A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.
Az orosz szolgálatok úgy érzik, szabadon nyomulhatnak Magyarországon. A közmédia Kreml-propagandát sugároz, a letelepedési kötvényekkel illegális ügynököket lehet betelepíteni, és a politikusok tanácsadóit sem ártana átvilágítani.
Ezekről is beszél Katrein Ferenc, aki 13 évig dolgozott a magyar kémelhárításnak többek közt műveleti igazgatóként, és most exkluzív interjút adott az Indexnek. Titkosszolgák ritkán nyilatkoznak, főleg arccal és névvel vállalva.
Leszerelt, mert már nem tudott azonosulni a vezetéssel, az elhárítást orosz ügyekben politikai szintről lefojtották. Kiss Szilárd és Kovács Béla is politikai döntés miatt mászkálhat szabadon, és szerinte Győrkös István GRU-s kapcsolata miatt sem a szolgálatok, hanem a politika nem mert konfrontálódni az oroszokkal.
Nyomozott a romagyilkosságok ügyében, neki is el kellett számolnia a lelkiismeretével, és sosem felejti el a hat áldozatot. Szerinte meg lehetett volna még menteni életeket.
Elmondja, milyen érzés NATO-s partnerszolgálatoknak magyarázkodni, amikor az ember felettesét azzal gyanúsítják, hogy Moszkvának dolgozik. És beszél arról is, hogy ügynököt beszervezni nem olyan nagy dolog, de máshogy megy, mint képzeljük."
Semmi közöm a fideszhez mint politikai párthoz! Ahogy neked sincs semmi közöd a fideszhez mint politikai párthoz! - Figyelembe vettem a "tényeidet" sőt még ki is egészítettem! Téged viszont az a kiegészítés nem érdekelt! Márpedig a tény az, hogy egy amerika barát gondolkodó miatt van a török líra szabadesésben! Nekem jöhetsz a gazdasági, meg hiteltelen politikai megfontolásokkal, csak a szót szaporítod! - Ki állítja itt hogy "olyan" "beszélgetésre" alkalmas emberek nincsenek, csak trollok meg miegymás!??? Hát azok akik neked és egymásnak akarnak igazat adni és ha nem azt teszik, jöhet a moderátor, hogy tiltsa ki őket! Miközben a "beszélgetés" csak egyoldalú lehetne a szabályotok szerint! Meg kell érteni, amit mondtok, mert az az igazság! Ha nem érti, akkor az egy troll, aki szétoffolja a "beszélgetéseteket"???? - Mit offolnak szét itt azok, akik nem értenek "veletek" egyet? Hát a valótlan tényeiteket talán? Nevetséges azt offolásnak beállítani! És ez már nem "blablabla"!
Jelentés készült arról, hogy az EU tagországai, ha egyáltalán, milyen mértékben harcolnak Oroszország beszivárgási, befolyásolási kísérletei ellen. Magyarországon tragikus a helyzet, csekély vigasz csupán, hogy Görögországban és Cipruson, amiket konkrétan kollaboránsnak minősít a jelentés, még rosszabb. A jelentés szerint a magyar kormány a sajtószabadság korlátozásával ideális terepet teremt az orosz befolyásszerzéshez; még az orosz befolyásszerzésben kulcsfontosságú intézmények magyarországi működését is támogatja; a titkosszolgálatok néhány tagja pedig inkább az orosz befolyásolási kísérletek leleplezésén dolgozókat fenyegeti, mintsem a fenyegetés elhárításán dolgozna. L: Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog, "ej uhnyem, ej uhnyem" malenkij rabota
"Már megbocsáss hogyan lehet azt bizonyítani, hogy rosszabb lenne, amikor azt mondtam , hogy 8 év alatt jobb lett!" . Nem, nem ezt írtad! Olvasd már el, hogy mit írtál! De idézem: . "Orbán nélkül ma Magyarország lehet, hogy más lenne! Rosszabb lenne!" . Az első mondat igaz. A második egy állítás, amit semmivel sem támasztottál alá. Erre írtam, hogy akár jobb is lehetne. Mindkettő feltételezés.
2017 január: "Törökország helyzete ettől eltérő. A legnagyobb probléma, hogy az országnak hatalmas folyó fizetési mérleg hiánya van, ami leegyszerűsítve azt jelenti, hogy állandóan külső devizaforrásra, azaz a hitelezők, devizatulajdonosok jóindulatára van utalva (több dollárt költ az ország, mint amennyi dollár bevétele van). Ha nincs aki finanszírozza a hiányt, akkor baj van. A finanszírozók pedig ijedős emberek, ha azt látják, hogy befektetéseik veszélybe kerülhetnek, akkor gyorsan menekülőre fogják. A nagy folyó hiánnyal küzdő országok mindig prudens módon kell, hogy viselkedjenek, mert folyamatosan fenn kell tartaniuk befektetőik bizalmát." "A török recesszió elkerülhetetlennek látszik, és ha rosszul kezelik a gazdaságpolitikát, akkor teljes gazdasági összeomlás is lehet belőle."
Blablabla! Tényeket közöltem, csatoltam pár korábbi cikket, olyat is ami előrevetítette a török helyzetet. Ha elolvastad volna, ha értelmezted volna, ha felfogtad volna... Benne volt az igazság, sajnálom, ha az értő olvasás nem megy. Ha nem mondják el ua. százszor, akkor nem fogod fel. Nem tudok az ilyenekkel mit csinálni, hal, de nem ért. Értelmes vitára, tények megvitatására alkalmatlanok. Tipikus fideszes stratégia, megértelek, hisz a tények makacs dolgok, főleg amiket nem lehet meghamisítani!
Milyen szépen eltudsz köszönni, ha elfogytak az érveid! Visszajössz te még és ott folytatod ahol most abbahagytad! Csak ne kelljen az igazságot kifejteni! Nem szeretnél igazat adni, inkább távozol a hátsó ajtón! Megértelek, mert nem vagy egyedül ezzel a módszerrel!
A Fidesz rendbeteszi az országot
link