Kulcsszavakban: backtest, indikátorok, adatok, algoritmusok, programozás, matematika és persze a kapott eredmények…, valamint minden más, ami érdekli az erre járókat.
Az első hullám kezelésénél is fogtam a fejem, na de akkor még tényleg nem tudta senki mit kell csinálni. (Bár a koreaiak, kínaiak, új-zélandiak elég hatékonyak voltak, csak rosszul választottunk laboratóriumot) Aztán a 2. hullámban elkezdték vegyíteni a zárást a svéd modellel. Sokan kezelték hasonlóan. Szóval még azt is el tudom nézni, ha nagyon akarom. Ez most, 1 évnyi tapasztalattal és 2 vírushullámmal a hátunk mögött, már tényleg totál dilettantizmusnak tűnik. Mintha totál nem számítana semmi racionalitás, csak a választók hangulatának naprakész menedzselése.
Meglehetett volna oldani ezt sokkal okosabban is. Először beoltani az eú dolgozókat, tanárokat, szociális gondozókat...szóval mindenkit, aki közvetítő. És ezzel elzárni a vírus útját. Mert most is azzal volt gond, hogy az iskolák kb gócpontokká váltak és így szórták szét az egész országban...1 év volt kitalálni mi legyen...
Mondjuk én azt olvastam ki belőle, hogy sok hűhó semmiért. Kb. minden marad így ahogy volt, igazán nagy változás csak az oktatásban van. Na jó, ruha- meg mondjuk könyvesbolt zár, aztán kb. ennyi.
Igazán kipróbálhatnánk egyszer, hogy mérnökök, orvosok, közgazdászok, stb. irányítsák az országot, ki-ki a maga területén. Természetesen olyanok, akiknek van gyakorlatuk a saját területükön. Nem hinném, hogy rosszabbul járnák, mint a mostani jogászokkal.
Backtest és ami mögötte van