Wallis négytagú autós cégcsoportja, benne a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Duna, a Wallis Motor Pest és a Wallis Autókölcsönző. A négy tagvállalat gépjármű és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid és hosszú távú gépjárműkölcsönzéssel foglalkozik Magyarországon, illetve a közép- és délkelet-európai régióban. A cégek együttes árbevétele 2017-ben meghaladta a 66 milliárd forintot, így az AutoWallis a BÉT hetedik legnagyobb árbevételű vállalata lett.
A cég az ünnepélyes becsengetés után tartott sajtótájékoztatón elmondták, hogy a cég tőzsdei jelenlétének két fő célja van. Egyrészt szerették volna, hogy legyen egy autós cég is a hazai börzén, másrészt cél, hogy a jövőben is rendelkezésre álljon a lehetséges bővülés, adott esetben tőkebevonással, akvizíciókkal. A kitűzött cél nem kevesebb, mint öt év alatt az érbevétel megduplázása. A tervek szerint a 2020-as év után már vonzó osztalékot is fizethet a cég.
ebben a sztoriban én kizárólag az autowallis vezetőségét hibáztatom. Ha nekem adtak volna 6mill részvényt februárban, én is 240-ért adtam volna el. A gond az, hogy a cég részéről adták neki és feltételek nélkül, plussz a hatását sem kezelték és a mai napig nem tesznek semmit. Fullba nyomják, befektőcske meg gyün...
Azt gondolom, hogy mivel mindenképp a 2017-es előző évhez képest kiugró évükre akarták alapozni a tőzsdei megjelenést, így szorította őket az idő. A gond az, hogy nem vették törődtek azzal, hogy a "trükk" úgyis ki fog derülni, és előbb-utóbb be kell vallaniuk, hogy igazából nincs konkrét terv a cég fejlesztésére. Engem személy szerint nem érdekel mi lesz 5 év múlva - az üzleti világban az naggyyyyoon hosszú időtartam - konkrét 2019-2020-as lépésekre vagyok kíváncsi. Ha ebből látszani fog valami a Május 20át követő bejelentéseken, akkor maradok. Ha nem, akkor nincs remény az érdemi emelkedésre, bukóban kiszállok és átmegyek máshová. Gyanítom nem én leszek ezzel így....
alapvetően a bux-ba lépés és a prémium is tőke és befektetőbevonzó erő DE csak akkor, ha látszik mit akar az Autowallis. 5 éven belül dupla bevétel, de még nem tudjuk hogyan az nem elegendő a meggyőzéshez. Nincs bizalom, ez a helyzet. A három hónap tapasztalata az, hogy ha ma befektetsz az autowallisba, akkor holnapra kevesebbet ér a pénzed. Ezen a képen kizárólag a cég vezetősége tud változtatni, senki más.
Egy biztos, ezt nem így kellett volna... bejöttek a tőzsdére, "elkérték" a pénzünket, majd keresik a lehetőséget azt hogyan fektessék be. Nem egy jó üzleti model.
Sajnos igy van, amíg nem lesz világos miért is jött az Autowallis a tőzsdére (mit akar a bevont tőkével) és miért jó egy befektetőnek ha autowallis részvényt vásárol, addig az árfolyam és a forgalom itt fog állni.
Felfoghatatlan ez mert jol indult a tozsdei bevezetes egeszen a split iutani idoszakig. Aztan az Adamosi fele tranzakcioval szetbarmoltak az addig felepitett folyamatokat es a bizalmat. A vegeredmenyt lathatjuk mar kozel 3 honapja........ Milyen menedzsment az ilyen aki ezt vegrehajtotta vagy asszisztalt hozza.
AutoWallis Nyrt.