Topiknyitó: Portfolio 2015. 03. 10. 11:18

150 milliárdnyi fiktív kötvényt sózott el a Quaestor  

Ugrás a cikkhez
Dúl a brókerbotrány, mellyel kapcsolatban az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén beszélt. Windisch elmondta, hogy mintegy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt bocsáthatott ki a Quaestor, mely ráadásul a Buda-Cashhez...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=211195
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:41
Előzmény: #4898  Törölt felhasználó
Persze,hogy igaza van "nagy mester" Ő
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:41
Előzmény: #4896  Törölt felhasználó
De hát éppen arról van szó, hogy nincs meg a kötvények nagy része, hiszen "fiktív", nem létezik, soha meg sem keletkeztették...akkor erre miért ne járna a BEVA?
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:40
Előzmény: #4895  Törölt felhasználó
Adóelkerülés???????
Felcsatoltatok Ti valakit is!!!
Hagyjál már a humbukolással>
Bese vettek/TETTEK bennünket aztán SÍRSZ!!!!!!!!!!
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:39
Előzmény: #4887  Törölt felhasználó
Értelek én, sok mindenben igazad van, de...

Ez nem sima kibocsátói csőd volt, te is tudod, itt a pénzügyi felügyelet szeme előtt minimum 2007 óta kiterjedt csalás sorozat történt...

Senkinek eszébe sem jutna a kötvényesek állami szintű kártalanítása, ha nem derültek volna ki azok a dolgok, amik kiderültek.

Szerintem te összemosod a sima befektetői kockázatot az állam által "elnézett" (???) vagy "hanyagsága miatt nem megakadályozott" (???) - nem tudom, hogy fogalmazzak - bűncselekménnyel.

Sima befektetői kockázat, rossz üzleti döntések...stb. miatti kibocsátói csőd miatt nem lett volna ekkora balhé, de te is tudod, hogy itt és most nem erről van szó.

Ezért nem lehet egy kalap alá venni egy sima kibocsátói csőddel. Ezért nem érvényes az az általános szabály - nem kell állami segítség, nem fizet a BEVA...stb -, amiről te is írsz.

Nem tudom, hogy miért, de olyan érzésem van a korábban olvasottak alapján is, hogy nagyon nem örülsz annak, ha a károsultak egy fillért is viszontlátnak a pénzükből, mintha kárörvendő lennél egy kicsit, nem? Miért fáj neked, ha kártalanítják őket? Nem értem...

De abban alapvetően igazad van, hogy nem kell a kockáztatókat az államnak megmentenie, annyi a különbség, hogy itt nem sima befektetői kockázat volt.
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:39
Előzmény: #4894  Törölt felhasználó
"BC-nél csináld ugyan ezt- ott meg lapulsz-"

A BC egy brókercég, ahol ellopták az ügyfél pénzeit, befektetéseit. Arra jár BEVA! Hiszen az pont ezért jött létre!

Itt egy nagyon kockázatos kötvényt vettek, akik Q kötvényt vettek, amire alapból nem jár BEVA! Aki a Q brókercégnél tartott pénzt, értékpapírt, arra persze ugyanaz igaz, mint a BC-re.

Egyszerű ez. Elfogulatlanul. Meg gondolkozva.

Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:36
Előzmény: #4894  Törölt felhasználó
jó éjt fiúkák- nem írok én senkinek,
de Kártalanítás megihleti-
Mindegyiket-
Telepített bagázs volt az egész-
mit választanál le!!!!!!!!!
-Ezt a legkönnyebb mondani!!!!!!!!!!!!
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:31
Előzmény: #4892  Törölt felhasználó
BC-nél csináld ugyan ezt- ott meg lapulsz-
áll a károsultak mellé milyen ember vagy Te>>>>>>>>>>>>
De beljebb én már nem megyek- ideológiád
nem engedi?????????????
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:28
KELLETT VOLNA KÁRTALANÍTANI >ez így helyes>

ez most aktuális
Jogot lehet kérni,igaz SOKÁIG- Sajnos kisebb eséllyel>>>>>>>>>
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:25
Előzmény: #4889  Törölt felhasználó
"Ne általánosíts, mert ebből az alig 10 millióból sok nyugdíjas van akik ledolgozták az egész életük, de szart se kapnak, sok az olyan aki dolgozna, de sehol nem veszik fel, max 47 ezerért közmunkára és még lehetne sorolni... Ezek lettek most kifosztva"

1. Ne beszélj hülyeségeket. Akik egy BRÓKERCÉGNÉL számlát nyitnak, akik vállalati KÖTVÉNYT vesznek azok nem közmunkások és nem is kisnyugdíjasok...
2. Ha azok lennének is, akkor miért kockáztatnak??? Miért nem teszik bankbetétbe, állampapírba a pénzüket?

"Nyílván van egy maroktartó réteg, de ugyanúgy van a burzsoá réteg"

Jaj. Pont az a lényeg, hogy itthon a maga módján, szintjén és lehetőségei szerint gyakorlatilag mindenki adókerülő, ügyeskedő, maroktartó... Én erről beszéltem. És bizony pintosan addig nem lesz előrelépés ebben az országban, amíg ez a mentalitás meg nem változik.
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:25
Előzmény: #4889  Törölt felhasználó
Úgy se érti meg-
Csak a Fidesz a HIBÁS A BAUMAGÉRT IS-
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:24
Baumagba benne voltam szűzen vett BAUMAG
ez is Sántít-
Ép ez a baj!!- Az a cég mással nem is foglalkozott!!
Kötvényekkel ez a példa ide nem jó SAJNOS!-
Külügyminiszternek volt az Öccse-
Nemtudta megoldani a Drága-Drága MszP-
ÁLLJÁL LE MÁR EGYSZER- MÉRT BAJ NEKED- CSAK NYOMOD
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:19
Előzmény: #4883  Törölt felhasználó
Ne általánosíts, mert ebből az alig 10 millióból sok nyugdíjas van akik ledolgozták az egész életük, de szart se kapnak, sok az olyan aki dolgozna, de sehol nem veszik fel, max 47 ezerért közmunkára és még lehetne sorolni... Ezek lettek most kifosztva, és ők ezt nem akarták, ahogy azt se, hogy a végén kártalanítás legyen. Nyílván van egy maroktartó réteg, de ugyanúgy van a burzsoá réteg, akik viszont pont szarnak itthon adózni, ezért kiviszik a pénzüket, de büntudat nélkül élvezik az itthoni adófizetői szolgáltatásokat, amit ez a kibaszott maroktartó népesség tart fent...
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:17
MÉRT NEM AZZAL JÖSSZ ALACSONYRA ÁLLTUNK BE- -
-MIT FIZETTEM ÉN SZÁMLAVEZETÉST,SEMMIT?
Filozofálás az megyen,de nagyon NEKED!!
LEGYEN EGY SZÁMLAVEZETÉS NAGYSÁGÁRA(BENT LÉVŐ ÖSSZEGÉHEZ MÉRTEN) KITERJESZTVE*
Ne 100 helyen elbujtatva- Elég cirkusz már ez az egész rv história!!
MEGFELELTETÉS nincs a háta mögött gondolod-
már régen lenyúlták az ÁRFOLYAMUNKAT-
Ott áll a rv-em dísznek nem elég az!!
jössz állandóan az elképzeléseddel mi van Te rád bízva-
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:11
Előzmény: #4884  Törölt felhasználó
Dehogynem, de ez nem ugyanaz, mint a kártérítési felelősség. Aki Q kötvényt vett, az vett egy szar kötvényt... Iszonyatos moral hazard, ha nem elég, hogy meg BEVA-ztatjuk őket, hanem még 30-ra emeljük a fizetési határt is és/vagy államilag kártérítünk...

Baumagosok mut kaptak? De továbbmegyek, ilyen alapon a 2008/2009-ben a tőzsdén bukottakat os lehetne kárpótolgatni... Nem beszélve az összes szakadó fos papírról...

Aki befektet, KOCKÁZTAT. Nincs olyan, hogy nyerni akarok, de nem vállalok kockázatot. Egyszerűen mert nincs ingyenpénz. Vagy dolgozol érte, vagy kockáztatsz. Nincs más lehetőség.

Az állam pedig se nem Isten, se nem mindenki jóságos apukája, aki mindig mindenben megóv és kifizet helyetted minden buktát. Ezzel a hazug/téves mentalitással biztosan elbukik az ország. Pontosan ez az oka annak is, hogy ott tartunk, ahol.
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 22:04
Előzmény: #4885  Törölt felhasználó
ÓHHHHHHHHHHHHHHHHHH
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 21:40
Előzmény: törölt hozzászólás
"A befektető-kártalanításra vonatkozó új szabályozás hatályba lépésének lehetséges időpontját firtató kérdésre a jegybanknál azt válaszolták: a jogszabály mielőbbi hatályba lépéséhez kiemelt érdek fűződik, azonban ezt meg kell előznie jogalkotási folyamatnak.

Megvizsgálandó kérdés az is - tették hozzá -, hogy a tervezett módosítás a várhatóan rövidesen induló kártalanítási ügyeket is érintheti-e. Az MNB azzal, hogy kezdeményezte a jogalkotónál a vonatkozó törvény módosítását, megtette az első lépést, hogy a befektetőket érintően is mielőbb érvényesülhessen a magasabb szintű kártalanítási védelem - hangsúlyozták."
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 21:36
Szerinted ebben az ügyben nincs állami felelősség is az elmúlt hetekben világra került információk alapján?
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 21:33
Előzmény: #4882  Törölt felhasználó
A 10 millió maroktartó, felelősségelhárító országában nem csodállom, hogy az állami kártalanítás vezet.

Magyarország pedig pont emiatt a mentelitás miatt szakad most már le a régióról is. Amíg a fejekben nincs rend, addig félázsia leszünk...
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 21:30
Szavazzatok:-)

link
Törölt felhasználó 2015. 04. 07. 21:26
Előzmény: #4869  BudFox
Tarsoly visszavette azóta, nem?
Én is úgy hallottam, hogy a kp. meg a részvények megvannak. Az a "vicces", ha a főügyész ezeket is beszámolta a zár alá vett 160 mrd-ba. Mert állítólag "számlákat, értékpapírokat" is zár alá vett az ügyészség a büntetőeljárásban, de ezeket ki kell adni.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek