"Állampapír-vásárlásra kell ösztönözniük a bankoknak az ügyfeleket" . Most még csak kérik, őszre köteletően beleforgatják a feles pénz 😁 . . Lapát asó irány a kert 🙊🙉🙈
Főleg ha valaki megtolja mondjuk egy CSOK-al a büntető kamat idén még mindig csak max 5% .... Ez az az eset mikor szólsz a rablónak, hogy a tárcádban nincs sok, de az aktatáskában lapul 2 rolex...
"Műsorunk második részében a hazai állampapír-vásárlási lázzal foglalkoztunk, hiszen nem elég, hogy sokan minden likviditásukat állampapírba teszik, de vannak olyan pénzügyi adatok, amik arra utalnak, hogy egyre népszerűbb a jelzáloghitelből való bevásárlás is." . . Mi baj történhet? jeligére a megfejtéseket a topicba várjuk :D
"Grandiózus, 2,8 milliárd forintos kampányt indít a kormány az állampapír-vásárlás ösztönzésére" . . Hehe nagy a baj de még így is tömik a saját meg a haverok zsebét
Én elhiszem számodra az az ultimate megoldás hogy kiviszed innen a pénzt, de nem feltétlen gondolod jól. Csak mindenki imádja ha igaza van vagy lesz. Ingatlanadót támogatnám főleg a több lakásosoknál.
Ha ezeknek valamelyikét is meglépik az instant államcsőd. Nincs mozgástér már, még nyáron jönnek a leminősítések. Majd államcsődöt most már az IMF meg fogja várni, nem azon az 5-6 órán fog múlni mint 2011-ben. Aztán jöhet a szakértői kormányzat.
Passz. De ez nem háborús helyzet. Ez csak a kormány narratívája a híveknek. Ez az elmúlt 13 év inkompetenciája. Eddig csak hegedülték az eu-s pénzt a tücskök most meg kellene még lopható pénz bármi áron.
Van valami historical infó róla, hogy a háborús állampapíroknak milyen reálhozama volt? Felmerült bennem, hogy ha pozitív, akkor erre játszik a vajda. Persze nem tudnék párhuzamot vonni a mostani magyar valóság és pl egy 2.vh-s amerikai gazdaság között, de gyanítom a főni ilyesmit próbál belemagyarázni.
Felhozom a topikot! Mert már ma is a rádióban koldult a vajda... a maradék manyup einstand is jöhet, esetleg bankszámlákhoz is hozzányulnak kötelező állampapír vételel mondjuk 5 misi felett vagy a deviza számla kötelező forintosítása stb... rángatózunk még egy kicsit nyújtjuk a szenvedést de a vége az államcsőd lesz. Vegyetek eur-t vagy dollárt amíg lehet és ássátok el a kertben :-)
Allamcsod nem lesz. Huf nyomtatas joga megvan, ezert sincs es nem is lesz eur-unk. Ez persze a nepnek leheto legrosszabb helyzet, mert igy mindenbol is ki tudjak forgatni, ettol a helyzettol a totalis allamcsod is jobb lenne. A leheto legszarabb helyzetre tessek keszulni, mindent is el tudnak venni attol aki nem vigyaz a penzikejere (en a hufot már lassan 3 eve szamuzten, csak a kaja penz van hufban, minden magyar bank is felejtos, ugy fis minden ahogy van).
A probléma az, hogy mindegyik termelő ismeri a másikat és nagyon köpködik egymás bizonygatva, hogy az ő termésük a jó a másiké rossz, de mikor a támogatások elosztására kell szavazni illetve annak százalékos növekedésének mértékéről, akkor nincs probléma az egyetértésben, hogy azt mindenki bizony megérdemli. Egy pontban mindig nagy az egyetértés, akkor valahogy eltűnnek az ilyen-olyan "elvek". Na akkor így érdemes válogatni a jövőre vonatkozóan is. Szerintem! :)
Ez így lesz. Én valamilyen formában meghagytam volna az otthonfelújítási támogatást, látva a hazai lakások nagy részét. Akár úgy is, hogy visszajött volna a lakáskassza, de új játékszabályokkal, növelt összegekkel, ha már a Tóni féle NOK lakáslottó is behalt. Az otthonfelújítási arra volt jó, hogy a szakik nagy része elszállt és irtó pofátlan árakkal dolgoztak.
Vagy az itteni hülyék vagy az Eu-ban lévő polgárok termelik ki a Finesz hatalmi osztogatást,fosztogatást. Most az Eu nem megy és közvetlenül nem terhel hülyére a Finesz ezért jött a Richter a képbe. Majd a piszkos gyógyszergyártó lesz a hibás a magasabb árakért amit a birkájára terhel. Akkor jön Ő és sipkát húz rá.
nagyon sok szja és járulékbefizető hagyja itt ezt az országot, a közmunkások meg nem tudják "kitermelni" a betongereblézéssel azt a rengeteg ingyen csok pénzt.
Tortenelmi melyponton a forint es az inflacio es persze az allamkassza.Valoszinu nem ezt az almat valasztanam legkozelebb.Ez az alma bebizonyitotta nem kepes a kormanyzasra 12 ev alatt SE.
A példa úgy nézne ki helyesen, hogy mindenképpen kell almát venned, mert éhes vagy. A választék pocsék, de kinézetre az egyik kicsit jobb a többinél. Ebből a fajtából vettél már többször is korábban, viszont evés után mindig rosszul voltál tőle (valószínűleg mérgezett lehetett). A többi kinézetre rosszabb mint amit korábban vásároltál, de azokból még nem ettél. A legközelebbi alkalommal melyiket választanád, melyik termelőt támogatnád figyelembe véve, hogy a jövőben is rendszeresen fogsz almát venni még?
Nyilván, ahogyan az Uniónak megígértük a jogszabályalkotást, széles társadalmi párbeszéd előzte meg... Ja és december 24-től olyan adóváltozást kihirdetni, ami a teljes adóévet érinti visszamenőlegesen... Jogállam, jogbiztonság? Hát persze! Szerencsétlen kisemberek majd a patikában megfizetik ezt a különadót (is)!
"gondom az nem látom a kiutat !" voltál már piacon almát venni.? Ott pl. lehet választani a rosszat félre dobod, de mind ütődött, akkor a legkevésbé hibásat válaszd! Most ez a Fidesz és Orbán Viktor. Ha nem szereted az almát a körténél is ez a helyzet. De akkor is te magad válassz ne a mások gyűlölet ajánlata.
De olyan vezető kellene nekik akiknek hisznek ! Akikben bíznak. Valami új egységnek ,új erőnek kellene lenni. Mert ez a magukat elitnek nevezők ,mind lejáratódtak , és hidd el csak a maguk kis boldogulásukat nézik. Az ország , vagy a nincstelenek nem érdeklik őket . (max: éhség menet... tudjuk az is marketing volt. Szerencsére én is az élet napos oldalára dobódtam , a politikától nagyon messze . De nem felejtettem honnan indultam. Ezért is nehezen viselem a társadalmi egyenlőtlenségeket. A gondom az nem látom a kiutat !
Államcsőd