A Tesco Zrt. 2008. szeptember 1. és 2009. március 16. között tartott egyes akciói során tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mivel egyes akciós termékei az akció kezdetén nem voltak kaphatóak, más termékek pedig nem a reklámokban...
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=131198
Sajnos nem csak a cikkben felsorolt termékek nem voltak kaphatóak, hanem, az sem amit a bemásolt fogyasztóvédelemnek írt levelemben reklamáltam. Azért másoltam ide is be, mert nagyon dühítő amit a vásárlókkal művelnek.
Tisztelt Fogyasztóvédelem!
2010. március 5.-én délelőtt 10 órakor szerettem volna a zalaegerszegi Tesco áruházban a mellékletként megküldött március 5-18.-ig tartó akciós újságban szereplő ZJ-BC415B-1 benzinmotoros fűkaszát vásárolni. Természetesen a fűkaszából 1 darab sem volt. Az is igaz, hogy az újáguk elejére, már az első oldalon, oda van írva, hogy a készlet erejéig,( ezért nem kaphattam értesítést sem, és nevemet sem írták fel, hogyha érkezne a nevezett termékből ) de milyen készlet az amiből egy darab sincs már az első napon.
Érdeklődésemre azt mondták nem tudják mikor kapnak, nem ők rendelik, ők is a központból kapják. Minden nap jön kamion éjszaka és délelőtt, nézzek be. Ezért az akció utolsó napjáig naponta kétszer jártam a Tescóban természetes minden nap az volt a válasz, nem érkezett, állítólag!
Még mindjárt az első nap próbáltam valamilyen internet kapcsolatot keresni a Tesco áruház központjával, természetesen nem lehet írni, és sehol nem lehet tájékoztatást kérni a központ részéről. Másnap mérgemben egy helyre tudtam írni, link címre, itt lent látható A. B. néven a reklamációm, természetesen, ahogy ott írtam válaszra sem méltattak, de az alábbi panaszokat találtam ott, amit ide bemásoltam, hogy nem voltam egyedül a panaszommal, és még azok akik még érdeklődtek. A Tesco szerint rengetegen keresték.
Könyörgöm, akkor miért akciózzák, ha nincs megfelelő mennyiség a termékből, miért kell az újságban szerepeltetni? Csak, hogy bemenjen megint a vásárló? Lehet ezt büntetlenül csinálni?
Tisztelettel: A. B.( Levélben teljes névvel)
(2010-03-08 13:23:47) válasz erre
Veress István
A fűkasza egy fűkacsa, mert március 5-én délelőtt az előbb említett ZJ-BC415B-1 fűkasza nem volt kapható sem Pápán, sem Balatonfüreden, sem Tapolcán szerintem ez aljas rászedés, mert milyen az a készlet, amely péntek délelőtt, egyáltalán nem vásárlási csúcsnak számító időben úgy kifogy, hogy még az árcédulája sincs kint több helyen? Etikus-e, 8 napos akcióban így tenni, sőt nem számít e ez egyenesen a vásárlók megtévesztésének? Lehet-e készletről beszélni, ha egyáltalán volt egy-két darab egy-egy áruházban.
(2010-03-05 20:26:50) válasz erre
Bacsa László
T cím. A hatvani áruházban szerettem volna ma venni egy akciós fűkaszát. Az akció mától 18.-ig van elméletileg,de az akciós termékekből már ma délután sem volt.Megkérdeztük a környékbeli TESCO áruházakat, a gyöngyösit és gödöllőit de már ott sem volt. Minek írnak ki akciót több napra ha már az első mapon sem tudják teljesíteni.Szerintem gusztustalan dolog így átverni a vásárlókat.
(2010-03-08 19:13:14) válasz erre
(2010-03-08 20:09:40) válasz erre
szabó péter
Nekem sikerült egy ilyen típusú fűkaszát vennem a keszthelyi Tescoban 5.-én reggel 6-30-kor . A baj csak az hogy a kisebbik típus szárát adták hozzá amit csak otthon vettem észre. Telefonáltam hogy cseréljék ki azt mondták hogy elfogyott talán majd ajövő héten kanak még akkor kicserélik. Nem kaptak . Még szerencse hogy három munkanapon belül visszaadják az árát.
A. B.
(Előzmény: A. B. - 2010-03-06 13:47:52)
Én a zalaegerszegi áruházukban szerettem volna 2010. március 5.-én megvenni azt a bizonyos akciós fűkaszát, amit az előző úr is ír a véleményében. Tegnap délelőtt 10 órakor már nem volt kapható, de ma 6-án délelőtt is elmentem érdeklődni a ZJ-BC415B-1 benzinmotoros fűkasza után, amit az újságuk március.5-18.-ig ajánl, de az ügyfélszolgálatnál érdeklődve még azt sem tudják megmondani érkezik e még, kérve, hogy jegyezzék fel, hogy igényt tartok az akció ideje alatt még erre a készülékre. Természetesen erre nem voltak hajlandóak, csak hárították a problémát. Igaz az újságuk elejére odabiggyesztették, hogy a termékek a készlet erejéig, de kérdezem, hol az a készlet,ami már 5-én 10 órakor sem kapható? Megint miért hülyítik az embereket, akkor nem kéne ajánlani, ha nem tudják még pár napig sem árulni. Én a e-mail címemmel, nem nyereményjátékukban szeretnék részt venni, hanem arra szeretnék kapni , hol és mikor kapható meg a készülék. Amennyiben nem kapok érdemleges, és kielégítő választ levelemre, továbbítani fogyasztóvédelemhez, mert ez már a sokadik átvágása az embereknek. Várom
Sajnos nem csak ezek a termékek nem voltak kaphatóak, hanem a mellékelt levélben leírt termék sem, amit megküldtem a fogyasztóvédelemnek. Ezt a levelet mellékelem most itt .Csak azért másoltam be ide is, mert nagyon bosszantó, hogy ezt sajnos többször is megcsinálják velünk vásárlókkal,sajnos.
