Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 01. 10. 11:23

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2018. 08. 05. 21:50
Előzmény: #2558  Törölt felhasználó
A brexit rossz példa. A "we want our country back" az európai, azaz szerinted azonos kulturkörböl  érkezökre vonatkozott. Egészen konkrétan a britek által A8-nak nevezett csoportra. Belölük nem kérnek annyit, amennyit kaptak. Tehát többek között belölünk. A britek számára a magyar, lengyel az invazív faj.
lancaster
lancaster 2018. 08. 05. 21:08
Előzmény: #2558  Törölt felhasználó
Egyetértek egy leheletnyi kiigazítással. Nem a többségük, hanem a dzsihád, ami ezt a cirkuszt csinálja a koránra hivatkozva. A szent-háború, és elég ha néhány embert meggyőz. Az a 640 év differencia jól látható. De a régen itt élő családok 98%-a (francio-ban) már európai gondolkodású, még akkor is ha reggel kelet felé fordul. Hidd el barátom!! :))
A dzsihád jelenleg ugyanaz, mint a középkor rettegett inkvizíciója, nem kell elfogadni, nem is lehet elfogadni, de nem a migránsok bűne.
Törölt felhasználó 2018. 08. 05. 21:05
Előzmény: #2556  _Bekre_Pal_
Az elmúlt évek hírei alapján én nem úgy vettem észre.
De nemcsak a német hozzáállás változására, hanem a brexitre sem kaptam választ. Az egyik táblán ezt lehetett olvasni, önmagáért beszél: "We want our country back."
Az Európai Egyesült Államok terve kivitelezhetetlen. És akkor még csak európai, azonos kultúrkörhöz tartozó nemzetekről beszélünk.
euler 2018. 08. 05. 21:04
Előzmény: #2555  Törölt felhasználó
Az "invazív"-ot is jobb ha elfelejted emberekre vonatkoztatva.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 08. 05. 21:01
Előzmény: #2555  Törölt felhasználó
Képzeld, civilizált helyeken ezek a "fajok" együtt élnek minden gond nélkül.
Törölt felhasználó 2018. 08. 05. 20:57
Előzmény: #2550  _Bekre_Pal_
Igen, a népcsoport kifejezés helyesebb lett volna, de ez a mondandóm lényegén nem változtat. Ne tegyünk úgy, mintha minden népcsoport egyforma lenne és megférne egymás mellett a tűz és a víz! Ez az a polkorrektség, amiből egyre több országban lett elegük a választóknak, hogy nem szabad kimondani valamit, mert hű meg juj.
Törölt felhasználó 2018. 08. 05. 20:54
Előzmény: #2549  lancaster
Annyiban egyetértek, hogy mindenhol - tehát nem csak nálunk - létezik egy ösztönös idegenkedés más kultúrák iránt, ami elvi és a mindennapi életben nem nagyon jelentkezik. De muszlimok letelepedése Európában, egy vallásos, a kereszténységgel szemben ellenséges népcsoporté, az már kultúrák harca. Őket a jólét vonzza Európába, miközben ellenséges érzéseik mindvégig bennük maradnak. Természetesen nem lehet általánosítani, ezért mondjuk úgy, hogy a többségükről beszélek. Az is épp elég nagy probléma.
lancaster
lancaster 2018. 08. 05. 20:53
Előzmény: #2551  euler
Igaz, de itt a hivatalos:
A biológiai sokféleség nagyrészt az élőlények elkülönült evolúciójának és a helyi feltételekhez való alkalmazkodásának az eredménye.
Egy új faj érkezése az adott ökoszisztémába természetes jelenség. A legtöbb idegenhonos faj nem képes életben maradni, vagy nem válik inváziós fajjá, hanem az őshonos fajok közösségében stabil részese lesz a táplálkozási hálózatnak. Néhány esetben azonban mégis hirtelen és tömegesen képesek e fajok elterjedni, ezzel rövidebb-hosszabb időre felborítják a korábban kialakult ökológiai egyensúlyt.
Hosszabb távon egy új egyensúlyi helyzet alakul ki, azonban addigra kiszoríthatnak őshonos fajokat (szűkítik életterüket vagy ragadozóik lesznek), és azok kihalhatnak.
Wikipédiából
L: invázió
ponocli
ponocli 2018. 08. 05. 20:49
Előzmény: #2550  _Bekre_Pal_
Már rendben vagyunk..
Vagy nem?
:)
euler 2018. 08. 05. 20:49
Előzmény: #2548  Törölt felhasználó
Azt hittem invazív egy növényi, gomba- vagy állatfaj, ha az adott területen behatolónak számít, és esetleg fel is borítja az ott fennálló ökológiai egyensúlyt.
_Bekre_Pal_
_Bekre_Pal_ 2018. 08. 05. 20:48
Előzmény: #2548  Törölt felhasználó
Fajozni kicseszettül nem menő.
lancaster
lancaster 2018. 08. 05. 20:47
Khm!
Csak annyit szólnék, hogy a magyarnak nagyon meg kellene tanulni együtt élni más népekkel, ezek az ellentétek gyakorlatilag nem is léteznének, ha a politikai elit másfajta viselkedést tanúsítana, de ennek hiányában kizárt az egymás mellett élés lehetősége, mert ha nincs arab, van román, ha nincs román, van ukrán, vagyis senki sem jó a magyarnak!!!
Törölt felhasználó 2018. 08. 05. 20:44
Előzmény: #2547  euler
Azt, hogy több gyerekük születik, mint az európaiaknak, ezért arányuk folyamatosan nő az össznépességen belül.
euler 2018. 08. 05. 20:37
Előzmény: #2542  Törölt felhasználó
"invazív faj". Mit jelent az arabokra vonatkoztatva?
Törölt felhasználó 2018. 08. 05. 20:24
Előzmény: törölt hozzászólás
Kapaszkodj meg, nem nézek ilyen szennyadókat! Nem hiszem, hogy a létszámuk elérné a népesség 1 huszadát. A négerekről pedig egyetlen negatív megnyilvánulásom sem volt. Azt is kifejtettem korábban, hogy azonos kultúrkörből érkezők nem jelentenek veszélyt.
Meglátjuk, mi fog történni. A Nyugat beengedi őket, mi nem. Szerintem helyesen. És az előbb belinkelt németeken kívül ne feledkezzünk meg a brexitről sem! Valahogy úgy tűnik nekem, hogy Nyugat-Európa lakói más véleményen vannak, mint a politikusaik.
BPJudit 2018. 08. 05. 20:20
Törölt hozzászólás
BPJudit 2018. 08. 05. 20:16
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2018. 08. 05. 19:51
Előzmény: #2541  Törölt felhasználó
Nálunk már az ország népességének több, mint 1 huszadáról beszélünk. Az arab ugyanolyan invazív faj, meg is lesz az eredménye.
Törölt felhasználó 2018. 08. 05. 19:47
Előzmény: törölt hozzászólás
Megköszönném, ha nem hülyéznél le az utolsó mondatoddal, én sem tettem veled. Kiragadni egyetlen adatot, a gyilkosságok számát, nem sokat jelent. De felhívnám a figyelmedet arra, hogy a magyar börtönök tele vannak cigányokkal, a franciák szerintem nincsenek annyira megverve velük, mint mi. Pontosan ez a különbség a nyugati országok és a kelet-európaiak között, hogy mi már tudjuk, milyen következményei vannak idegen "kultúrák" beengedésének, ők pedig most fogják megtanulni.

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek