Topikgazda: fribell 2005. 05. 11. 17:00

APEH: "Civin János jogellenesen képviseli a Humetet"  

Ugrás a cikkhez
A Fővárosi Bírósághoz, mint a Humet Rt. csődeljárása ügyében eljáró hatósághoz 2005. május 4-én az adóhivataltól (mellékleteivel együtt) 25 oldalas fellebbezés érkezett

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54056
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 12:19
Előzmény: #71  Törölt felhasználó
Nos, ha nem szólsz hozzám, minek kéred a véleményem? :)Szerintem nehéz normális véleményt kialakítani, egy olyan ügyben, ahol a közvetlen érintetteken kívül mindenki csak részinformációkkal rendelkezik. Akárhogyan szépítjük, így csak találgatásokba bonyolódhatunk, annak meg semmi értelme. Szóval nincs véleményem.
További szép napot!
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 11:12
Előzmény: #70  Törölt felhasználó
Civin,
küldhetném ezt privátban is, de szerintem másokra is tartozik, ami írni fogok.
.
Nem, semmiképpen nem megoldás a baseballütő. Igen, még a leglehetetéenebb körülmények között is meg kell találni az APEH-hel a kommunikációt. Tudod sok szociológiai kísérlet bizonyítja, hogy az igazi ellenségesség akkor tör ki, amikor megszakadnak a kommunikációs kapcsolatok. Nem véletlen, hogy minden háború előtt megtiltják az állampolgárok más állambeliekkel történő találkozását! Akkor szóban lehetne rendezni az ügyeket, nem kellene lőni! Hát kinek jó ez, amikor háborúzni akarunk!!!
.
Úgy érzem, elfogyott a türelmed és háborúzni akarsz. Nem véletlen, hogy nem kapkodnak a baseballütős cikkedért az újságok: nincs benne igazi rossz fiú. Az APEH nem lehet rossz fiú: ugyan már ki merne ujjat húzni vele! Te meg még nem vagy igazán rossz fiú: majd ha ütöttél! Felfokozott lelkiállapotban várnak: hátha lesz egy jó kis szaftos történet! Ne áltasd Magad: Te leszel a rossz fiú.
.
Valaki írta, hogy inkább ésszel kellene megoldani. Én is erre hajlok. Most volt egy vagdalkozás, kimentél a nyilvánosság elé, az APEH - ahogy a kínaiak mondják - veszett néhány arcot. Nem baj, ráfért. Most viszont hívjad fel őket, ülj le velük megint, mutasd Magad időmilliomosnak, és ajánld fel, hogy leállítasz mindent, ha kell még bocsánatot is kérsz a magasságos hatóságtól, csak vonják vissza a fellebbezést. Tudd meg, kinek az érdeke, presztizse húzódik meg a dolog mögött, vele is köss külön alkut. Ez egy kis ország, itt mindent napok alatt meg lehet tudni - ha akarod. Ne vesztegess: lehet, hogy éppen ebbe akarnak belehajszolni, hogy azután jól lebuktassanak.
.
Mon dom, ha akarod, meg fogod találni azt a személyt, aki ezt mozgatja. Keresd meg a disznóságait (magánnyomozó) - ne félj, lesznek ilyenek, az ilyen emberek tele vannak ártó tettekkel! -, és ha megvannak, ne az újságoknak add oda, hanem ülj le vele tárgyalni. Vissza fogja vonni a fellebbezést. Add oda neki cserébe a magánnyomozó jelentését (ne tarts meg másolatot, felesleges, ez az ember már félni fog Tőled, soha nem fog Neked keresztbe tennni).
Törölt felhasználó 2005. 05. 25. 08:05
Szerinted előfordulhat-e hogy a húzódó humet-ügy miatt a hitelezők visszamondják a csődegyezséget?Üdv.
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 21:31
Linyi,
Köszönöm a segítségedet, de a baseballütő tényleg egy reális lehetőség. Úgy vélem, hogy nyilvánosságra van szükségem ahhoz, mivel egyedül nem győzöm ezt a hihetetlen gennyes ÁVÓs eljárást. Nyilvánosságot pedig kétféleképpen tudok szerezni, pénzért (a baseballütős közleményt és előzményeit folyamatosan küldözgetem tíz sajtóorgánumnak, senki sem reagált) és ha botrányt csinálok. Odaláncolhatom magam az APEH ajtajához, de hát 120 kilósan 2 méter magasan nagyon hülyén néznék ki. Egyszerűbb egy jó muri (meg aztán jó lenne látni ezeknek a b……. gatyáját) persze visznek a sittre, de majd megkérdezik, hogy és mondja, Civin úr miért tette? Ez lenne az a nyilvánosság, amivel ezeket a gennyes alakokat a főnökeik végre rákényszerítenék, hogy térjenek belátásra. Tudod Te is, hogy mennyire utálják a beosztottai is az ilyen formátumú alakokat, hogy suttognának: " Láttad, hogy összesz…..a magát!? A Civin jól megadta neki…" Pár hónap, ami alatt jelentősen javulna az angolom, meg a németem és kinn vagyok…. Fél év lenne csak, ahogyan írtad…..Egyébként köszönöm minden sorodat, úgy igaz, ahogyan leírtad.
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 17:46
Előzmény: #54  Törölt felhasználó
Kedves Civin János!
.
ne kapkodj a baseballütő után. Indulataidat megértem, magam is már sokszor éreztem így. Noha nem érdemlik meg, de légy egy kicsit empatikus és éljed bele magadat az APEH kerületi főnöke helyébe. Mert hát mi is történik?
.
Tönkre b@szogatják őket, hogy kevés az adóbevétel, hozzanak többet, magas az államháztartási hiány, már a fél világ erről beszél. Nem 2 mFt-ra, de százezerre is ráugranak mostanában, már arra is inkasszót vetnek ki! Most állítják vissza az EU-n kívüli importra az azonnali, értékesítést megelőző adófizetési kötelezettséget a kis cégek részére (persze a nagyokra nem merik, mert azok azonnal Szlovákiában vagy Ausztriában vámoltatnának).
.
OF F TOPIC: Itt egy nagyszerű üzleti lehetőség! Vámoltató cégek: vállaljátok el kis magyar cégek EU-n kívüli importjának a vámoltatását Szlovákiában vagy Au.-ban (ott nincs előre fizetendő ÁFA), és mindenki jól jár (csak a magyar állam nem, de úgy kell a telhetetlen barmoknak)! ON:)
.
Na de visszakanyarodva kerületi APEH-es osztályvezetőnkhöz, kezdjük csak elemezni az érzéseit! Ugye ő nem azért lett APEH-es, mert megállná a helyét a versenyszférában: egy kicsit lustább, egy kicsit butább az átlagnál, és emiatt fenyegetve érzi magát, s keres magának egy nagyon erős pozíciót, ahol őt senki sem bánthatja, senki nem packázhat vele. Megtalálja álmai állását: az APEH! Több mint 80 ezer ember egy brancsban! Százezernél több rendőr és vámos fegyverrel védi a sz@ros kis életét! Minden politikus ott pitizik náluk, hogy hozzák a bevételt, amit majd ők jól elköltenek! Szabad kezet kértek és kaptak már vagy 15 éve: amit ők javasolnak, az lesz a törvény, ami meg ebben a javaslatban hülyeség volt, ellenmondás volt, azt majd ők jól elbírálják, s kényük-kedvük szerint döntenek a kiszolgáltatott állampolgárokról cégekről.
.
Sajna homok ment a gépezetbe. Pedig 15 évig minden rendben volt - de most már úgy tűnik, nem bírja tovább a sanyargatást az ország, s egyes makacs emberek fellázadnak, bírósággal fenyegetőznek és a "tényektől és jogtól" teljesen független (de azért a fizetését az államtól kapó, és az állam ezt csak akkor növeli, ha számára megfelelő ítéleteket hoznak) bíróság a legnagyobb túlkapásaikat már nem engedi, az APEH ELLEN DÖNT!
.
Na ehhez APEH-es honfitársaink nincsnek hozzászokva. Ismét feljön belőlük a frász: hát már ebben az állásban sem lehet bízni? Nem, az nem lehet, nincs még egy ilyen biztonságos hely az országban, nosza védjük meg, ha kell minden áron (inkasszó, fellebbezés stb.) a mundér becsületét!
.
Ja hogy ennek 1500 befektető, egy magyar találmány, egy tőzsdei cég az ára? Kit érdekelt, ha RÓLAM van szó! Kis ár ez ahhoz képest, hogy visszakapom a biztonságomat!
.
