Rég volt… Mivel a business modell tetszik, az összehasonlítás adódik magától. Az igaz, hogy Astra esetében korlátozott info áll rendelkezésre, de az erőmű számból kiindulva az Astra háromszor drágább a Nap-nál jelenleg. Így egyelőre érdekeltség alapján a Nap a jobb vétel számomra . Ahogy írtad, úgyis mindenki eldönti saját maga.
Ahhoz képest folyamatosan oda írogatsz és topikgazdája vagy jó pár magyar részvénynek. Nem utolsó sorban elég jól képben vagy az Astra-val és a Nappal kapcsolatban is. Az utóbbit folyamatosan favorizálod. (elég visszaolvasni a hozzászólásaidat) .
Sajnos nem jártam arra. Nem nagyon esik a magyar tőzsde az érdeklődési körbe. Osztalek fókusz miatt néztem rá. Egyetértünk a felelősség kérdésben, de ott a magas áron beugrók próbáltak magukon kívül mindenkit felelőssé tenni ( a céget is)
Csak nem még egy Nap Nyrt.-s munkatársat köszönthetünk a Te személyedben is? 5000 forint felett miért nem hívtad fel a Nap Nyrt.-s részvényesek figyelmét, hogy túlárazott a részvényetek? Azt, hogy ki, mibe és mennyiért fektet be, legyen a saját egyéni felelőssége! Ez a tőzsde,itt mindenki a saját bőrét viszi a vásárra! Köszönjük a figyelemfelhívást!
'A cégvezető szerint ilyen piaci körülmények között nehéz meglátni, hogy mitől tudna beindulni a hazai megújuló piac. Elmondása szerint társaságánál a piaci körülmények várható megnehezülésére már korábban felkészültek, így jelenleg fejlesztéseiknek több mint 90 százaléka már nem a hazai piacon történik.' Bocsánat ha rosszul fogalmaztam.A fejlesztéseik 90%-a külfödi piac.
Egyelőre nem látszik ez a külföldi kitettség. 39 db belföldi naperőműve van a cégnek, ami plusz, hogy nagy tapasztalattal rendelkezik naperőmű fejlesztés területén. Talán ez lehet a külföldi terjeszkedés alapja? Azonban 2022-ben ebből nagyságrendekkel kisebb bevétele származott (az első félévben mindössze 183 millió Ft)
Ezek a számok engem is elbizonytalanítottak, még hezitálok a vásárláson, de egyrészről a tőzsde mindig a jövőt árazza, másrészről, amit itt már többen megjegyeztek, pozitív jövőképet mutat, hogy a cég 90%-a külföldi kitettség, tehát nem érintik az itthoni szabályozások. Nem utolsó sorban a jelenlegi és a jövőbeni energiaválságban a zöld energia lesz a nyerő.
"Azért mert annyiért nincs eladó." Venni sem kötelező. Viszont ha valaki mégis úgy dönt, legalább legyen tisztában azzal mekkora prémiumot (ad) fizet a részvényért. Így később egyszerűbb lesz levonni a tanulságot.
Realisan nezve most keves az elado, nagy az erdekodes -> megy fel az ar, a NAP is volt 9000-ren, aztan szep kis eses lett a vege, realizalodott a tulajdonosok altal is vizionalt ertek.
Azt ugye mindenki elolvasta, hogy a nagy tulajok 104 Ft-on apportáltak erőműveket a nyáron, majd utána kétszer (aug és okt) emeltek tőkét pénzzel 258 Ft-on. (vagyis véleményük szerint ez lehet a fair érték) Ehhez képest az árfolyam már majdnem háromszoros (részvényt pedig alapvetően az alapítóktól tudtok venni) Erős a párhuzam a NAP-nál látottakkal.
ASTRASUN SOLAR NYRT