Lehet egy számlán spekizni, egy másikon befektetni. Egy harmadikon kis pénzekkel játszani. Azután vannak olyan brókercégek, ahol apán és ausztrál részvényekkel is lehet kereskedni, arra is kell egy számla. Egy ötödiken még OTP-t és MOL-t is tartanak, meg lengyel részvényeket. (Csak románokkal nem találkoztam sehol, pedig olyanoknak is kell lenniük. Állítólag most ezek a legjobb befektetések.) Azután vannak olyan brokik, ahol nem lehet piaci áron venni, csak limitáron. No, innen jobb menekülni.
Én személy szerint az adrenalin miatt csinálom, nyilván pénzt is szeretnék belőle látni, de állandó gondolkodásra ösztönöz, ahogy figyelem a folyton változó eseményeket.
ezt értem gyerekek, de a tőzsde az ilyen - ha befektető vagy, akkor csak évente 2szer nézz rá és döntsd el, hogy elérted már a kiszállási pontodat vagy sem
ha speki vagy és pár napos vagy hetes trédeket csinálsz, akkor pedig minden olyan helyzetből, ami nem komfortos, azonnal ki kell lépni - de nem hónapok vagy évek után, hanem azonnal
ha kényszerbefektető lettél, mert igaziból speki vagy, csak nem tartottad be a kilépési szabályt, akkor ugyanez a helyzet, mint amit fent leírtam: egyes vagy kettes cselekvés, de döntsd el, hogy melyik vagy - amíg nem döntesz úgysem lesz nyugtod
ja és csak olyan pénzt tegyél ide, amit ha holnap elvesztesz, nem leszel dühös meg ideges és szomorú - itt senkinek semmit nem kell elviselni, te döntesz hogy meddig okozod magadnak a rossz érzéseket és hogy okozol-e egyáltalán rossz érzéseket magadnak - vagy csak simán elkerülöd a tőzsdét és beteszed állampapírba vagy bankban kötöd le - a tőzsde nem kötelező
Ja és nézd vissza a chartot! A mostani 612 előtt kb. 2018.novemberben járt az árfolyam 600 felett és a mostani árszinten 2019.július elején volt utoljára! (az idei évet leszámítva)
Appeninn real