Sok mindenben igazad van de újgazdag, ugrálos társaságnak jelenleg erősen fogynak a lehetőségei... van ugyan néhány fundásan is jó, közepes papír de azok meg nem igazán érdeklik őket . Aztán az is lehetséges, hogy előbb-utóbb azokra is ráfanyalodnak :-) Itt legalább most nincs lufi és bizonytalanság. Mármint abban az értelemben nincs bizonytalanság, hogy itt tudjuk már mi is van most a cégben. Ezen felül ide csak bekerülhetnek még dolgok. "kikerülni" nem fognak! :-) Ez is valami!
az ok okozatról beszélek! látom, hogy nem írtál beszarásról, nem vagyok hülye! de te látod mit írt 007? miért várjátok azt, hogy majd a pénzes emberek elkezdenek porszívózni? (ez a kérdés csak akkor él ha hosszú távra tervezel) ha ezek a "gazdag" emberek kiugranak egy másik papírból, ahol már eleget porszívóztak, és elkezdenek itt porszívózni, akkor SZÓVAL akkor ide vonzzák azokat az embereket, ahonnan a pénzesek kiugrottak! de mikor majd itt is eleget porszívóztak akkor a pénzesek innen is átugranak másba, és a beszariak követik őket, mi meg itt maradunk megint hoppon, mert nekünk bedöntik a papírt félelmükben! érted miről beszélek, vagy szeretnéd hogy tovább magyarázzam még............?
nyilván igazad van, de a spekulánsok és a napizók mozgatják az árfolyamot a hosszútávra tervezőknek. Szóval én nem tartanám egyiket se a másiknál előkelőbbnek. Spekulánsok rövidtávon terveznek. és nyilván egy olyan papírban, amiben látják a lehetőséget, bíznak benne. A napizók meg ki-be ugrálnak, ahol mozgás sejthető. Te melyik típus vagy? Mert többségünk vsz mindhárom, de legalább 2. :) És ráadásul gyakran megesik, hogy mindenki befektetővé válik, akár hosszú távra, ha nincs résen.
te most miről írsz? semmi beszarásról, félelemről nem volt szó abban amit írtam, olvasd már át mégegyszer. egyszerűn lett jópár pénzes ember, akik kartellben futtatnak papírokat, mikor melyiket. semmi közük nincs ahhoz hogy melyik papír milyen fundával bír vagy ki a fő tulajdonosa. fórumhangulatot lovagolnak meg, itt pl a split okozta nagy várakozást. Konzumban mondjuk nem jött be a várakozásuk, van ilyen is, hogy buknak
mi a jó egy papírnak? ha azért veszik, és fektetnek bele rengeteg pénzt, mert az hosszú távon megéri, vagy ha olyanok ugranak bele akik megijednek egy másik papír esése miatt? ti az utóbbira vágytok, én az elsőre! hosszú távon semmivel sem vagyunk előrébb ha olyanok ugranak majd be akik beszarnak más papírban, mert az pont ugyanolyan gyorsan ki is fog ugrani egy eseménynél, és megint szarban leszünk, mert generálják majd a hülyeséget! gondolkozzatok már ............ persze ha spekák vagytok, vagy napizók akkor megértem hogy várjátok a NER pénzét, de akkor ti nem a papírért vagytok oda, és akkor nem kellenek a szent beszédek, meg a kifakadások .....
AutoWallis Nyrt.