https://www.portfolio.hu/vallalatok/akko-invest-reszvenyeket-adott-el-a-tarsasag-egyik-tulajdonosa.335873.html "Prutkay Zoltán, az Akko Invest vezérigazgatója a döntésekkel összefüggésben elmondta, hogy a vállalatnak intenzív növekedési tervei vannak, befektetéseivel értéket kíván teremteni részvényeseinek, amit az Akko a továbbiakban is a tőkepiac nyújtotta eszközök igénybevételével kíván megvalósítani. Ezt a munkát, illetve célt támogatja a jövőben a megválasztott új igazgatósági tag, valamint a részvények névértékének változása is. A névérték változás időpontjáról a társaság a későbbiekben külön tájékoztatást ad."
Biztos, hogy leverték volna az árfolyamot ha a saját rv-t el akarták volna adni, de a fő ok amiért nem a Bét-en értékesítették az, hogy az apportáló cég vagy személy kezébe kerüljön ne a közkéz nőjön.
Mit lépett volna a tőzsde népe, ha mindennap kapják a hírt hogy eladtak megint megint megint... Ráadásul komolyan szorította őket az idő, mert be kellett volna vonni a sajat reszvényeket. Ha bevonják, akkor meg emelkedik a könyv szerinti érték, utána meg iindulhatott volna a nyomdázás. Az igaz, hogy nem volt elegáns ennyiért akkor adni, de ennyi belefér. Egyébként Ádámosi is vett egy csomó papírt a saját cégétől 18000 körül, amikor annyi volt az árfolyam.
Ja, hogy ez ilyen egyszerű. Nem is értem miért nem így csinálták, várjál lehet még is tudom, mert ilyen a mesében lenne. Kb 4 naptól össze omlott volna az árfolyam.
Szerintem is addig még pakolgatnak ide oda. Srvnek nincsen sok értelme. Én azt is kiraknám a megfelelő helyre. Dolgoznak, a ma megszavazott hölgyeménynek sok sikert, szerintem minden okes lesz. Én az Ő jövetelével a Gránit Plósra tippelnék (vagy inkább csak álmodnék, szerintem az is már az a kaliberű cég akivel nem szomorkodhatnánk). Spiltet jó hírrel meg kell támogatni, hogy igazán nagyot szóljon, de ezt a srácok is tudják. Szóval csak így tovább.
Akko Invest