Vételit még én sem tettem volna, bár szerintem lesz, hiszen a modizás egyik lényege, hogy viszonylag alacsonyan legyen a vételi. Láttuk a múltkori fügés hírnél, hogy nem engedték csak kb +18 ft menni, pedig ott lehetett volna magasabbról szépen széttömni a népet. Ehelyett inkább úgy csinálták, hogy aki bele vett dobja is kis mínuszba, így tuti, hogy egy pár hónapig nem nyúl bele ebbe a papírba.
Jó mi? :) De az szerintem bejön és utána más is, már sokban van neki ez a játék, AGY-t is ki kell majd fizetnie (meg hát azért vannak olyan részvényesek is akikkel nem teheti meg hogy megkopassza őket, a kicsiket kell kopasztanai BÉT-en nem a haveri sleppet).
"Ami továbbra is pozitívum, hogy Veres eddig nem a kézműves szakkört tartalmazó cégét (bízok benne, hogy később cégeit) akarja "kárpótlásul" betenni az Akko-ba"🤣🤣🤣🤣. Kézműves szakkör: ez mekkora duma. Sajnos még a Neora se vennék mérget. De a szándékos időhúzás valid. A vételi szandekos megnem tétele pedig sajna beszédes😒
Meglehetősen nagy katyvasz lett ebből. Mint az látható, a winget önmagában elfelejthetjük, továbbra is megy a tökölődés vagy nevezzük akárminek. Remélem ők tudják mit szeretnének.
De az még lehet, hogy amikor a Neo dill-t bejelentették már tudták, hogy kicsúsznak az alaptőkeemelés október 28-as idejéből és kapásból azért adtak ki olyan közleményt, hogy kell a KGY is (sok egyéb tényező mellett). Nyilván változtak a dolgok a tavaly őszi elképzelésekhez képest, feltételezem akkor még a Winget akarták behozni, ami mára már nem annyira aktuális (majd lehet egyszer az lesz a jövőben). Ami továbbra is pozitívum, hogy Veres eddig nem a kézműves szakkört tartalmazó cégét (bízok benne, hogy később cégeit) akarja "kárpótlásul" betenni az Akko-ba, hanem tényleg termelő céggel/cégekkel tölti fel (és nem azt mondja, hogy menjen a lecsóba).
Igen azt csinálják. Nyilván kellett és a jövőben is kell a BUX tagság, ezért megy a forgalom generálás. A célját Én nem tudom (elképzelhető, hogy a banki hitel stb. miatt ez lényeges lehet, nem unalomból csinálják, meg hát költsége is van, ha nem is sok, de van).
Na azért valaminek kellene történnie, mert most nagyon lógunk a levegőben, ami nem túl jó. NEO dillhez kell a KGY legyen, tök mindegy, bár nem értem miért (mert a KGY felhatalmazás meg van ha 10.28-ig, szóval nyomhatná az IT még az alaptőke emelést is ha úgy akarná a dillt). Ha ma nem jön 23:59:59 secig KGY meghívó, akkor ha a NEO alaptőkeemeléssel jönne be (vagy egy része), akkor kell majd megint egy KGY-t hívni, amin az IT-t felhatalmazzuk, mert a 2019. év október hó 28. napján megtartott Rendkívüli Közgyűlésének 3/2019. (X.28.) számú Közgyűlési Határozatában csak 1 évig kapák meg (kérték meg). Pedig az alapszabály 7.5-ös pontjában lehetett volna simán 5 évig is (az alapszabály szerint).
Az tiszta amit írsz. De az alapszabály 7.4-es pontja alapján és a 7.5-os alapján az IT is eljárhat az alaptőke felemelésnél és az alapszabályban nincsen időkorlát megszabva (bár ez hamarosan kiderül, mert telik az idő).
Így van, október végéig az IT saját hatáskörben dönthet az eddigi közgyűlési felhatalmazás alapján, vsz ezt ki is fogják használni. A Neo ügylethez viszont szükséges egy rendkívüli közgyűlés, hogy megerősítse.
Most a tőkeemelés az IT kezében van 50 milliárdig vagy kell róla a KGY döntés is? (Mert nekem ez jelenleg ellentmondás még, de lehet nem jól emlékszem.) Noe dillnél írták hogy a KGY kell, ez vilinger, bár a mivolta akkor sem tiszta, hogy miért, de erről már beszéltünk (talán a jelentős döntés miatt, ami a jövőt befolyásolja, vagy valami ilyesmi, ami az alapszabályban el van dugva, bár még ezt nem találtam meg).
Akko Invest