Nem éri meg az ilyen pitiáner alakoknak az amúgy igencsak esedékes megfenyítése miatt börtönbe kerülnöd. Noha a BTk. első pontja kellene legyen az ilyen beteges alakok elleni fellépés, de ez még várat magára. Ha eddig kibírtad, bírd ki: legfeljebb 1/2 év!
.
Türelem!!!
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 17:30
Egy dolgot kérek hanyagolj kérlek.Te nem szólsz hozzám én meg hozzád.
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 14:53
Előzmény: #66  zsosz
:)
Nos, ha olyan bátran viseled a kritikát, és elfogadod mások véleményét, akkor miért 4, kissé sértett hangú, és - érzéseim szerint - "támadó" választ adtál. Engem ez zavar a stilusodban. Dobálózol itt nagy szavakkal, tartalom nélkül, mert amit leírsz, magad sem veszed komolyan - és itt most nem az témákhoz való hozzászólaásaid, hanem a saját viselkedésed érintő kritikákra való reakcióidra gondolok. Fejetlenül védekezel... és ha valóban nincs miért, akkor minek?
Üdvözöl:R
Egy ébként szinte minden fórumot el szoktam olvasni, és engem valóban te húztál fel a legjobban. Sajnálom, ha téged ez bánt.
zsosz
zsosz 2005. 05. 24. 14:27
Előzmény: #62  Törölt felhasználó
Ha tippet akarsz,hát legyen.
Szvsz,ha eddig kitartott a Humet és CJ,ezután sem lesz másként.Ha olvastad CJ eddigi beírásait tudnod kell,hogy nem fogja feladni az utolsó csepp vérig.
Ha még fél év v.2 v.akármennyi.Itt sajna már nem csak a Humet a tét,hanem az a kérdés meddig lehet packázni a kisebbekkel.
Szvsz kibekkeljük,amit még erőlködik az APEH,aztán lehet fél év késéssel de lejátszuk a CJ koreográfiát.
(egyéb ként poziból beszélek és várom a jegyzett papírokat is)
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 13:56
Akkor hogy fog végződni?Pl:Nem ad igazat az ítélőtábla az APEH-nek de akkor is a humet-egész nyra elmegy semmitevéssel?Erre gondoltál?
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 13:42
Előzmény: #59  Törölt felhasználó
Teljesen kétesélyes, pajszer. Az APEH sosem veszít, de Civin János se vesztes típus. Majd a bíróság dönt, ha a fellebbezés nem kerül visszavonásra. De amíg ez le nem zárul bármilyen formában, addig a befektetők és hitelezők szívnak, ez biztos.
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 12:43
MINISZTEREINK A KÜLFÖLDI NAGYTŐKE HELYTARTÓI!A HAZAI VÁLALKOZÓKAT DIREKT
KICSINÁLJÁK,H OGY A KÜLFÖLDI NAGYTŐKÉNEK
PIACOT SZEREZZENEK!
A HUMET TEVÉKENYSÉGE,ESETLEG VALAMELYIK
GYÓGYSZER GYÁRTÓ ÉRDEKEIT SÉRTENÉ?!!
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 12:00
És szted mi lehet ennek a vége?Ha már írtál akkor megkérdem tőled is.
zsosz
zsosz 2005. 05. 24. 11:54
Előzmény: #60  Törölt felhasználó
Bár nem engem kérdeztél,de ajánlom figyelmedbe Civin János kiadott közleményét az APEH inkasszóval kapcsolatban.Ott érdekes kimenetelek közt válogathatsz!
(Az APEH viselkedése pedig engem egy sértett kisgyerekre emlékeztet,akit ha rajtakapnak vmi rosszaságon gyorsan csinál 1-2 nagyobbat amúgy elterelő manőverként)
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 11:43
Szerinted mi lehet a vége,kérdezem akkor tőled is.
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 11:42
Kedves Lennox én mondjuk kívűlállóként nézem a humet-sztorit.Szerin ted most hogy az APEH-Leemelt 2-millát a humet számlájáról mi várható?Meddig mehet ez így a céggel?Tudok a cégről mert szoktam venni a Napi és Viláágazdaságot.Ott néha írnak róla.Válaszod köszönöm.
don_pepe 2005. 05. 24. 11:38
Előzmény: #57  Törölt felhasználó
Erre már én is azt mondom, hogy nem hiszem el, hogy ilyen megtörténhet!!!
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 10:24
.... és a ráadás! Ma leemeltek mindennek dacára a HUMET számlájáról 2 millió forint adót.
Hát ez az, ami gyönyörű....
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 09:42
Jó Lennox,
teljesen igazad van, a hitelezők jelentős része fásultan tűri, ami történik. A részvényeseknek van valamiféle aktivitásuk, mert - bízva a múlt árfolyamaiban - úgy vélik, hogy ez az eljárás megfosztja őket egy nagy lehetőségtől.
Az adóhivatal egyébként tartozik a HUMETnek, a folyó adóegyenlegünk (050430-050510) hajszál pontosan (egyeztetett folyószámla-egyenleg ) 642.995 forint a javunkra. Összevezetni ezeket a számokat legkorábban június 30-a után lehet, mert idén már nem lehettünk havi ÁFA bevallók (visszaigénylők) mert negyedévesre soroltak be (APEH határozat), majd a kérésemet elutasították és az illetékét "lenyelték". Az indok: csődben vagyok? B….. meg! Miért vagyok én csődben? Miattuk…..
Szóval az a legfurcsább az egészben, hogy abban az esetben, ha a céget most számolnák fel, az adóhivatalnak fizetnie kellene a felszámolónak. Jó vicc, nem?
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 09:28
Előzmény: #53  Törölt felhasználó
Szvsz ha nem látna valós veszélyt, akkor nem errõl szólt volna az összes csõdegyezséges papír fél éven át.
Különben az APEH-ot is meg lehet érteni, hogy a pénzüket akarják. Az más kérdés hogy ezzel a többi hitelezõ pénzét sodorják veszélybe. De ez az egész addig húzódik, hogy egy mezei hitelezõnek már tök mindegy lesz, hogy felszámolják a céget vagy sem, csak valamennyit lásson viszont a pénzbõl. Az az ijesztgetés már nem igazán ül, hogyha felszámolják, akkor csak évek múlva kapja meg mindenki a részének egy töredékét, mert eddig is éveket vártunk.
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 09:16
Jó Undertaker,
a lehetőségek vizsgálata során mindent figyelembe kell venni. Az alapvető kérdés, hogy az adóhivatalban akad-e egyetlen ember, aki felméri, hogy egy négy évig intenzíven dolgozó, sikeres kutató-fejlesztő céget (amelynek vagyona többségében a kutatás, a fejlesztés eredménye) szét szabad-e verni és/vagy ebben a függő helyzetben szabad-e tartani még egy fél évig. Ez a döntés mindent meghatároz. Ha itt a józan ész felülkerekedik és az adóhivatal levonja a megfelelő következtetéseket, akkor úgy gondolom nem lehet baj, bár minden nap, amit ebben a furcsa helyzetben élünk le pénzt és energiákat emészt fel feleslegesen. Ennek idestova 1268 napja (2001/12/03 - 2005/05/24)! A cég az eredményeit - 150 forintról 2700 forintra mentek a részvények és az FDA regisztrálta a terméket - 1000 nap alatt 1998.05.15 - 2001.03.15) érte el és ennek az ezer sikeresen átdolgozott napnak az eredményeit nem tudjuk hasznosítani.
Ha bíróság előtt lesz az ügy, azaz a csődeljárás sikeréről majd az Ítélőtábla dönt, akkor már minden lehetséges lesz (sajnos ezt kell írnom), hiszen a "jó hírnév per"-ben sem hitte volna senki, hogy négy bíróból legalább három arra a megállapításra jut, hogy egy tőzsdei cégről állítható bármi, amiről (ott akkor vagy később) tudjuk, hogy nem (volt) igaz; és ez egy jogszerű, jogkövető magatartás.
Linyinek van igaza, miszerint az állam minden eszközzel védi az elfuserált, kimutathatóan maximum 50 %-os hatékonysággal működő adóhivatalát, ahelyett, hogy a HUMET példáján okulva kialakíttatna házon belül egy eljárási módot, hiszen hiba mindenhol akad, de azok reparálásának módjára nincs előírás. Marad tehát az adóalany számára a kérvény, a folyamodvány, a panasz amit maga a hatóság bírál el, majd a bíróság, amely dönt úgy, ahogyan akkor az aktuális politikai helyzet (adófizetői morál, az adóhivatal renoméja) és egyéb az adott ügytől teljesen idegen szempontok diktálják.
Egy biztos, én kifejezetten érdeklődéssel vizsgálom ezt a rám kényszerített helyzetet, örülök, hogy elemezhetem és TUDOM, hiszen előttem igen sokan bebizonyították és MAGAM IS bizonyítottam, hogy lehetséges Magyarországról (melynek köztudomásúan fővárosa Bukarest, tschikos, fokosch, gulyas, puschkasch) eljutni a világ másik, intelligensebb és hatékonyabb felére, elismertetni, hogy Magyarország nem az, aminek hiszik (hiszen itt született Rubik, Szentgyörgyi, Asbóth, Neumann, Bíró, Teller, meg a három dimenziós képernyős srác, akinek most tanulom a nevét és úgy gondolom ide kívánkozik tartozik dr. Csucska Elek neve is).
Visszatérve a kérdésedre, én minden eszközt be fogok vetni, hogy ne kerüljön bíróság elé a fellebbezés, hogy vonja azt vissza az adóhivatal. Ehhez kérem a Te és a többi 1500 részvényesem segítségét, ha az én érveim kevésnek bizonyulnak. Vive le civil courage!
Törölt felhasználó 2005. 05. 24. 05:31
Lát-e vaéós veszélyt ugye nem hogy a humetet felszámolják?Gondolo m jogászokkal már erről sokat értekezett.Üdvözlöm.
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 12:53
Jó pajszer
kétféle kimenet van:
(a) rossz verzió; miszerint az adóhivatal fellebbezését az Ítélőtábla elfogadja és a csődegyezség nem jön létre, ez esetben a HUMET stabilizációja nem sikerült, a HUMETet felszámolják. A cég javait eladják és a termék jogait valaki megveszi, aki/amely később megcsinálja a nagy sztorit. A HUMET részvényesei látnak a felszámolás lezárultával egy usque három forintot részvényenként (három év múlva).
(b) jó verzió; (ba) pesszimista változata, miszerint az Ítélőtábla a HUMET csődegyezségét jóváhagyja és 2006 tavaszáig 100 millió körüli bevétellel ellavírozgatunk valahogyan aztán kezdhetek megint (ki tudja hanyadszor) mindent elölről; (innen lásd az üzleti tervünket 2005-2006; www.humet.hu)
(b) jó verzió; (bb) optimista változata, eszerint az adóhivatal a fellebbezését azonnal visszavonja, a csődegyezség jogerőssé válik, a 11 millió részvény kimegy, a stabilizáció lezárul és elkezdhetem reorganizálni a HUMETet (innen lásd az üzleti tervünket 2005-2006; www.humet.hu)
Törölt felhasználó 2005. 05. 22. 19:30
Itt ahogy olvasom a fórumot az a kérdésem hogy mit gondol az Ön ügye hogy fog végződni?
Törölt felhasználó 2005. 05. 22. 12:21
Jó Gomboc2,
konkrétan azt nem érted hogy ha van egy jó termék (tegyük fel) akkor azt miért Ausztráliában meg Hong Kongban meg mittodtehol kell eladni miért nem lehet simán itthon vagy a környéken kezdeni?
(a) A magyar piac (beleértve a magyar címkével elérhető Kárpát-medencei populációt) mérete alapján az éves reklámköltés igen magas. A számításaink alapján - és erre konkrét projektet indítottunk meg 2001-2202-ben - 600 milliós eladást kell tervezni (+/- 150 milliós eltéréssel három verziót kidolgozva), ahhoz, hogy megfelelő elérést biztosítsunk. A "megfelelő elérés" a reklám várható hatásának tapasztalati adatokon álló közel biztos (+/-20%-os) becslése és az elvárt bevételhez rendelendő reklámköltségnek a minimumértéke 270-330 millió forint per év.
Ha ezeket a tapasztalati tényeket elfogadjuk - márpedig fix pontnak lennie kell - és minimum hét hónapos kifutást engedünk a dolognak (hogy rövid periódusban, de mégis megfelelő információk gyűjtése alapján dönthessünk a legrosszabb esetben), akkor minimálisan 150 milliós reklámköltést meg kell kockáztatni és 230 millió alatti eladások alatt új döntést kell hozni, akár leállítva a projektet. A HUMET ezt 2002-ben megpróbálta és nem jártunk sikerrel.
(b) Ausztráliában, Hong Kongban meg mittodtehol nem én házalok a termékkel, hanem komoly, jó referenciákkal bíró cégek keresnek meg minket és kizárólagosságot kérnek. Ez több év együttműködést és ezáltal egy a HUMET számára meghatározó értékű szerződés létrejöttét jelzi. Tekintettel arra, hogy a PSZÁF véleményét és diktált feltételeit jól megismertem, ilyen horderejű dolgokban azonnal a értesítem a nyilvánosságot, mert pontosan ilyen ügyekben félreérthető helyzet adódott már, amelyben csak a bíró józan esze mentett meg a börtönbüntetéstől.
Jó Pajszer,
Igen, halálra fognak sértődni és az is lehet, hogy ezzel az eljárásukat meghosszabbítom, később döntenek majd, vagy "dafke" nem vonják vissza a fellebbezésüket. Ezzel az eljárással már a portfolio és néhány más társaság érdeklődését felkeltettem aziránt, ami a HUMET esetében történik.
Két cél van a szemem előtt egyetlen egy érdekből, ami nem más, mint HUMET részvényeseinek (tehát ezek között a saját magam) érdeke.
Az első cél az, hogy egy bizalmat megszolgáljak. Az az 1500 ember, akinek pénze van a HUMETben, bízott egy magyar termékben, egy magyar menedzsmentben (bennem) és milliárdokkal jelezte, hogy egy induló magyar cég megfelelő finanszírozást képes a saját (részvényesei) erejéből biztosítani ahhoz, hogy a világpiacra (nota bene az Egyesült Államokban) tegyen egy magyar találmányból és magyar alapanyagból eredeztethető terméket. A példa nem egyedülálló, az atomenergiát a számítógépet, a golyóstollat és a C-vitamint is magyar emberek tették a választható szolgáltatások, termékek világpiacára. Akik ilyen indíttatással, a fentiek alapján is döntöttek, nem csak inspirálnak, de megérdemlik, hogy mindent megtegyek azért, hogy ezek a példák folytatva legyenek és ezek a lehetőségek és reális célok ne vesszenek el a globalizálódó magyar köztudatból.
A második cél alapjai világosak. A HUMET elleni hadjárat váratlanul és felkészületlenül ért, de ennek során egyes tapasztalataim kibővültek, felfrissültek és ezáltal összeállt bennem egy kép.
Álláspontom szerint a magyar közigazgatásban dolgozók nagy többsége - az állását, a presztízsét és karrierjét féltve abszolut lojális a (adott szinten politikusok által kinevezett - figyelem ez a későbbiekben lesz fontos!) főnökeihez és az elfuserált törvényekhez; a köztisztviselő teszi ezt többek között azért is, hogy bizonyos stikliket elnézzenek neki és "komálósok" számára esetenként előnyöket biztosíthasson nekik, így saját magának is. Ne gondoljunk nagy előnyökre (bár lehet arra is), de a bizonytalan időszakokban jól jön egy-két jókorán megtett szívesség, későbbiekben átmenetileg biztosított előnyökért, pl.: munkahely-tartalék. Ez a módszer viszont elvárja a "hatékonyságot" más esetekben - feltéve, hogy a főnökei (akár hallgatólagosan) is jóváhagyják; bizonyítható a hatékony munka, a személy elkötelezettsége és nélkülözhetetlensége . A HUMET esetében beledobták egyes köztisztviselők a sz…t a ventillátorba (2002 március) és sajnos szemmel láthatóan összepiszkolódott a magyar közigazgatás egyik zászlóshajója, az adóhivatal. Ne feledjük, hogy itt nem stiklikről, csalások leplezéséről van szó, hanem éppen ellenkezőleg: "BÜNÖSÖK KÖVETKEZETES MUNKÁVAL VALÓ LELEPLEZÉSE, AZ ADÓHIVATAL HATÁKONYSÁGA VOLT BIZONYÍTANDÓ" csak éppen csúnyán melléfogtak; ami nem lett volna baj, de én ezt (1500 ember érdekében) szóvá is tettem. A köztisztviselő számára egyszerűbb az ilyen embert "kicsinálni", mint a hibákat elismerni, hiszen a hibák nem javíthatók! Mit tegyenek? Kérjenek elnézését és adják vissza 1500 ember pénzét? Ez volna a józan és egyszerű megoldás, de a közigazgatás esetében ez nem működik. Szóval a HUMET esetében sajnos már jóideje nincs jó megoldás.
Ebben az esetben viszont az ÉN FELADATOM erre az anomáliára, erre a "22-es csapdájára" felhívni a figyelmet, egyszerűen azért, hogy ez többet ne történhessen meg és azokat az embereket, akik ezeket a hibákat ilyen módon intézik, figyelmeztessék, hogy ez rossz út, a hibák beismerésének és reparálásának a módját ki kell dolgozni, lehetőséget adva így az óhatatlan hibák azonnali jóvátételére.
Sok köztisztviselő került szembe ezzel a problémával és eddig két ember viselkedett gerincesen, a többség gurnyaszt, némelyikük még agresszív is velem szemben; nem véve észre, hogy ezzel a saját presztízsét és életszínvonalát (életminőségét) rontja, elvágva egy sereg tehetséges ember csírázó kezdeményezőkészsége t.
A köztisztviselők közcélokat szolgáló felfogásának, jellemességének megtartására (mindenki jónak születik) csak a politika lenne képes, de a politikusi kar sajnos ab ovo korrumpálódik a pályára lépésének pillanatában és torz lelki állapotban dönt a továbbiakban. A torzulás mértéke egyénenként változó és paradox módon a politikai hierarchiában való előbbre jutás a lehetséges módja ezen jellembeli torzulások kiigazítására, a jellemesség, a karakter helyreállítására; sajnos a többség esetében (a politikusokról írok) ez a folyamat kulminál, majd változatlanságában megmarad ez a torzult jellem- és lelkiállapot. A kevés kiváló jellemű politikus folyamatosan visszahúzódik, majd távozik a politika színteréről és a választó magára marad egy torzult erkölcsű, néhol jellemtelen, bűnre hajlamos társasággal, amelynek alapvető érdeke a közigazgatásban dolgozók lojalitásának megőrzése.
Ez a kezdő demokráciák csapdája, amelyre mindannyian felfigyeltünk már, csak a választók többsége nem elemzi a folyamatot és főleg nem mer beavatkozni. Én igen.
Jó hétvégét mindenkinek, szia Linyi
őszinte hívetek
Törölt felhasználó 2005. 05. 22. 05:17
Az hogy a humet speki papír önmagában nem rossz.A tőzsde nélkülük nem létezne.És ahogy olvastam róluk olyan készítmény gxártásával foglalkoznak aminek nagy jövője van.
Törölt felhasználó 2005. 05. 21. 08:12
Ez a humet egy speki papír volt mindigis. Olyan pénzt nem szabad beletenni, amire még szükség lehet valaha, csak casino szinten érdemes vele próbálkozni:) Én meg ha arra a pénzre lennék utalva, amivel tartoznak (2 éve, vagy 3, ki emlékszik?), már rég éhen haltam volna. Még szerencse hogy a nagy várakozásban nem felejtettem el dolgozni, mert a humetbõl nem jön pénz.
Törölt felhasználó 2005. 05. 21. 06:49
Tisztelt Civin Úr!Figyelemmel kísérem valamelyest a humet-nél történteket.De utolsó levele az APEH-ez melyet itt a portfolión olvastam,nem gondolja hogy fel fogja bőszíteni vele az apeh-elnökét?Nem mintha beleszólni kívánnék de az apeh-et vádolni,hát nem tudom.Mégha Önöknek is van igaza.Ettől mit vár?Tiszteletem.
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 21:30
Tudod ha az egész fórum hozzászólásait elolvasva én vagyok a kiborító,akkor olyan hozzáértő vagy mint az a labdarúgó aki megkérdi a feketeruhában öltözött uriember melyik csapathoz tartozik?Mégegyszer én senkit nem nézek le.Sem kormányt,sem apeh-et.Sem a fórum látogatóit.Üdvözölle k.
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 21:25
Nem vagy indiszkrét van-e ez a fórum szerintem nem én rólam szól.
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 16:50
Előzmény: #43  Törölt felhasználó
és ha igen milyen beker. áron (ha nem vagyok indiszkrét)?
üdv:
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 16:26
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
undertaker van humet részvényed?
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 16:14
olvasd el 910628-hozzászólását .vádaskodni érvek nélkül sárral dobálózni az neked nem ellenséges?
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 16:11
És még valami senkit nem kezelek le.A tiétek is vélemény melyre adni lehet vagy nem,akárcsak az enyém.De te milyen informáciokkal rendelkezel a humet-ről?Miellött megkérdeznéd nem nézek le senkit.Sőt üdvözöllek.

Topik gazda

fribell
5 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek