Topiknyitó: Törölt felhasználó 2003. 02. 23. 12:07

Rába és a láma  

Vasárnapi ebéd előtt a korcsmában.
Egy tisztességes spekuláns mivel is kezdi vasárnapi programját?
Míg élete párja a vasárnapi ebédet kotyvasztja, menekülésre adja fejét.
A boszorkány üstben rotyogó, ebédnek nevezett főzet felajzó illata elöl, kénytelen a közeli intézmény, barackpálinka és a savanyú sör illatával átitatott intézménybe menekülni.
Felüdítő érzés a boszorkánykonyha légköre (Ne egyél bele, mert pofán váglak…..!!! Mondtam már cigivel kifelé…..!!! Lehet, hogy anyád úgy csinálja de…….!!!) után a hím egyedektől enyhén izzadságszagú helyiség zsivaja.
Mivel a társasába láma későn érkezvén, a jelenléti ív aláírását követően beáll a söntéspunt előtt kígyózó két ember mögé és Béla harsány kiáltásának eleget téve, előveszi pénztárcáját.
Megért ő mosollyal figyeli Ica (Ő a csapos) dekoltázsát, himbálózó kebleit és zsonglőröket meghazudtoló kacsóját.
Fantasztik us, ahogy az üvegre szerelt fém mütyürrel önti a mérőpohárba a sárgán csillogó párlatot.
Kimérve a mennyiséget egy ügyes mozdulattal, még profi brókert is meghazudtoló póker arccal (fapofával), felét a vendég poharába önti, míg másik felét a kocsma nyereség alapjában hagyja.
Lámát a révedezésből, Ica (Ő a csapos) turbékoló hangja zavarja meg.
-Mi és mennyi pancserkám?
Láma az erotikus hangnemtől zavarba esve, tévesen értelmezi a kérdést, a hatalmas keblekre szegezi tekintettét, majd elrévedezve válaszol.
-RÁBÁt és sokat!!
Ica (Ő a csapos) hatalmas kék szemeit tágra nyitja és őszinte áhítattal bele ordít lámánk képébe.
-Mi van!!??
Majd rövid, rokoni és egyéb anatómiai színfoltokkal tarkított szópárbajt követően, tisztázódik a rendelés tárgya, és végre láma megindulhat a baracknak nevezett gyümölcs párlatával megpakolt tálcával (ÁNTSZ által előirt rozsdamentes) tőzsdei spekulációkban megedződőt társasága felé.
Béla falkavezérhez híven, maga elé húzza a tálcát és egy feles lehörpintését követően, felvállalja az előkóstoló szerepét, majd a leosztás felelősségteljes feladatát.
Lámában a (egy nekem, egy neked, majd ismét egy nekem) teátrális leosztás, némi gyanakvást kelt a testvéries megosztás elvében, de hát egy jó barátban és a brókerében csak megbízik az ember.
B.Béla a benyelt maligánfok a megspórolt fizetőeszköz okozta jóérzés jeléül, egy nagyot csettintett nyelvével, miközben Jenö (Barátai közt Nyuszika) cigarettájából egy szálat lenyúlt.
Miközben a füstszűrőt akkurátusan letörte, elgondolkodva az asztalon üresen lévő „feles” poharakat számolta.
A meztelen cigarettát szája szélébe rakva, láma felé fordult, miközben a mozdulatban benne volt TŰZET!! , feltette szokásos kérdését.
-Na mit vettél??
Láma csodálattal teli félelemmel figyelte Bélát.
A várható szemrehányástól, halkan, suttogva válaszolt.
-Rábát.
N éma csend lett a műintézményben.
Csak egy eltévedt tekegolyóként ide-oda pattogó vendég a mosdó ajtót elfelejtvén kinyitni zavarta meg a csendet.
De az ajtó mellet erre az esetekre rendszeresítet székre leülve ö is elcsendesedett.
Béla elgondolkodva szögezte tekintetét a tálcán szaporodási céllal ügyködő, két légyre, majd egy határozott mozdulattal megzavarva ténykedésüket.
Csend esen megszólalt.
Helyes.
A higgadt helyeslés, a társaságban nyomasztóan uralkodó félelmet, karmesteri pálca intését felelevenítően elhessegette és újra helyreállt a békés zsibongás.
Egy darabig még egyesek szemén látszott a bizonytalanság és óvatosan sandítottak Béla felé.
De lassan mindenki meggyőződött arról, hogy Béla elméje nem háborodott meg és a helyeslése az egy szokványostól eltérő de őszinte.
Rövidesen mindenkiben tudatosodott, és lassan pletykaként terjengeni kezdett hogy az aktuális napi csoda, miszerint Béla igazat adott el ült.
Már csak azért is, mert a „minden csoda három napig tart” Ica (Ő a csapos) által vezette intézményben csak három perc.
Ezt követően már semmi érdemleges nem történt.
Mivel kakukkos órát meghazudtoló pontossággal megjelent Matildka, Jenö (Nyuszika) felesége és házi fodrászuk kreatívságát a fején hordozva jelezte, hogy cselédként foglalkoztatott anyósa elkészült az ebéddel.
Miáltal az ékes társaságot feloszlatja.
Egyesek szerint Matildka híd és egyéb blokádokban hatékony szerepet vállalhatna a rendfenntartó erők költséges bevetése helyett, de ennek hangzatosabb jelét nem merték adni.
Így hát a Rába befektetés bővebb kitárgyalása Bélával, vélhetően a következő szabadfoglalkozásra tolódik.
Béla engedvén az erőszaknak kihörpintette a maradék maligánokat az asztalon lévő poharakból és belegyező bólintással fel állt és hallgatólagos beleegyezését adta a társaság távozásához.
lama
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2016. 04. 12. 14:45
Előzmény: #78538  pancserlama.
#78540
...:-)))...!
Törölt felhasználó 2016. 04. 12. 14:04
Előzmény: #78536  Törölt felhasználó
#78539
...Podmaniczky Frigyes:

"...és talán meg is maradt volna a pártpolitikában, ha öccse jól gazdálkodik a családi birtokon. Podmaniczky Ármin azonban tönkrement, az óriási birtok a kastéllyal és az öccséért kezességet vállaló Podmaniczky Frigyes teljes vagyonával együtt elúszott. Mindenét el kellett adnia, és egy kis lakást bérelt egy Kerepesi (ma Rákóczi) úti bérház felső emeletén. Tisza Kálmán miniszterelnök szerzett neki állást: egy vasúttársaság személyzeti főnöke lett. Már akkor gyakran bosszankodott cikkeiben a főváros siralmas állapotán, a szűk és sáros utcákon, a csatornák és közvilágítás hiányán, a rakpartok nélküli, medréből rendszeresen kilépő Dunán. Ezért amikor 1871-ben a Parlament úgy határozott, hogy egy sorsjátékból 24 millió forintot biztosít a város megújítására, a pénz elköltését koordináló szervezet, a Fővárosi Közmunkák Tanácsa tagjai közé Podmaniczkyt is beválasztották.

Három évtizedig állt a Közmunkatanács élén.

Az a városkép, amiért a turisták ma Budapestre látogatnak szinte teljes egészében az ő munkájának eredménye.

Nem várostervező építész volt, de ő találta meg számos középület vagy híd ideális helyét, nem is építési vállalkozó, de nem egyszer maga is beállt talicskázni a kőművesek közé. Ingatlanbefektető sem volt, de ő működtette azt a pénzügyi modellt, amelyben a külföldi bankkölcsönöket az ingatlanok értéknövekedéséből lehetett fedezni. Kockás kabátjában, keménykalapban, gomblyukában mindig friss szegfűvel járt bizottsági ülések, építkezések és bankházak között, szelíd modorral simított el késhegyig menő vitákat, miközben semmit nem engedett Széchenyitől kapott víziójából. Magyarország legnagyobb ingatlanberuházásairól döntött, s eközben végig szegény ember maradt..."
pancserlama.
pancserlama. 2016. 04. 12. 14:03
Előzmény: #78537  Törölt felhasználó
#78538
Nehéz lesz templomot, mecsetet építeni szeszgyárra !
De ám legyen !

Nem tudom hogy esetleg vigalmi övezet kialakítható-e ?

10 éve már amúgy is türelmi zóna!
Törölt felhasználó 2016. 04. 12. 13:44
Előzmény: #78534  pancserlama.
#78537
...hmm...!

...már jeleztem korábban is, hogy a "VÁROSRÉT" messze nem lakópark, vagy kert város, hanem igen kemény BELVÁROSI funkcióra predesztinált terület...!

...ahol a fajlagos ÁTLAG ÁR, 300 eFt/m2, - éppen azért -, hogy nehogy már, "szlömösödésre" (lakópark, stb.) csábítsa a befektetőket, hanem olyan befektetések települjenek ide, amelyek az ÚJ BELVÁROS érték teremtő imázsát is létrehozzák...!
Törölt felhasználó 2016. 04. 12. 13:07
Előzmény: #78533  pancserlama.
#78536
...hmm...!

...akkora "szamárságokat" írtál, - hogy a kedvemet is elvesztettem ahhoz -, hogy "kigyomláljam", a "szamárságaidat"...!

...olvasd inkább a Podmaniczkyról és a munkásságáról szóló írásokat, hát ha ragad rád belőlük valami...!

...merthogy, a "Városrét", - Győr és a Rába -, hihetetlen AJÁNDÉKA, amit kizárólag, - CSAK "ELBABRÁLNI" van mód -, ha olyan "kaliberű" egyénekre és csoportokra lesz bízva a sorsa, amelyek csak elvenni tudnak az adottságaiból, de hozzátenni már nem...!!!

...mint egyszerű részvényese a Rábának, - horribilisen szégyelleném magam -, HA ez, az én részvénytulajdonom fennállása alatt következne be...!

...meg is teszek mindent, - amit a képességeim engednek -, hogy ez ne következhessen be...!

...bocsi...!
Törölt felhasználó 2016. 04. 12. 12:48
Előzmény: #78532  Törölt felhasználó
#78535
...csak hogy, - ne untassalak sokat -, benneteket:

...link

pancserlama.
pancserlama. 2016. 04. 12. 11:49
Előzmény: #78533  pancserlama.
#78534
link

A fejlesztő szerint ugyanakkor lehetséges, hogy a következő években lokális csúcsra érnek el az árak, amit korrekció követhet.
pancserlama.
pancserlama. 2016. 04. 12. 11:19
Előzmény: #78532  Törölt felhasználó
#78533
Csak kizárólag szakmailag

Utópisztikus elképzelés és már 2 befektető (Engel Group, OTP ) is kudarcot vallott utóbbi már óvatosabban kezelte a kérdést.
Mindenképpen finomítani kell az elképzeléseken és 5-10 éven belül leválasztható a telek.
Egy hibás koncepció miatt 10 éve maszatolva van városrét!

Egy dologról meg feledkezel!
Város ipari területek felé nem növekedik!
Szerintem csak csípőből tüzelsz!
Törölt felhasználó 2016. 04. 12. 11:03
Előzmény: #78531  pancserlama.
#78532
...röviden, és kizárólag szakmailag, - sokkal jobban tetted volna -, ha másról írogattál volna...!

...annak idején, 1875 táján, - HA -, Podmaninczki így gondolkodott volna, ahogyan Te, - most méltóztatol -, soha az életben, nem lett volna megvalósítható, a Budapesti "nagykörút"...!

...mire az utolsó telket is eladták, - a nagykörút mentén -, és beépült, 1936 lett (egy szeszgyár volt a helyén, majd üres telek)...!

...maradjunk annyiban, - hogy cca. 5-7 éven belül -, simán megvalósítható, az ÚJ Győr BELVÁROSÁNAK, képletesen értett, - ÚJ TEMPLOMA (amiről már ebben a topikban "jelzéseket" adtam) -, ami a frekventációját teremti meg, az ÚJ BELVÁROSNAK...!!!
pancserlama.
pancserlama. 2016. 04. 12. 10:41
Előzmény: #78530  Törölt felhasználó
#78531
Szerintem a belváros folytatásának meg felkelő terület .
Pár száz év múlva elképzelhető hogy belvárosként kezelhető de egyelőre maradjunk az életszerű tervezésnél !
Népesség 130 ezer körüli ! A jelenlegi belváros is még rejteget lehetőségeket magába !
Szóval 50-100 éven belül városrét nem lesz Győr belvárosa!
Ne akarjunk pár tíz év nagyobb növekedést, mint pl. pár száz év van realitása !
Törölt felhasználó 2016. 04. 12. 10:22
Előzmény: #78527  pancserlama.
#78530
...húha...!

...kitört belőletek a "betoji spekuláns"...!
...pedig hányszor leírtam már, hogy a "városrét", - NEM lakóparknak -, hanem Győr, ÚJ BELVÁROSÁNAK való terület, olyan mint, Budapest V. kerülete...!!!!

...ennélfogva, a fajlagos forgalmi értéke sem lehetséges, lakótelepi, vagy kertvárosi, forgalmi értékű...! ...amelyekről, - a CSOK-kal kapcsolatos -, építési telkek árainak emelkedéséről, a hírek szólnak...!

...hogy lehettek, ekkora "nudlik"...???

...persze, a jelenlegi "nyilvántartási", no meg "szagértői" ÉRTÉKELTSÉGEI alaposan felvetik a "mutyizás" gondolatait, ám miután nem hiányzik belőle még egy m2 sem, - hála istennek -, CSAK a "számviteli politika" lehetséges, az ÉRTÉKELTSÉGÉNEK a magyarázatára...!

...azaz, a "szagértők", - ennek a "számviteli politikai" elvárásnak (félrevezetésnek) -, tehettek eleget, - a feltűnően VALÓTLAN -, értékmeghatározásaikkal, azaz a "szagértésükkel"...!!!!

...és a legnagyobb méreg, hogy a magyar számviteli előírások szerint, erre (a félrevezetésre) lehetőségük akad, ha jól fogalmazok...!

...azt gondolom, hogy az IFRS szerint, erre már nincs lehetőség, de erről "tigus" tudna referálni tisztességgel...!

...a fenti körülmények okán, a "városrét", - megalapozott -, fajlagos értékei, a következők lehetnek:

1.) a "szagértő" által 2015 december 31.-i értéke: cca. 10 eFt/m2...!

2.) ám, a megalapozott - jelenleg alkalmazandó -, VALÓS ÉRTÉKE, 2015 december 31.-én: cca. 30 eFt/m2, - ami úgy jön ki -, hogy a cca. 35 eFt/m2 értékből, a jövőbeli rekultiválás költségét levonjuk...!

3.) a már rekultivált, parkosított, - BELVÁROSI -, "Városrét", ÁTLAG forgalmi értéke, - jelenleg -, 300 eFt/m2 lenne...!

...stb. stb. stb...!
pancserlama.
pancserlama. 2016. 04. 12. 10:19
Előzmény: #78528  fxboy
#78529
Szerintem mutyi, susmus nincs !

Profilidegen és kis tételekben kalandorok néha "levadásszák" a Rábát !
De a mutyit susmust nem hinném !

Menedzsment korrekt megbízható !
De nem ingatlanos !
fxboy
fxboy 2016. 04. 12. 09:42
Előzmény: #78527  pancserlama.
#78528
"...Mi az isten folyik vagy nem folyik a telekügyben, a cégben ?! ..."

