Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 04. 23. 15:49

Arany-Ezüst  

Ki mire tippel? Meddig eshet az ezüst/arany árfolyama mostanában?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
McDee 2014. 08. 02. 16:10
Előzmény: #2059  McDee
Megvan :). Küldöm.
McDee 2014. 08. 02. 15:50
Előzmény: #2058  pomperj
Elküldöm, ha megadod a címet.
pomperj
pomperj 2014. 08. 02. 15:00
Előzmény: #2055  McDee
1)Ezzel a munkaval egeszen uj szintre emelted itt a forumot.
Azt gondolom, minden olvaso neveben koszonhetjuk.

A munkad tokeletesen mutatja, hogy a likvidacios riziko minden eszkoz-tipusra, melyek normalisan egymassal szemben negativan vagy semlegesen korrelalnak, hogyan kepesek hirtelen egyuttmozgasra likvidacio idejen, kiveve persze a cash, VIX es TLT.

Ha atkuldod nekem a tablak kepeit a contact email cimre, akkor felteszem a blogomra, angol szoveggel, mert Ca-ban is olvassak sokan. Hadd tanuljanak;-)

2)Megcsinaltam a 3 primitiv chartot, amit igertem, ugyanerre a celra.
Ezeket a minta alapjan konnyebb megcsinalni barkinek, barmikor; amikor azt kell eldonteni, hogy likvidacio vagy korrekcio van eppen.
Nem olyan kvalitas mint a korrelacio, de egyszerubb.
Itt van, kulon alul:

link

Good luck!
Törölt felhasználó 2014. 08. 02. 11:43
Előzmény: #2055  McDee
szép munka, gratulálok!

nekem csak az a furcsa, h. "last 5 trading days" a GLD is erősen korrelál... :)
Törölt felhasználó 2014. 08. 02. 11:23
Előzmény: #2054  McDee
hm....
vettem a lapot, aki akar ugyis megtalal......

Sok sikert mindenkinek!
McDee 2014. 08. 02. 11:22
Előzmény: #2054  McDee
5 napos bontásban még tanulságosabbnak tűnik: link
McDee 2014. 08. 02. 11:03
Előzmény: #2048  pomperj
Megcsináltnak gondolom a házi feladatot: link
Az utolsó 20 kereskedési nap adataiból készítettem 3 korrelációs táblázatot. A változás jól nyomon követhető az első és második 10 nap eredményéből.
Tényleg érdekes analízis. Ezek után már csak a szintézisnek kell helyesnek lennie.
recluse82
recluse82 2014. 08. 02. 10:31
Előzmény: #2051  Törölt felhasználó
teljesen jol latod a fontal kapcsolatos dolgokat. Azt fogják legjobban szétcsapni ami a legerösebb volt az elmult időszakban. ez pedig nem más mint a gbp és az nzd. Komoly pofon elött állnak usdvel szemben
Törölt felhasználó 2014. 08. 01. 22:28
Előzmény: #2051  Törölt felhasználó
koszi
Törölt felhasználó 2014. 08. 01. 22:10
Előzmény: #2050  Törölt felhasználó
Szvsz háborút áraznak (minimum gazdaságit, de ki tudja hol állnak majd meg).
Azért a Daxot ütik leginkább.
A Gbp-ben is ez lehet benne, elég komoly súllyal van jelen a Cityben az orosz oligarchia.

(Illetve London fogja az angolszász kamatemelési ciklust a leglassabban végrehajtani, legalábbis a legutóbbi riportok alapján most úgy tűnik)

A Ftse meglepően jól tartja magát. Még.
Törölt felhasználó 2014. 08. 01. 21:43
Előzmény: #2041  pomperj
Hat nem tudom,de nekem olyan erzesem van, hogy inkabb atsulyozas tortenik a portfoliokban.....
A legnagyobb kerdes pedig meg mindig, hogy miert a Dax-ot buntetik a legjobban, szerintem a Franciak sokkal melyebben vannak benne....
Egy masik erdekesseg, hogy a GBP elegge gyengelkedik, amire azert jo volna tudni a valaszt, pedig az angol gazdassag joval nyitottab mint a Francia es a munkaeropiac is versenykepessebb szerintem....
Szoval szamomra ugy tunik a piac kezdi arazni az europai gazdasagi problemakat, ha nem is helyesen, de uton van....
Usa-ban nekem ugy tunik elobb-utobb megveszik az esest....(meg mindig)...
Törölt felhasználó 2014. 08. 01. 21:43
Hat nem tudom,de nekem olyan erzesem van, hogy inkabb atsulyozas tortenik a portfoliokban.....
A legnagyobb kerdes pedig meg mindig, hogy miert a Dax-ot buntetik a legjobban, szerintem a Franciak sokkal melyebben vannak benne....
Egy masik erdekesseg, hogy a GBP elegge gyengelkedik, amire azert jo volna tudni a valaszt, pedig az angol gazdassag joval nyitottab mint a Francia es a munkaeropiac is versenykepessebb szerintem....
Szoval szamomra ugy tunik a piac kezdi arazni az europai gazdasagi problemakat, ha nem is helyesen, de uton van....
Usa-ban nekem ugy tunik elobb-utobb megveszik az esest....(meg mindig)...
pomperj
pomperj 2014. 08. 01. 20:48
Előzmény: #2045  McDee
Egyszeruen szuper!
EN ezt nem ismertem, de mostantol ezt hasznalom. Rengeteg munkat sporolok;-)

Egyebkent, majd az eszmefuttatas kiegeszitsekent kesobb felteszek 3 abrat:
egy sima korrekciorol, egy bear regimre valtasrol, es a mostanirol. Persze, nem olyan minoseg, mint ez, de egyszeru, es kevesebb matekkal megaldottaknak is ertheto lesz.

Eleg konnyu mar abbol is rajonni, melyik esettel allunk eppen szemben.

Good luck!
Törölt felhasználó 2014. 08. 01. 20:36
Előzmény: #2046  Törölt felhasználó
Bocsánat,ezt Pomperjnek szántam...
Törölt felhasználó 2014. 08. 01. 20:35
Előzmény: #2045  McDee
Szia!A minap írtam a dax fórumban,hogy az itt elhangzottak alapján még sosem nyitottam pozíciót.Erre rácáfoltam,mivel figyelem egy ideje a munkásságod - ezúton is köszönet érte - szinte tálcán kínálta magát ez a két nap.Csütörtük,péntek 200 pont erejéig kísértem az esést.
Nem vagyok büszke megköszönni,a döntésemben megerősítettél.A véletlenekben nem hiszek,a vagdalkozók pedig talán jobban teszik,ha néha figyelnek a tapasztaltabbakra,az sosem szégyen.Várom további véleményed,szép napot,hétvégét!
Kíváncsian várom,mit gondolsz a következő hónap kimeneteléről az indexek tekintetében?
McDee 2014. 08. 01. 20:06
Érdekes ez a korrelációs tábla. Nekiveselkedés előtt ránéztem erre:link

Egész jó. Persze fizetős.
Ezek után hétvégén bepróbálkozok a táblázat legyártásával.
30 naptári napos korrelációt vizsgálata egyébként rendben van?
fxboy
fxboy 2014. 08. 01. 19:35

Kösz! Ez jó volt.

Törölt felhasználó 2014. 08. 01. 18:26
A fontosabb indexek kozul egyelore a technologia veri az aranyat az iden......,de ez is valtozhat meg........
Törölt felhasználó 2014. 08. 01. 18:16
DOW flortolget a 200MA-val...
NDX pedig fazis kesesben...vagy az is lehet, hogy a technologiaba fektetok tobbsege nem a piacot figyeli, hanem a Facebook-on log..........
pomperj
pomperj 2014. 08. 01. 17:16
Előzmény: #2040  pomperj
4) Amikor likvidalas folyik, akkor mas a helyzet, mint korrekcioknal.

Akkor a reszvenypiac egesze (=kicsik, kozepesek, nagyok), szoval minden resze, esik. Beleertve a junk bond HYG, az emerging markets EEM, az EFA, az EU indexeket (DAX CAC FTSE) es mas indexeket. ES ugyancsak esnek mas felosztasban is, pl. a growth alapok IWF, a “value” alapok IWD, a mix alapok, stb.

Likvidalasi idoszakokban nem atrendezik a portfoliokat.
Hanem valoban eladnak, ket okbol: egyreszt mert az alapokba belepett kisbefektetok menekulnek kifele beloluk, es vissza kell adni a penzt masnap, masreszt mert a manager latja mi folyik, es nyilvanvalo, hogy jobb mar most eladni mint alacsonyabb aron kesobb kenyszer-eladni.

Azt csak a kezdo kisbefektetok gondoljak, hogy az nem lehet tudni.

5)A profik persze elore elkeszitik az asset-class korrelacios tablat, mondjuk 6*6-os matrixba, es fejbol tudjak az aktualis szamokat. Mert persze azok valtoznak, tehat hetente erdemes frissiteni es ujra megtanulni.

Peldaul, hogy az SP500 nagyjabol 0.7-re korrelal HGY-al, -0.5 korul treasuryre, es 0-ra GLD-vel. Egyaltalan, GLD szinte semmivel se korrelal; ha meg igen, akkor az atmeneti allapot, ami kihasznalhato, de amit hetente ellenorizni kell.

Es egy ilyen csutortok utan beteszik a matrixba az elozo nap eredmenyet. Es megnezik egy matematikussal. Egyebkent meg, nem kell am nagy matematika ahhoz, hogy lassa: egyutt/szembe mennek? Melyik es mivel? vagy MIND esik?

Ha igen, akkor likvidalas van. Es akkor szetesnek az edigi korrelaciok, hirtelen megvaltoznak a szamok, es egeszen mas, szokatlan korrelacios egyutthatos szamok jonnek be a matrixba, egy adott naptol kezdve.

6)Persze, ha kiderul, hogy mostantol tenyleg likvidalas van, akkor se nyilegyenesen megy lefele a piac. De nem am. Hanem kb. ugy, mint a blogban lathato, abban a sarga szinu, egyelore csak “elvi”, chartban latszik a kovetkezo par evre.

link

Majd, amikor ott leszunk, meg lehet probalni azt a modellt a valosagra precizen kozelitve, alkalmazni.

7)Am, egyelore az a kerdes, mit latnak a “nagyfiuk” a matrixban?

Mindenkinek ajanlom, hogy csinalja meg. En nem teszem fel. Mert csak pimasz es ostoba email-ek sokasaga landol az inboxban.
Akit meg erdekel, ugyis megcsinalja maganak. Es csak az jar jol amugy is, aki maganak csinalja, mert akkor elhiszi a tartalmat is.

Good luck.

Topik gazda

giuseppe007
4 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek