Topikgazda: Törölt felhasználó 2002. 07. 01. 13:12

6 éves csúcson a pénzügyminiszter  

Ugrás a cikkhez
Közzétette a Szonda Ipsos legfrissebb felmérését a politikusok népszerűségéről, melyre első ízben került fel László Csaba pénzügyminiszter. A szakember egyből az 5. helyen kezdte "népszerűségi pályafutását" 57 ponttal, ami a pénzügyminisztereket tekintve 4 éves csúcsot jelent, míg a helyezés 6 éveset.

A portfolio.hu a Szonda Ipsos munkatársának segítségével az alábbi táblázatban 1994-től kezdve összeállította az aktuális pénzügyminiszterek népszerűségi indexeit, valamint - azon politikusok esetében, melyek legalább annyi pontot szereztek mint László Csaba - elért helyezéseit.

László Csaba népszerűsége magasnak tekinthető, hiszen a jelenlegi pénzügyminiszter 57 pontot ért el, amire legutoljára 1998-ben volt példa, akkor ugyanis Járai Zsigmond is hasonló teljesítményt ért el, ami azonban csak a 7. legnépszerűbb politikus címre volt elegendő.

Hasonlóan 57 pontot, és 7. helyezést ért el Medgyessy Péter 1997-ben, aki azonban pénzügyminiszteri pályafutásának kezdetén, 1996 márciusában 62 pontot szerzett és a 4. legnépszerűbb politikus volt.

1994 óta a legnépszerűtlenebb pénzügyminiszternek Bokros Lajos tekinthető, akinek népszerűségi indexe 40 pontról 20 pontra zuhant, Medgyessy-n kívül pedig egyedül Békési szerzett magasabb pontértéket, mint László Csaba.

Külön érdekesség, hogy Medgyessy Péter jobban kezdte pénzügyminiszterként , mint kormányfőként a népszerűséget tekintve, hiszen 1996 márciusában 62 pontot mértek a kutatók a jelenlegi kormányfőnél, aki a legfrissebb felmérés alkalmával mindössze 60 pontot szerzett, igaz 6 éve és most is a negyedik legnépszerűbb politikusnak számít, illetve számított.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 10. 10. 07:33
Törölt hozzászólás
szab 2002. 07. 02. 11:43
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Ha jól tudom ezek a listák havonta készülnek, nem négy évente. Éppen ezért gondolom úgy, hogy jobb, hogy az "ÜGY" előtt készült, hiszen így nem csak az előző pénzügyminiszterekhe z lehet majd a későbbiekben hasonlítani "elcsét", hanem korábbi népszerűségéhez is.
Gondolom a korábbi pénzügyminiszterek is a magasabb népszerűséggel kezdték, ami folyamatosan csökkent.
Remélhetől eg erről is olvashatunk majd a portfolion...
Törölt felhasználó 2002. 07. 02. 10:31
Előzmény: #10  Mendieta
szab,
valóban nem csak L.CS.-re igaz amit írtam.
Egyébként pedig szerintem egyáltalán nem mindegy hogy mikor készül egy felmérés. Ha mindegy lenne, akkor a 4 éves ciklusokban elég volna csak egyet készíteni... Az ilyen felméréseket éppen azért készítik, hogy kiderüljön hogyan változik a politikusok népszerűsége. Gondolom ezt a D-209-es ügy is befolyásolta...
Törölt felhasználó 2002. 07. 02. 10:29
Előzmény: #10  Mendieta
szab,
valóban nem csak L.CS.-re igaz amit írtam.
Egyébként pedig szerintem egyáltalán nem mindegy hogy mikor készül egy felmérés. Ha mindegy lenne, akkor a 4 éves ciklusokban elég volna csak egyet készíteni... Az ilyen felméréseket éppen azért készítik, hogy kiderüljön hogyan változik a politikusok népszerűsége. Gondolom ezt a D-209-es ügy is befolyásolta...
Mendieta 2002. 07. 02. 00:35
Előzmény: #9  szab
Kedves Szab!
Szia!
Egyetért ek abban, hogy az eddigi pügyminiszterekre is el lehetett/lehet mondani.
Ellenben nem értek egyet abban, hogy szerinted mindegy, mikor készült a felmérés,
mert ma ma van, ha már D-209 kirobbant, akkor ez hozzá tartozik az objektivitáshoz.
Ez pedig nem mond ellent annak, hogy így összehasonlítható. Nagyon helyes, csak
jó tudni.
Üdv!
szab 2002. 07. 01. 20:19
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Döme!
az általad felhozott indokokat az előző pénzügyminiszterek esetében is el lehetett mondani, nem csak most!
??
Az meg hogy két héttel ezelőtti, vagy pedig tegnap képet mutat-e a felmérés, szerintem teljesen mindegy, a lényeg, hogy mekkora a népszerűségük a választások után nem sokkal. Sőt talán jobb is, ha a Medgyessy-ügy előtti képet mutatja, hiszen akkor torzításmentes az információ...
Törölt felhasználó 2002. 07. 01. 19:49
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
6 eves csucs válasz erre 18:36
azert nem sokon mult, hogy az uj penzugyminiszter felkerult a listara. 33 szazalekos az ismertsege, es csak 30 folott szerepelteti a szonda a politikusokat.
valos zinunek tartom, hogy ez az alacsony ismertseg inkabb javit a kimutatott nepszerusegi indexen. de majd kiderul par honap mulva:))