Több, mint gondatlanság, töketlenkedés.
Ez mutyi, susmus!

Habár Te ezt határozottan tagadod.

pancserlama.
pancserlama. 2016. 04. 12. 08:53
Előzmény: #78493  tigus7313
#78527
Ébredezik az ingatlan piac!

Sajnos úgy tűnik, a Rába erről ismét lecsúszik!
A telek rekultivációja és eladhatóvá tétele ismét lemarad a piacfelfutásától !
Ajánlom a befektetőknek a telekről végérvényes lemondást!
1-2 év volna a telek rekultivációja „telkesítése” !
Eddigre Győr az ellenkező irányokba túlnövi magát és ismét jön az ingatlan pangás !
Érthetetlen, amit a telekkel művelnek vagy is nem művelnek !
Mint írtam már évekkel ezelőtt egy önálló csoportot (irodát,kft…) létre kellett volna hozni a telek hasznosítására ,értékesítésére !
10 mrd kat dobna ki az ablakon !
Vélhetően a telekérték 1-2 éven belül duplázódik (becsléshez képest) de majd ismét korrigál !
Szóval sírógörcsöt kapok!
4,6 mrd a mostani becsült.
Kis ráfordítással 0,5-1,5 mrd
8-14 mrd értéken eladható volna városrét!
Mi az isten folyik vagy nem folyik a telekügyben, a cégben ?!
signal2
signal2 2016. 04. 12. 07:55
Előzmény: #78525  qqtyin
#78526
"A növekvő újlakás-kereslet a telekpiacot is szinte mindenhol megmozgatta. Beruházók és önerős családi ház építők gyakran egymással versengenek a jó telkekért. A válság alatt is aktív lakáspiaccal jellemzett Győrött például már jórészt elfogyott a társasházi fejlesztésre alkalmas telek, így az építők már a város peremét és az agglomerációt célozzák meg. Mindez általában együtt jár a telekkereslet élénkülésével és ezáltal a – kínálati mellett már a tranzakciós – telekárak növekedésével is, főleg a társasházi szegmensben."

link

Most vagy soha? El ne menjen a hajó!
qqtyin 2016. 04. 12. 07:23
Előzmény: #78521  Törölt felhasználó
#78525
EZ túlzás, azért:
- Telek ügy teljesen halottnak látszik még
- tulzó állami hányad

AMíg nem változtatnak nem biztos ez.
Kellenének komoly megrendelések, jövő évi volán privatizálás a magyar cégek ellen játszik jöhetnek a külföldi buszcégek majd.
Ezek nem jó hazai infok, mert az állam nem védi meg a hazai foglalkoztatást hazai buszgyárakat.
Amikor majd azt halljuk, hogy hazai buszgyárat épit, fejleszt a magyar kormány cége, na akkor jön a felfutás.
De vajon miért i s a külföldi cégek kapják a nagy állami dotációt?
xmann 2016. 04. 11. 23:34
Előzmény: #78507  Törölt felhasználó
#78524
ez jó!!! írhatsz egy új tekknikai elemzés+számmisztika könyvet
farkasj41 2016. 04. 11. 22:36
Előzmény: #78521  Törölt felhasználó
#78523
....... ami rövid távon duplázhat.. Ha az állam nem lenne benne , illetve ha már benne van és tenne is azért, hogy - e cég részvényei a cég valósabb értékén forogjon.... ,lehetséges lenne talán duplázódás ???
Törölt felhasználó 2016. 04. 11. 22:05
Előzmény: #78521  Törölt felhasználó
#78522
...hmm...!

...szerintem is jól látod, ám a kockázat, - a 74 % okán -, nem kicsi...!

...pedig Ők is részvényesek...!

Törölt felhasználó 2016. 04. 11. 20:40
Előzmény: #78512  pancserlama.
#78521
Ez az egyetlen papír itt a BET-en ami rövid időn belül duplázhat.
Majdnem minden adott hozzá.

Topik gazda

pancserlama
4 3 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek