biztos a zavargásoktól félők a régi lemezt veszik elő: kormányoldali kapcsolatok.... kormányoldali kapcsolatok.....
Mintha ettől lenne jó a cég- Muhaha
A BUX indexkövető alapok teljes vagyona cca 40 mrd HUF (lásd BAMOSZ.HU). tegyük fel hogy mindenki felmegy majd a BUX súlyra Nyomdában. A Nyomda súlya kb 0,5% lesz a BUX-ban kiindulva a kapitalizációból.
Ebből következően 200 M HUF-ért kell venniük Nyomdát, ami 15 000 darab. Ráadásul Ezek közül az Alapok közül az egyik az ING 25 mrd-os alapja amelyik szinte tuti hogy nem tesz bele Nyomdát, tehát a valós kereslet inkább 5-6 ezer darab lesz. Nem kevés, de nem is az az átütő vételi erő. Ezt a papírt a kibocsiban kellett venni nem most, már sokszor mondtam...Nem olcsó
erre alapozom:
1./ A 11500-15500-as emelkedés 38,2%-os Fibo szintjére korrigált vissza az árfolyam
2./ elérte a 2006.12.05. óta húzódó emelkedő trendvonalat.
Hát ennyi. Ha a technikai elemzés önbeteljesítő akkor ez is az volt.
Pl az indexkövető alapok az adott indexben szereplő papírokból állítják össze a porfóliójukat. Igaz, hogy a Nyomda aránya alacsony lesz a BUX indexben , de a korábbi néhány 100 db-os napi forgalomhoz képest jelentősen meg fog ugrani a forgalom, hiszen az alapok még így is több 100-as tételeket fognak vásárolni (lehet, hogy ez a mai forgalom is már erről szól). Ezért sem értem ezt a mostani eladót, aki ész nélkül szórja a papírt, mikor rövid időn belül jobb áron is megvennék tőle (persze lehet, hogy nagyon kell a pénz neki, és most már kezdik venni a nagyobb tételeket is). Egyébként tartom, hogy rövid időn belül 16000 környékén, ha nem följebb lesz az árfolyam!!!
Én mára el, dolgom van...
Állami Nyomda