krz
Re: 6 éves csúcson a pénzügyminiszter Elözmény válasz erre 18:33
Én örülök, hogy Döme hozzátette, mert szerintem ez lényeges tény!
Köszi Döme!
Üdv!
Mendieta
Re: 6 éves csúcson a pénzügyminiszter Elözmény válasz erre 16:48
Döme!
Van Tőzsdeklub is.
Az is egy topic a Fórumban. Elvileg az a kötetlen beszélgetés helye.
Taki
Kedves Taki!
Köszönöm hogy szóltál. A baj csak az hogy ha van is ilyen, akkor nem szerepel az első 20 topic között, így igen nehézkes megtalálni... Keresni meg nem kerestem. Egyébként javaslom a Portfoliónak, hogyha létezik ilyen általános fórum topic akkor azt emelje ki, ellenkező esetben nem várhatja hogy oda írjanak. Egy internetes oldalnak felhasználóbarátnak kell lennie, így könnyen megtalálhatóvá kell tennie a témákat...
Kedves Mendieta!
Igazán nincs mit:-)
Szerintem is hozzátartozik a töténethez, ha már itt a Portfolión népszerségről van szó. Egyáltalán nem irreleváns. Már csak azért sem mert, gyakorlatilag egy 2 napos kormányválságról volt szó. Éppen ezért vitatkoznék a Portfolóval, mivel egy ilyen D-209-es ügy, nem csak a Megyó, hanem az egész kormány megitélését ronthatja, melybe legfrissebb információim szerint beletartozik László Csaba is...
Egyébként amit írt krz, szerintem nagyon fontos.
Azaz L.CS. ismertsége minden bizonnyal azok között nagyobb akik pártjára szavaztak. Ezek között az emberek között pedig minden bizonnyal népszerűbb, mint a "másik" oldal körében. Míg ha a jobb oldal is megismeri, azok minden bizonnyal a nem szimpatizálók táborát fogják gyarapítani, így akár nagyban változhat a kép...
Törölt felhasználó 2002. 07. 01. 18:36
azert nem sokon mult, hogy az uj penzugyminiszter felkerult a listara. 33 szazalekos az ismertsege, es csak 30 folott szerepelteti a szonda a politikusokat.
valos zinunek tartom, hogy ez az alacsony ismertseg inkabb javit a kimutatott nepszerusegi indexen. de majd kiderul par honap mulva:))
Mendieta 2002. 07. 01. 18:33
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Én örülök, hogy Döme hozzátette, mert szerintem ez lényeges tény!
Köszi Döme!
Üdv!
Taki 2002. 07. 01. 16:48
Előzmény: #4  Törölt felhasználó
Döme!
Van Tőzsdeklub is.
Az is egy topic a Fórumban. Elvileg az a kötetlen beszélgetés helye.
Taki
Törölt felhasználó 2002. 07. 01. 14:54
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
ezért írtam oda hogy MEGYÓ!
Egyébként azt hittem hogy ez egy Fórum, melyben kötetlenül hozzá lehet szólni témákhoz. A téma ez esetben is adott volt.
Megjegyzem, ha működne a régi "Tőzsdeklub", akkor egy ilyen jellegű hozzászólás értelemszerűen mehetne oda is. De nincs sajna.
Egyébként örülök neki hogy bámulatba estél:-)
Törölt felhasználó 2002. 07. 01. 14:33
Előzmény: #2  Törölt felhasználó
Döme,
kétésgtelenül ismételten elkaptad az írás lényegét... egyszerűen bámulatos...
Törölt felhasználó 2002. 07. 01. 13:38
Előzmény: #1  portfolio
Igen fontos szempont a ma közölt adatok szempontjából - elsősorban megyójéból - , hogy a felmérés a D-209-es botrány előtt készült.

Topik gazda

Döme
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek