nem lehetne fokozatosan :
tőzsdézés helyett casinózni, majd pókerezni, ultizni , utána snapszer , köv. gazdálkodj okosan , és legvégül a csapd le csacsi .
Egyszer csak husss! , azt veszed észre hogy észrevétlenül abbahagytad az egészet .
ilyenkor szokott lenni egy kis háború valahol.
ami késik az nem múlik
( mondjuk az nem hiányozna senkinek sem )
de egyelőre nagy fellendűlést senki sem mer vizionálni szvsz ..
Az írásaidból arra következtetek, hogy nem vagy tisztában más társadalmi osztályok helyzetével , érzéseivel. Én nem sok vállalkozó( kóklert) ismerek, nem úgy mint Te . Egy átlag polgár annyit vesz észre a válságból, hogy nem adnak hitelt. Most mondhatod, hogy a sok bar listás stb. Az Én környezetemben 10 családból 1nek van frankos problémája, de ők még fiatalok nemrég vettek házat. Szóval hagyjuk a sok felelőtlen suttyót akikkel nagyon jól lehet példálózni. Akit ismerek mint vállalkozót az külföldre termel nagyrészt. Amikor erős volt a forint akkor azért sírt, most az alacsony kereslet a baj.
Nekem ,sajna nem áll módoman a megélhetésért tőzsdézni. De ha így haladunk nem is lesz........mert nem lesz mit félretenni.
A jövőképem így nem túl derüs, és ezt a gyerekek elöl el kén zárnom, de sajnos sokszor nem megy. :((
Semmi tragikus, csak nem dől olyan vastag sugárban a lé, szóval ne gyűjtsetek egyelőre:-DD & ugyanakkor volt időm tőzsdézni amivel azért áprilistól júliusig....
Az hogy mi lesz nem tudom.
Nekem a "trauma" az 1040 és aztán 1010S&P volt. az, hogy akkor nem zuhant be, annak ellenére, hogy MINDENKI azt várta na az megakasztott....
Ez elsöpörte a jövőképem, újat meg azóta sem találok....
gusztustalan....de az egész világ az.....azt kell lekereskedni ami van......egyszer eljön az igazság pillanata, de kérdés h van-e elég cash kivárni ! :)
Az a fő bajom, hogy a körülöttem dolgozók most kezdik érezni amiröl már fél évnél régebben beszélek nekik, hogy mi most fogunk igazán szívni. Sajnos a szar nyár miatti kaja (élelmiszeralapanyag, gabona, gyümölcs) problémák tetőzve az árfolyamgonddal eredményez egy negatív keresletet a piacon, de erröl az elemzők nem beszélnek/tek.
Most kezdenek kétségbeesni sokan, hogy 2 éve szarabbul megy és nemhogy javulna, stagnálna a forgalom, de kezd visszábbesni.
Az elemzők persze mindíg mindent az előzőadathoz, bázishoz hasonlítanak ami már 2 éve szar, egyre szarabb, de havi, negyedéves szinten esetleg nem látványos. A tartalékát mindenki felélte, hitel már szóba se jöhet.Se bátorság, se fedezet.
Mi lesz most?
magyar és lengyel tőzsde index elmúlt 5 havi összehasonlítása: link
10%-kal jobban teljesítettek a lengyelek, és kb az éves csúcs közelében vannak.
Ha kelet-, közép-európai befektetésről van szó, akkor egy ideje a külföldieknek biztos nem Magyarország jut eszébe sajnos.
1012 határidő
ELSŐ!!!!