyik napról a másikra megtizszerezte a részvény értéket.
BÉT - Budapesti Értéktőzsde Nyrt.