Hetekkel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Bank of America 2 milliárd dollár értékben vásárolt átváltható kötvényeket az Államok legnagyobb jelzáloghitelezőjétő l, a Countrywide Financial-től annak érdekében, hogy a cég átvészelje a másodlagos jelzálogpiac problémái kapcsán kialakult hitelpiaci helyzetet. A mai napon megjelent hírek szerint azonban mindez kevésnek bizonyult, ugyanis a cég újra segítséget kért.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=87719
Amiről írtam hétvégén vettem észre, előtte én is úgy gondoltam mint Te. Ez most megingatott. TA-ban a különféle halmozott mennyiség szokott legkevésbé hazudni.
Ha Acc/Dist divergenciát láttam eddig az mindig bejött rövid távon (itthon is, kint is), OBV divergencia meg általában középtávon jó.
Épp az gondolkodtató el, hogy ilyen sz@r közegben és áralakulással ezt látni, ettől még többet ér.
Én amerikára gondoltam. :o) "Mi" meg nagyjából úgyis loholunk utána, bár mostanában néha már meg is előzzük/előlegezzük a várható reakcióit...
Viszont én nem elsősorban a "technikából" indultam ki. Csak a piacok mozgását, meg a makrókat vettem alapul a várakozásaimat illetően, ebből jött ki a pesszimistább kép.
Elég erős külső befolyásolók vannak most, plusz nagyon gyors hangulatingadozások, viszonylag alacsony forgalommal párosulva, szerintem ezek így együtt könnyen "megvezethetik" az indikátorokat is.
Egyébként néha tényleg úgy tűnik, mintha minden mehetne abban a kerékvágásban mint eddig, valószínűleg ez látszik az indikátoroknál is. Viszont egyre több a pofáraesés közben.
Olyan érzésem van, mintha mindenki várná, hogy folytatódjon az eddigi trend, reménykednek az emelkedésben, hogy majd ezúttal is fittyet hány a piac minden negatív történésre.
Ha lehetőségük van rá, belekapaszkodnak bármi apróbb pozitívumba és próbálják felfelé indítani a piacokat, de végül ez valahogy mégsem sikerül most úgy, mint ahogy eddig megszokták, megszokhattuk.
Ebből adódik szerintem, hogy olyan kétesélyesnek tűnik a dolog.
Viszont az általános körülmények megváltoztak, és bármennyire próbálkoznak, de a piacok mozgása is eltér a "kívánatostól". Ezek így együtt a negatív várakozásaimat erősítik.
Pozíciót csak rövidtávra veszek fel az utóbbi időben, de a várakozásaim miatt longot csak a visszakorrekciókra számítva nyitok, ha úgy érzem túlreagáltak valamit –mondjuk short pozinálnál is az irrealitásokra hajtok :o)-. Eddig működött, ha valami változik az felfog tűnni. :o) :o)
Én az ami piacról beszéltem, azt hittem Ti is.
Magyar mennyiségieket nem nagyon szeretem, mert általában keverik az érték alaput és a darab alaput (OBV elvileg darab) hétvégén megnézem magamnak excellben.
Amcsit viszont két esélyesnek látom, most dönti el, hogy bika, vagy folytatódó medve. NAS 100-nál a legegyértelműbb ez, csak 4%-ra éves csúcstól.
OBV ha hajszállal is, de új csúcson (mellesleg nem az árcsúcsnál állította be a csúcsot, hanem az esés első fázisának korrekciójakor!)
Acc/Dist hajszállal új csúcson.
Money Flow csak ki mértékben csúcs alatt.
Ha csak ez lenne elképesztően bull szagú lenne.
Többi is hasonló, de ez ár alapon is csak hajszálra van a csúcstól.
Mivel ma mindent amerika befolyásol szerintem ez a döntő, és az amcsiknál egyáltalán nem egyértelmű, hogy mi van. szerintem.
monyuk azt nem tom hogy hol mizu, de nálunk pl obv szépen csordogál lefele egy hete.... most tettem fel egy belső videot, majd jövőhéten megmutatom, ha érdekel addigra a time 3dik harmadát is lejátszuk szvsz és majd jön a gyorsitás.... de én továbbra is tartom azt a 22222-es célárat.... Na meg azt hogy maci piac van.... maci a trend.... most már 2hónapja és ez még kb 2-3 hónapig igy is maradhat.... max 4-5, tovább nem hiszem, de középtávon longot csak korrekcióra....
Ha megnézitek a nagy indexek (NYSE, DOW, SP 500, NAS, NAS 100) mennyiségi trendjeit (OBV, Acc/Dist, Money Flow) akkor nem ez a sötét kép rajzolódik ki már egy ideje. Többségük stagnál vagy emelkedik (és már egy jó ideje, a nagy esés folyamán megkezdte ezt a mozgást), van olyan mely magasabban áll, mint a korábbi csúcsa (tankönyv szerint új csúcs jele, tapasztalataim szerint 50% feletti a valószínüség).
Na ez az, amit csak úgy hozzágondoltam én is az előbb. :o) A klasszikus végy pletyire, adj el hírre módszer.
Szerintem amint meglesz a csökkentés, -még ha fél %-ot is vág egyből (amit azért nem hiszek)-, közvetlenül utána elő fogják kapni a jelzálogpiacot, meg a növekedési aggodalmakat újra...
Esetleg még a 3. pénteket meg a negyedév zárást megvárják, aztán utánuk a vízözön.
amugy szvsz beszivták, mert mostmár náluk gyönyörü maci piac van.... semmi zuhi, semmi erezd el a hajad, egyszerüen csak egyre mélyebb tetők és egyre mélyebb aljak.... olyan mint a bika csak forditva.... velünk ugy tünik hasnlo a helyzet.... középtávon csak korrkeciokra érdemes longolni.... szvsz....
ime az egyhetes esés 50%os korrija.... köv cél röviden szvsz az eddigi alj, ami a mostani esésnek mellesleg a 161ese....
Lehet nagyon pesszimista vagyok, de nem nagyon látom hgy miért kéne emelkedjünk.... mondjuk ez a mai is kicsit tulzás nekem.... valahol 26675 környékén be kellett volna verjük a fejünket.... csak ahogy te is irod nagy itt a ráizgulás....
cumi akkor lesz ha börni végre elkotyintja magát, hogy nem tud olyan agressziven kamatot csökkenteni...
meg egyáltaláűn.... hogy a frászba tudna.... na mindegy... én ezt mostmár nem értem...
"150%-ot zuhanó részvények várhatóan tovább folytatják lejtmenetüket. " Ezt kifejtené nekem valaki???? hogy lehet egy 100 dolláros részvény -50dollár??? ezt most nem értem.... vagy elirás???? És akkor mire ez a nagy rally????
Nem elég a 2 milliárd dolláros segítség az amerikai óriásnak
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=87719