BUÉK,szia.
persze az utsó pillanatban,de ezzel Obama nem nyert,amit korábban írt a pf. a 450 több.mint 250,így kevesebben fizetnek több adót,a költségvetési vita nagyobb cucc lesz,persze most fel kell húzni az indexeket,h legyen jó beszálló.
BUÉK minden fórumozónak, 2013-ra is sok sikeres trédet, jó tippeket és megérzéseket kívánok! Köszönöm a válaszaitokat, az elemzéseket - sokat segítettetek!
Köszi, nézem, csak meglepett.
Én alapból csak 16 %ról és a még meglévő részleges szuperbruttóról tudtam.
Na de nem is tartom fent itt a topicot ezzel, köszi szépen !
ebből kb 20.3% adódna
nézd meg, hátha a felmondási időre eső adóalapot vagy egy részét is beleszámolták, esetleg a ledolgozott 2.424m HUF feletti részét is
igen
" Az összevont adóalap a jövedelem és az adóalap-kiegészítés összege.
Az adóalap-kiegészítés összegét:
– az összevont adóalapba tartozó jövedelem 2 millió 424 ezer forintot meg nem haladó része után nem kell megállapítani,
– az összevont adóalapba tartozó jövedelem 2 millió 424 ezer forintot meghaladó része után 27 százalékos mértékkel kell megállapítani." link
Szia !
Tudom, hogy nincs 30 %, de mégis a bérlapon egyik legnagyobb multinál a végkielégítésnél a bruttó összeg után a levonásoknál 30 % feletti SZJA szerepel (ha visszaosztom).
Ezért Írtam, hogy nekem képtelenségnek tűnik, de gondoltam itt sokkal jobban hozzáértőbbek vannak.
Alkalmazottként dolgozott.
Köszi Neked is.
Szia Dénesbácsi!
2012-ben nincs 30% szja!
Az szja mértéke egységesen 16% !
A levonások összességében tévedhettetek el ,esetleg a kimutatás nem volt elég világos.
Pl tb,és nyugdíjjárulék levonás.
A legfontosabb viszont,hogy alkalmazottként dolgozott-e,mert ha netán vállalkozóival akkor az adózás már teljesen másként működik!
Ha lenne pénzed holnap mit vennél max. befektetési idő 1 hónap?