Ráeresztettem az AI-t. Számolt mindent. "A jelenlegi kb. 6100–6200-as árnál a piac lényegében azt mondja:
Az ANY 2025-ös 594 Ft-os EPS-e kiugró volt, és a következő években inkább ~500–530 Ft EPS körüli stabil szint lesz.
Ez szerintem nagyjából reális árazási feltételezés." A különböző modellek (P/E, DCF, EV/EBITDA, osztalék) súlyozott értéke szerinte kb. 6800Ft Vagyis a papír jelen árszinten nem tekinthető extrém olcsónak, némi felértékelődési potenciál van benne. Ennyi.
Már régebben csináltam, most érte el éppen az összes célt, lehetséges trendvonalat. Azért van 3 madár is, mert különböző időtávon is mértem. Jelenleg mindegyik kilőve, de az 5900 benne lehet még! Indikátorok már morognak... hmm
Ezt nem a ANY topikba kellene beírni. Árbevétel 50 % devizában, nem lakossági fogyasztáshoz kötött az értékesítése (recesszió). Nem energia igényes. Nincs orosz kitettség, nincs vám kockázat. Profit EPS 90 %- át deklaráltan osztalékként kifizeti, tehát nem vagyonelemekkel történő bohóckodásból van a profit. Több helyre beírhatnád a megjegyzésed, de nem feltétlenül ide.
Most még lehet,hogy így van! Remélem ezt legközelebb is így látjuk! Azt gondolom játszogathatunk a pénzzel meg a tőzsdével sokan rá szaladnak hamarosan! Sok papírt csúcsra járattak és azt hisszük dőlni fog a lé! Pedig valaki írta,hogy jön a fair árazás!:)
Állami Nyomda