A cím azért elég félrevezető. Cikkben, tartalom: Nettó szinten veszteséges lett a MOL. A 8,5 milliárd forint nettó veszteség két okkal magyarázható: a hiteleken jelentős, 30,8 milliárd forintos árfolyamveszteséget könyvelt el, mivel a forint gyengült a dollárral és az euróval szemben ebben az időszakban. A cég ebben a negyedévben számolta el a teljes 2024-re vonatkozó szlovákiai különadókat is. Ennek a mértéke pontosan nem ismert, de becslésünk szerint 30 milliárd forint körüli tétel lehet. Írtam korábban, hogy valamiféle könyvelési bűvészkedés van a háttérben. :) Q4-ben gyengült a Ft a dollárral szemben, és ezért a hiteleken 30,8 milliárd forintos árfolyamveszteséget könyveltek el. Most meg Q1-ben erősödött a Ft, aztán majd visszaírják! :)
Csak a nap végén fogom aktualizálni ezt a régebbi chartot, de a leírtakat most is érvényesnek tartom. Ha a mai nap megtartja a 2900, akkor is úgy gondolom, hogy a következő 1-2 hétben vissza fog nézni 2850 környékére amivel semmi gond nincs, bőven elvárható mértékű korrekció. Ha borul az elképzelés akkor természetesen azt is kiírom majd.
Azt nem írják, de volt egy 50m USD értékvesztés a kutatás-kitermelés üzletágban ami még csökkentette az eredményt. Összeségében minden elemzői értékelés semleges vagy enyhén talán pozitív kicsengésű.
Ahogy reggel írtam szerintem is 2.900.- megfogja , ritkán szúrt alá. Ilyen esés egy gyengébb nemzetközi hangulat következtében is benne lenne simán. Nagy a forgalom viszonylag van vevő is. Egyenlőre nem olyan tragédia ez
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.