Topikgazda: fribell 2005. 05. 11. 17:00

APEH: "Civin János jogellenesen képviseli a Humetet"  

Ugrás a cikkhez
A Fővárosi Bírósághoz, mint a Humet Rt. csődeljárása ügyében eljáró hatósághoz 2005. május 4-én az adóhivataltól (mellékleteivel együtt) 25 oldalas fellebbezés érkezett

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=54056
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 16:06
Engem nem kell hogy szeress a te stílusod sem szimpi mindenkinek.Tenyérbe mászó nem hinném.És nem oktatok senkit.Nem akarok haragba lenni senkivel hogy ez a véleményed rólam.Ez is egy vélemény ,talán ha megismernél.Bár ez nem lesz.Egy biztos én senkit nem utálok.Üdvözletem.
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 14:28
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
Nem kívánok szót emelni a témában - de amit undertaker művel több mint kiborító. Vannak jó meglátásai, de tenyérbemászó stílussal veti azt oda másoknak. És ha valaki nem ért vele egyet, azzal alapból ellenséges. Nekem ez így jött le! Azért mert valaki ezt TANULJA, attól még nem tud róla mindent, legyen akármilyen buzgó is. Kellő méltósággal kellene tiszteletben tartanod mások véleményét, és ha egy kicsit kisebb lenne a hangod, talán még szimpatizálnánk is a hozzászólásaiddal...
---Olvasó
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 13:56
Én senkinek nem emelek szobrot.De tekintve hogy nem vagy képbe hogy mi történt a humettel ezért mondod ezt.Hogy topkaiser tetszik semmi baj,madarat tolláról fórumtársat fórumtársáról.Egyébk ént európában is fognak.
Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 01:02
Előzmény: #36  Törölt felhasználó
én nem kívánok radikális véleményt megfogalmazni a kérdésben mert csak brahiból követtem nyomon (elég vicces volt szómiszó) civin és a humet pályafutását az utóbbi idõben. én konkrétan azt nem értem hogy ha van egy jó termék (tegyük fel) akkor azt miért ausztráliában meg hong kongban meg mittoménhol kell eladni miért nem lehet simán itthon vagy a környéken kezdeni? szerintem ez a befektetõk vakítása. mindenesetre én drukkolok a humetnek hogy 10-100 Mrd-os forgalmú cég legyen belõle, legalább néha kereskednék vele.
humifulvát, csucska elek alapítvány elõre!
undertaker: szerintem azért egyelõre ne emeljünk szobrot civin úrnak. várjunk vele néhány évet.
topk: nekem bejön a stílusod. neked is elõre
szevasztok
Törölt felhasználó 2005. 05. 19. 21:30
Kedves Linyi!Először is köszönöm szépen válaszod.Engedj meg kérlek még egy kérdést.Szerinted az APEH-vissza fogja vonni a csődegyezség megfellebbezését vagy ha eljut az ítélőtábláig az ügy ott hogy végződhet?Üdvözletem .
Törölt felhasználó 2005. 05. 19. 19:38
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Egyetlen kérdésem van Civin úrhoz (csak a 10-100 Mrd Ft-os bevételről jutott eszembe). Szerintem ezzel a termékkel ez elérhető lenne, de ha 2000-2005 között nem sikerült felfuttatni a termelést olyan nagyságrendre hogy értelmezhető méretű legyen akkor mitől futna fel 2005-2010 között? Mi a különbség? Miért nem lehet egy jó terméket eladni?
Törölt felhasználó 2005. 05. 19. 19:25
Előzmény: #33  Törölt felhasználó
Kedves Undertaker,
vélemény em szerint Civin János sokat tanult az eltelt években; remélem elsősorban azt, hogy még itt a vadkeleten is nem egyszerűen becsületesnek, hanem feddhetetlennek kell lennie egy vállalatvezetőnek, akire a gyanú árnyéka sem vetülhet.
.
Igen, az eddig megismert képességei alapján biztos vagyok benne, hogy képes reorganizálni a céget.
.
Igen, az is látszik, hogy a termékstruktúrája alapján évi 10-100 mrd Ft árbevételű céggé válhat a Humet 4-8 éven belül, ami tőzsdei mércével kicsi, de a szokásos magyar vállalatok között azért mégis elég nagy cég lehet.
.
Azután hogy egy ilyen naggyá nőtt céget is tud majd megfelelően menedzselni, azt már nem tudom, arról elég rosszak más vezetőkkel a tapasztalataim (tudod most elég sokat dolgozom tanácsadóként, és sok nagyra nőtt céggel nem tud mit kezdeni az addig sikeres ügyvezetője). De ez már egy következő probléma, ha addig elér a Humet, akkor biztosan erre is lehet majd jó megodlást találni.
Törölt felhasználó 2005. 05. 19. 11:35
Keves Linyi!Mi a véleményed Civin Úrnak sikerülhet a céget reorgaNIZÁLNIA?
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 22:47
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
undertaker,
nyertem is meg nem is az APEH-hel szemben. Nyertem, mert a vádak alól felmentettek. Nem nyertem, mert közben a cégem tönkrement (előzetes letartóztatásban voltam 5 hónapig és közben a cég bukott több mint 50 mFt-ot, s lévén az egy kisebb cég, azt már nem tudtam később kigazdálkodni), és annak nem volt olyan tőzsdei háttere, hogy újabb befektetésekkel meg tudtam volna menteni.
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 20:10
Előzmény: #30  Törölt felhasználó
Kötve
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 11:20
Nézd!Szerintem kössünk békét egymással.Gondolkozn i nem csak szabad kell is.És hidd el nem szidom én egyik pártot sem meg az apeh-elnököt sem.ÜDVÖZLETEM.
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 11:09
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
vállalkozó,
Képzeld ismerem a cég termékét, sőt már ki is próbáltam, ezért írtam azt, hogy inkább annak népszerűsítésével kell foglalkozni. Nyilvánvalóan bizonyítékom akkor lenne, ha lenne PSZÁF vagy bármilyen határozat ebben az ügyben, így tehát csak feltételezéseim vannak, amelyekért utólag is elnézést kérek. Ám viszonylag hosszú piaci tapasztalataim alapján élek a gyanúperrel. Szerintem aki tőzsdézik annak tilos naivnak lennie. Ha ezzel bárkit megsértettem azért elnézést kérek, de gondolkodni szerintem és az összefüggéseket megpróbálni átlátni nem tilos.
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 10:56
Talán a daganatot nem kellett volna bocsánat.De te is milyen kedves vagy hogy embert így besározol.Minden konkrét bizonyíték nélkül.Azért ez sem jobb.Értessz a céghez tudod mivel foglalkozik?Miken megy át?Egyszerűen rosszindulatú vagy.
Törölt felhasználó 2005. 05. 18. 09:41
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Attól, hogy véleményemmel egyedül maradtam nem jelenti azt, hogy az téves. Továbbá, nem azt kérdőjelezem meg, hogy az apeh szenyó, és direkt kekeckedik, ezt simán el tudom képzelni. Ugyanakkor a Humet elmúlt évekbeli tőzsdei pályafutását figyelemmel kísérve elkerülhetetlen a hasonlatosság észrevétele az 1900-as évek fordulójának amerikai részvénypiacával, és az ott szereplő részvények viselkedésével, bennfentes kereskedéssel stb. Egyébként új, a jelenleginél sokkal szigorúbb bennfentes kereskedésről szóló törvényt dolgoztak ki, nem tudom, hogy megszavazta e már a parlament de javaslom mindenki figyelmébe. A rosszindulatról pedig csak annyit, hogy te vajon milyen drága kedves ember vagy, ha engem egy rosszindulatú daganathoz hasonlítasz? Mindenki csak saját magát látja viszont a világban és másokban úgy gondolom.
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 21:14
Te Linyi a te meccsedet sikerült megnyerned?Említette d hogy ilyet már te is végigcsináltál hogy ment?
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 21:11
Látod véleményeddel egyedül maradtál.nem akarod linyit is kiokosítani?Te olyan rosszindulatú és naiv vagy hogy az már nevetséges.Egyébként voltál már ilyen szituácioban mint linyi és civin úr?Te biztos géniusz lehetsz.És a másik ne forgasd ki a szavaimat.Én nem a miniszterelnököt vagy apeh-et támadtam.Nem oktatlak.Csak elég a rosszindulatból.Legi nkább egy rosszindulatú daganathoz hasonlítasz.
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 20:39
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
kedves topkaiser+,
a Humettel csak egy éve foglalkozom, így nem tudom, milyen sérelmek értek régebben. Amennyire visszemlékszem, a Humet hosszú ideig kemény spekuláció tárgya volt, mert kis alaptőkéjű cégként kis költségekkel lehetett mozgatni a részvények árfolyamát. Nem tudom, hogy ebben Civin Jánosnak mi volt a szerepe; nem vagyok naív, ebben az országban élek, lehet, hogy volt ilyen, de az is lehet, hogy nem volt. Én általában inkább az ártatlanságból indulok ki és csak alapos bizonyítékok alapján esnek ki az emberek a jóindulatomból. Mindenesetre, ha valakit besározol, illik megnevezni azokaz a bizonyítékokat, aminek alapján ez az ember többé már nem állhat meg előtted.
.
Amúgy meg magam is végigcsináltam egy APEH cirkuszt, és belülről ismerve a dolgokat, nyugodtan elmondhatom, hogy az APEH őrült, a legnagyobb ellensége a magyar gazdaságnak. Ez azért van, mert a politikusok játékaihoz ők szolgáltatják a pénzt és valamilyen hallgatólagos megállapodásként cserébe teljes immunitást és cselekvési szabadságot kapnak a legnagyobb baromságokra is. Miközben az adók jelentős részét nem gyűjtik be (ÁFÁ-ból szerintem a felét sem: gondold meg: 16.000 Mrd Ft a nemzeti össztermék, 20,5% az átlag ÁFA, tehát kellene begyűjteni vagy 3.200 Mrd Ft-ot, de helyette jó ha 1.700 Mrd Ft van)!!! De az ilyen ellenőrzéstől mentes szerveknél ez már csak így szokott lenni! Tehát Civin János beszámolóját az "APEH kontra Humet" meccsen eléggé egyezőnek találom a saját tapasztalataimmal, nincs abban semmi túlzás, ez már csak így szokott történni kis hazánkban.
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 19:43
A ti fajtátokból csak ömlik a rosszindulat.Pedig nem vagyok a Civin Úr ügyvédje.Te éppúgy csak okoskodsz.Mondj valami épp érvet eddig nagyon kevés vagy.A gyalázás már felsőfokon megy de kész érvekkel azzal baj van?
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 19:33
Ha valimehez nem értesz akkor ne próbálj okoskodni.stílusodda l magat minősíted.ez a baj ebben az országban mindenki ért a focihoz is ahogy te is ezért vagyunk benne itt.kettő nem szövegelek.három ne oktass.hogy milyen vagy elég az írásod.naív és rendkívűl rosszindulatú.üdv.
Törölt felhasználó 2005. 05. 17. 19:26
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Jó undertaker!
Első tanácsom számodra: nem kell kiabálni, értjük anélkül is
Második: ne légy naiv
Harmadik: Attól hogy valaki a struktúrában magasan áll (pl. Apeh-elnök, esetleg miniszterelnök) még nem feltétlenül akar rosszat, nem kell állandóan a hatalom ellen lázadni, nem feltétlenül gonosz az
Negyedik: Nem valószínű, hogy akár a szám, akár a tehetségem mértékét meg tudod ítélni így ismeretlenül, és kérlek ezt ne is próbáld meg, úgysem sikerül
Ötödik: Ne adj tanácsokat

Topik gazda

fribell
5 3 3

aktív fórumozók

friss hírek További hírek