Tisztelt Fogyasztóvédelem!
2010. március 5.-én délelőtt 10 órakor szerettem volna a zalaegerszegi Tesco áruházban a mellékletként megküldött március 5-18.-ig tartó akciós újságban szereplő ZJ-BC415B-1 benzinmotoros fűkaszát vásárolni. Természetesen a fűkaszából 1 darab sem volt. Az is igaz, hogy az újáguk elejére, már az első oldalon, oda van írva, hogy a készlet erejéig,( ezért nem kaphattam értesítést sem, és nevemet sem írták fel, hogyha érkezne a nevezett termékből ) de milyen készlet az amiből egy darab sincs már az első napon.
Érdeklődésemre azt mondták nem tudják mikor kapnak, nem ők rendelik, ők is a központból kapják. Minden nap jön kamion éjszaka és délelőtt, nézzek be. Ezért az akció utolsó napjáig naponta kétszer jártam a Tescóban természetes minden nap az volt a válasz, nem érkezett, állítólag!
Még mindjárt az első nap próbáltam valamilyen internet kapcsolatot keresni a Tesco áruház központjával, természetesen nem lehet írni, és sehol nem lehet tájékoztatást kérni a központ részéről. Másnap mérgemben egy helyre tudtam írni, link címre, itt lent látható A. B.(levélben kiírva)néven a reklamációm, természetesen, ahogy ott írtam válaszra sem méltattak, de az alábbi panaszokat találtam ott, amit ide bemásoltam, hogy nem voltam egyedül a panaszommal, és még azok akik még érdeklődtek. A Tesco szerint rengetegen keresték.
Könyörgöm, akkor miért akciózzák, ha nincs megfelelő mennyiség a termékből, miért kell az újságban szerepeltetni? Csak, hogy bemenjen megint a vásárló? Lehet ezt büntetlenül csinálni?
Tisztelettel: A.B.
(2010-03-08 13:23:47) válasz erre
Veress István
A fűkasza egy fűkacsa, mert március 5-én délelőtt az előbb említett ZJ-BC415B-1 fűkasza nem volt kapható sem Pápán, sem Balatonfüreden, sem Tapolcán szerintem ez aljas rászedés, mert milyen az a készlet, amely péntek délelőtt, egyáltalán nem vásárlási csúcsnak számító időben úgy kifogy, hogy még az árcédulája sincs kint több helyen? Etikus-e, 8 napos akcióban így tenni, sőt nem számít e ez egyenesen a vásárlók megtévesztésének? Lehet-e készletről beszélni, ha egyáltalán volt egy-két darab egy-egy áruházban.
(2010-03-05 20:26:50) válasz erre
Bacsa László
T cím. A hatvani áruházban szerettem volna ma venni egy akciós fűkaszát. Az akció mától 18.-ig van elméletileg,de az akciós termékekből már ma délután sem volt.Megkérdeztük a környékbeli TESCO áruházakat, a gyöngyösit és gödöllőit de már ott sem volt. Minek írnak ki akciót több napra ha már az első mapon sem tudják teljesíteni.Szerintem gusztustalan dolog így átverni a vásárlókat.
(2010-03-08 19:13:14) válasz erre
(2010-03-08 20:09:40) válasz erre
szabó péter
Nekem sikerült egy ilyen típusú fűkaszát vennem a keszthelyi Tescoban 5.-én reggel 6-30-kor . A baj csak az hogy a kisebbik típus szárát adták hozzá amit csak otthon vettem észre. Telefonáltam hogy cseréljék ki azt mondták hogy elfogyott talán majd ajövő héten kanak még akkor kicserélik. Nem kaptak . Még szerencse hogy három munkanapon belül visszaadják az árát.
A. B.
(Előzmény: A. B.- 2010-03-06 13:47:52)
Én a zalaegerszegi áruházukban szerettem volna 2010. március 5.-én megvenni azt a bizonyos akciós fűkaszát, amit az előző úr is ír a véleményében. Tegnap délelőtt 10 órakor már nem volt kapható, de ma 6-án délelőtt is elmentem érdeklődni a ZJ-BC415B-1 benzinmotoros fűkasza után, amit az újságuk március.5-18.-ig ajánl, de az ügyfélszolgálatnál érdeklődve még azt sem tudják megmondani érkezik e még, kérve, hogy jegyezzék fel, hogy igényt tartok az akció ideje alatt még erre a készülékre. Természetesen erre nem voltak hajlandóak, csak hárították a problémát. Igaz az újságuk elejére odabiggyesztették, hogy a termékek a készlet erejéig, de kérdezem, hol az a készlet,ami már 5-én 10 órakor sem kapható? Megint miért hülyítik az embereket, akkor nem kéne ajánlani, ha nem tudják még pár napig sem árulni. Én a e-mail címemmel, nem nyereményjátékukban szeretnék részt venni, hanem arra szeretnék kapni , hol és mikor kapható meg a készülék. Amennyiben nem kapok érdemleges, és kielégítő választ levelemre, továbbítani fogyasztóvédelemhez, mert ez már a sokadik átvágása az embereknek. Várom válaszukat.
Ajjaj, lecsaptak a Tesco-ra!
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=131198