300 ezres=300 ezer darabos. Ha esetleg félreérthető volt. Jelenleg az akko még csak egy ígéret, semmi más, és nem biztos hogy be is váltják. Egyébként nem tudom emlékeztek-e még a wallis topicra, ott is volt egy cégérdekeltségű fe(e)ldumáló bróker cserépedény. Nem akarok párhuzamot vonni, de... Nem szeretem ha egy fórumban egyből leoltanak, amint nem dupla-duplát vársz a csodapapírtól. Megértem hogy poziból beszéltek, de több szerénységet, elvtársak.
Az igaz, hogy nagyon illikvid az AKKO, és biztosan vannak olyanok, akik a kockázat csökkentése miatt eladják a csomaguk egy részét vagy egészét. Ökölszabályként valóban a kispapírokat kerülik jobban válság idején, mert magasabb a kockázatuk, és így van az AKKO-val is. Bár ha az OTP-hez hasonlítjuk, a válság idején az is bezuhant 15 000-ről kb. 8600-ra, az AKKO pedig 520-ról 260-ra, szóval ha globális tőzsdei esés lenne, az OTP se lenne jobb.
A tőzsdei ide-oda pakolásnak mi értelme van, azt nem tőzsdén kívül kéne művelni, sztem elég műveletlenség tőzsdén csinálni ezt. Az ide-oda pakolás nem befolyásolná az árat ha tőzsdén kívül folyna.
Ennyire olcsón mért akarnák dobni ezt a papírt, már most is viszonylag alulárazott. Te hogy látod, jövőre amikor már jóval kevesebb bizonytalanság lesz meddig van tér bő felfelé?
"A modi vitte le idáig az árfolyamot." Nem hinném, ez nem pakk átadásnak tűnik, egy kötésben igazán nagy tétel ma egy sem volt. Ezt most adják, szállnak ki. Olyanok, akik túl kockázatosnak tartják, hogy benne üljenek 30-50 ezer darab papírban a következő hónapokban. Fogják még sokkal jobban is adni, nyugi. A modi pedig nem fogja felvásárolni az összes eladott papírt, miért tenné? Ez a modi kérdés egyébként erősen túlértékelt. Ez egy illikvid papír abban az értelemben, hogy hiába a viszonylag magas napi forgalom (ennek nagy része valóban a modi, de az ide-oda pakolás érdemben nem befolyásolja a papír árát, 5-10 forintos sávban van naponta), egy combosabb kiszálló be tudja zúzni az árfolyamot, igazán nagy több százezres tétellel pedig ki sem lehet szállni gyakorlatilag. Ha forró lesz a gesztenye - mondjuk Trump bekrepál vagy bármi - és dől minden, akkor nagyon nem jó ilyen papírban ülni. Egy OTP pozit ilyen helyzetben lehet likvidálni nyilván veszteséggel, de mit csinálnál egy 300 ezres akko pozival?? Okosabb kiszállni, aztán visszavenni jóval olcsóbban.
Csak nem, elég volt már a lecsorgásból, jöhetnének már a jóhírek is! Mármint olyanok, amik árfolyam emelkedést is okoznak. Prutkay úr is csak veszegette már magának, hát legyen egy kis nyerő rajta neki is zsíros kenyérre. :)
Nem hinném. Eddig rendre rácsaptak a büfik, és keményen megvették napon belül a 400-at, most szépen letapadt rá. Ez nem a megszokott viselkedés, lesz valami rossz hír amiről még nem tudunk szvsz.
Akko Invest