ez van...... ilyen a hangulat.ha a hangulat változik majd a nyomda is fordul, de ne feledje aki benne ül hogy 500 ft osztalékot azért fognak fizetni félév múlva.......
Hát igen, mostanság nem a papír számít, hanem a világpiaci környezet. Apósomra 14.600-on rábeszéltek egy kis Nyomdát, pedig ha megkérdez, mondtam volna, hogy mostanában nem érdemes beszállni. Majd egy kicsit késõbb. De nem kérdezett meg.... Szerintem most egy kis pihi következik a piacokon (pár hónap, pár év, ki tudja)
hmm.. hat igen, lehet, h jol bevasaroltam ezzel a papirral. pedig hiszem, h jo ez a ceg, nem ertem, mi ez a lenyomosdi... Sebaj, tartom egyelore, bizom benne, h ki fog ez loni! csak ez a franya vilaghangulat kicsit pozitivodhatna mar...
"az Aegon Alapjai összesen közel 30%-ot tartanak az Állami Nyomdában."
- Most szurtam ki ezt az infot egy eredetileg genesisrol szolo cikkben. Szerintem ez nem hangzik rosszul... en egyre tobbet vasargatok ebbol a papirbol, bizom benne, remelem, nem fogom megbanni...
Csak próbálják elgáncsolni, de nem esik el!
A legtöbb papír 10-15%-ot esett, a korábbi "sztárpapírok" pedig jóval nagyobbat zuhantak. Eközben a Nyomda csak csordogált, mert már korábban kiszálltak azok, akik a nagy rali végén későn szálltak be. A kedvezőtlen rvpiaci környezet miatt most néhányan próbálnak megválni a Nyomdától IS, de hála Istennek, ilyen szinten már megjelentek a nagyobb tételeket vásárolók. Lehet látni, hogy 10-es nagyságrendű tételekkel nyomják le a remegőbb kezűek az árfolyamot (mert sajnos nem elég likvid a papír), miközben 100-as nagyságrendekben veszik az okos gyüjtögetők az olcsóvá váló papírokat. (Tényleg okosan csinálják, mint ahogy a nagyobb eladók is, akik beállnak a könyvbe, de nem öntik rá a pakkjaikat az illikvid piacra.)
Negatív rvpiaci környezetben vagy ki kell szállni a részvényekből, vagy a fundásan megalapozott papírokat kell megvásárolni (ráadásul ilyenkor olcsón lehet megtenni). (A shortról most nem beszélek.) Ezért van eladó, de VEVŐ IS a Nyomdában. A többi papírnál pedig szinte csak eladó (estek is rendesen). Az olcsón megvásárolt (jó) papírokkal át lehet vészelni az időszakot, aztán hajrá! (Tartós negatív trend kialakulásáról most szándékosan nem beszélek!)
Ne sokkold őket, mert benne ülnek 14500-ról sokan. Nem vették észre, hogy elszállt a P/S. Pár évig sajnos benne ülhetnek, de ne cseszegesd őket, épp elég baj ez nekik.
Állami Nyomda