Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 13. 17:34

Befektetési tanácsadók?  

Sziasztok!

Lenne egy kis megtakarított pénzem, és szeretném értelmesen befektetni. Az utóbbi egy évben, hogy, hogy nem, meg is találtak bizonyos befektetési tanácsadók, konkrétan például a Brókernet és az MPK Rt. Mindkettőről rosszakat hallottam.

A lényeg, hogy unit linked biztosítást ajánlottak, de szerintem elég magas költségekkel (a teljes befizetett összeg kb. 1/4-ét lenyelik). Más számítást is végeztem: Az általuk pesszimistának tekintett forgatókönyvvel (évi 10% hozam) annyit nyernék, mint ha extra költségek nélkül évi 7% hozammal. Gondolom ekkor már jobban megéri az ingatlanalap. A szerintük "reális" évi 14% költségek nélküli év 10-11%-nak felel meg. Mindez úgy, hogy 20 évre előre alá kell írni a szerződést, vállalva az éves befizetéseket (a minimum 10 év, de azt nem ajánlják).

Elmondásuk szerint mindezért cserébe én nagyon minőségi alapokba fektethetek be, pl. a távol-keleti és indiai piacokra, ezért éri meg. (Azaz akkora hozamokat érhetek el, amelyek ellensúlyozzák a fenti hátrányokat - de nyilván semmit nem garantálnak).

Mi minderről a véleményetek? Mi a tapasztalatotok a fenti cégekkel?

És még egy kérdés: olyan pénzügyi tanácsadói szolgáltatás létezik, amely nem "közvetít", tehát nem érdekelt az eladásban? Hanem például tőlem kap fix összeget a tanácsadásért, vagy az általam elért hozamból részesedik.

Köszönöm mindenkinek, aki segíteni próbál.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
csuloktata 2007. 02. 10. 20:00
Előzmény: #223  Törölt felhasználó
Libelálisoknak feldata van!
Az elvelvekhez lakazkodni kell.
mondta Kóka János

Törölt felhasználó 2007. 02. 10. 19:15
Előzmény: #221  Törölt felhasználó
Többségi tulaja egy biztosító????
Ha nem volnál vele tisztában: Kósa Erika, Körtvélyesi Zoltán, Kostevc Péter és Kútvülgyi Pál a tulajdonosok! Nem tudom, de valahogy egyik név sem tűnik biztosítónak! Miért nem nézel utána először, hogy mekkora zagyvaságokat írsz, de tényleg?!
link
akkor legalább most nézd meg, és ne írsogálj annyi zöldséget, ha vitamin hiányod van, inkább egyél gyümölcsöt!
Törölt felhasználó 2007. 02. 10. 18:24
Előzmény: #221  Törölt felhasználó
köszi
Törölt felhasználó 2007. 02. 10. 18:22
Előzmény: #220  Törölt felhasználó
Most nagyot tévedtél rapista!!!
A Brókernet többségi tulajdonosa egy biztosító, ráadásul csak egy Kft. a cég, persze nem ez a látszat....
Törölt felhasználó 2007. 02. 10. 13:05
Előzmény: #217  Törölt felhasználó
A biztosítási bróker cégek nincsenek BIZTOSÍTÓ tulajdonában - biztosítókkal és bankokkal (hitelintézet) szerződnek és elteszi a jutalékot... a felelősségük (erkölcsi) kisebb, mint a biztosítók, bankok "saját" tanácsadóié, akik jórészt állástalanokból verbuvált kényszevállalkozók.
az igazi szakember már nem kell a multinak, mert többre becsüli az ÚJ ÜGYFELET, mint a hűségeset.
NEM JÖTTEK RÁ HOGY A FÁK NEM NŐNEK AZ ÉGIG, vállalati célkitűzések bűvöletében élnek és EGYMÁS ÜGYFELEIT AKARJÁK ELCSÁBÍTANI - enniben hasonlítanak az erőszakkal térítő szektákhoz (MINDKETTŐ AMERIKAI RECEPT SZERINT MŰKÖDIK - amerikai szellemi szinvonalon).

De mi részben alulképzettek, nehézkesek vagyunk - részben pedig óvatosak és szegények :)))
Törölt felhasználó 2007. 02. 10. 12:36
Előzmény: #203  Törölt felhasználó
nagyonkezdo,

Én 3 hónapot dolgoztam, és azóta passzív állományban vagyok, márciustól dolgozok ismét majd. ezalatt az idő alatt sikerült megközelítsem a hármast, bár elérni sajnos nem :-(( 520-on állok.
Törölt felhasználó 2007. 02. 10. 12:34
Előzmény: #217  Törölt felhasználó
Egyrészt: a cég 4 magánember tulajdonában! először nézz utána, utána írsogálj, még valaki elhiszi azt a sok marhaságot, amit ide írsz! a szerződések 70%-a nem kerül visszaírásra 2 éven belül, ugyanis ha a 20%-ot meghaladná a sztornó mértéke, a cég már rég nem működne, okostojás!
Törölt felhasználó 2007. 02. 09. 14:55
Előzmény: #208  Törölt felhasználó
:)
Az igazi probléma nem abban rejlik, hogy pénzügyi analfabétáknak egyes "pénzügyi tanácsadók" - (akik mellesleg többes ügynökök - egy-két év után már nem dolgoznak annál a cégnél, amin keresztül közvetítették az ügyfélnek a terméket. Sőt, sok esetben utána más ilyen jellegű cégnél sem dolgoznak. Én eleve nem tartom normálisnak azt az ügyfelet, aki egy olyan "független" céggel szerződik, amelynek több, mint a fele egy biztosító tulajdonában van. Ja, és a szerződéseik közel 70%-a visszaírásra kerül az első két évben... Mondjuk ez nekem annyiban jó, hogy nem kell bizonygatnom, a tények igazolnak :D
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 23:16
Előzmény: #215  ingcapa
Nem értem hogy mit ártottam neked?
Azt hiszen hülyeséget nem írtam és nem is áll szándékomban!

Neked is jó éjt!
ingcapa 2007. 01. 31. 23:10
Előzmény: #212  Törölt felhasználó
Kezdessz jókat irni! Ha vmit nem tudsz, akkor hallgass! 1 jó tanács a szakmádhoz is. Jó éjt
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 23:10
Előzmény: #213  szász
Nem.

Ezzel azt akarom mondani, hogy egy festő, köműves, ács nem fog bef. alapokkal szórakozni.
Nem tud minden pénzt a vállalkozásába forgatni.
Hogy takarékoskodjon? Mert hogy takarékoskodni kell abban remélem egyetértünk.
szász 2007. 01. 31. 23:06
Előzmény: #212  Törölt felhasználó
ezzel azt akarod mondani, hogy ez a népnek direkt jó?
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 23:02
Előzmény: #204  Törölt felhasználó
A Veszekedésnek nincs értelme de a vita mindig előremozdítja a kapcsolatokat....

Csak mindenki azt írja be amiben 100%-ig biztos.
Pénznyelo: A viszzavásárlási táblázat csak az első 2 éves díjra vonatkozik a többira és az eseti számlára NEM!

+Én használtam úgy is hogy min. éves díj + sok lóvé eseti számlára (kihasználod a bizt előnyeit + az eseti számlát úgy használod mint a sima befektetési alapokat)

Egyébként ez a szolgáltatás nem kell minden embernek, de aki nem ért a tőzsdéhez és a bef. alapokhoz az mit csináljon? Parkoltassa megtakarításait az OTP-be 6%-on?

Én nem akarok győzködni senkit, ha tőzsdézel nem fogom tudni megmagyarázni hogy ez milyen jó, ez egyértelmű.
DE AZ ÁTLAG EMBER PÜ.-i TUDÁSÁT FIGYELEMBE VÉVE SZERINTEM VAN LÉTJOGOSULTSÁGA EGY ILYEN CÉGNEK MAGYARORSZÁGON
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 22:56
Az is vicces volt, ahogyan folyamatosan szapultak a kozgaz penzugyet pl... akkor mar durvan sejtheto volt, hogy a dolog nem teljesen koser :)))

Amit az iskolarol irtal, arra reagalni sem erdemes.
ingcapa 2007. 01. 31. 22:56
Előzmény: #206  Törölt felhasználó
Egy kis elméleti tudás is kéne. Az igérgetések kora lejárt, az ügyfelek már nem hülyék!!! Az 50%os hozamokról szóló mesét már az őstermelők se hiszik el. Ébredjetek már föl!
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 22:52
Előzmény: #206  Törölt felhasználó
Az iskolával kapcsolatos szövegedre nem is válaszolok, mert abból süt az ostobaság...

(egyébként 10 éve tőzsdézem is)

Léptem.
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 22:52
En komolytalannak gondoltam a bnetet, mikor bejottek magyarorszagra, megtalaltak, hogy menjek oda penzugyi tanacsadonak. Elmentem (az interjura), aztan eljottem. Bar biztos jol lehet keresni azzal, ha penzugyi analfabetaknak adunk el szar konstrukciokat, ami utan sok jutalekot kapunk. No thx :)

De hogy egyszerubb nezopontbol kozelitsuk meg az UL kerdest: el kell tartanod az ugynokot, a biztositot es a bankot. Senki sem tudja beadni nekem, hogy ezzel en jobban jarok, mint ha magam teszegetem a penzem akar ugyanazokba az alapokba.

(nyilvan vannak olyan helyzetek, amikor nem jar rosszul az ugyfel, de ebbe kar belemenni)
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 22:49
Előzmény: #200  Törölt felhasználó
"Egyébkent a feltörekvő piacokat kell használni"
2003-2006-ban igen. A többség utólag megtudta, a tapasztaltabbak közben látták, a profik az elején/előre kikövetkeztették, elindították.
De te honnan tudod előre mikor hova megy a pénz? És ha tudod, akkor minek neked biztosító, a UL-jével? Tedd közvetlenül oda a pénzed...

Kérdezd meg Mary-t, mennyire lehet előre tudni a dolgokat, ő legalább a tőzsdén már megtapasztalta, hogy nem úgy megy minden, mint ahogyan a tréningeken megtanították. Te még ezzel a tapasztalattal is hátrébb vagy.
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 22:47
Előzmény: #204  Törölt felhasználó
"Akinek nincs tapasztalata (meg feltételezem megfelelő végzettsége sem)"
Miért? Amit a közdázo tanultál mire elvégezted megváltozott a pénzvilág
Na jó az alapok megmaradtak
Azt nem tanították, hogy a pénzvilág is folyamatosan változik?????
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 22:45
Előzmény: #202  ingcapa
"HOZAMOT NEM GARANTÁL"
Miért a tőzsde igen
Gondolom itt is portfoliót használsz!
Csökkented a kockázatot
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 22:44
Előzmény: #200  Törölt felhasználó
"Nem vitázom, nincs értelme"
Valóban nincs. Akinek nincs tapasztalata (meg feltételezem megfelelő végzettsége sem), az legalább hallgassa meg azt, akinek van és ne próbálja meggyőzni olyanról, amit ő nem is tud.
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 22:44
Előzmény: #195  Törölt felhasználó
3-mas
1250
És Te hogy haladsz?
ingcapa 2007. 01. 31. 22:42
Előzmény: #198  ingcapa
Az ul lényege, egy kiemelt tájékoztatóban rejlik amit az ügyfél is aláír. Az általánosságokon túl van benne 1 vastagon szedett mondat: "HOZAMOT NEM GARANTÁL" ! Ennyit erről sztem...
Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 22:42
Előzmény: #199  Törölt felhasználó
"szuper! mindent ellepnek a 20 éves bnetes profik!"
Az pénzügyi intelligencia nem kor kérdése!!!
Egyébként 35

Topik gazda

killgec
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek