Tanácsban már a gáz szankció kérdése a téma, de mély eltérések mutatkoznak a szándékok terén így eleve félre is tették . Közben az Osztrák kancellár szerint az olaj embargó is fájdalmas lesz a tagállamoknak, gáz szankciót ellenzi. Belga is.
Persze nem egyenes arányos, de a számok alapján amit írtam valós. EU oajimport 14 mill bar/days, India 5 mill. Az EU nak durván 1/3-a vett orosz olajat. Ezek nem idei számok. summa: India le tudja venni azt a mennyiséget, ha csak a ruszkiktól vásárolna.
Azt is el kell ismerni, hogy ugyan Orbán győzelméről nem beszélhetünk, fel sem kell merülnie egy ilyen döntés esetén, de az igaz, hogy a tagállami vezetők részben igazat adnak a felvetéseinek, kizárólag hazánk megítélése szempontjából örülök. Más kérdés, hogy a jogállamisági eljárásokban lesz e megállapodás, ha igen akkor a Bét szárnyalni fog.
Jó napot már inkább, legalább is nekem. Szerintem te is tudod, mert már a könyökünkön jön ki, hogy a Mol saját forrásaiból tett a dizertifikálás irányába, 35% már alternatív forrást képezhet. Többet miért nem tett a kormányzat? részben politikai részben gazdasági kérdés, de legyünk igazságos ellenzékiként is: 1990 óta mely kormányzat tett azért is, hogy az orosz nyersanyagtól függetlenedjünk? gyakorlatilag egyik sem, 32 év alatt egyik sem, ahogy a háborút se feltételezte senki még januárban sem.
ugyan azért, amiért a gyártások nagy részét például Kínában végzik a cégek, nem építenek fölöslegesen gyárat, csak azért, hogy diverzifikáljanak egy globalizált világban
India tankerekkel meg tudná oldani a nagyobb mennyiség vételét is, igaz a hajóztatás méreg drága, de Putyin olcsón adja az olajat, látván a Brent árát még így is bőven megérné, de politikailag India nem akar konfrontálódni az USA-val. én így látom, Brent 120,07 usd aug.22. lejáratra
Jó reggelt kívánok... Az elmúlt 12 évben miért nem került erre sor, miért nem tettek semmit eddig, hogy diverzifikálják a beszerzési útvonalakat. Bealudtak a témában, most meg azzal jönnek, hogy az orosz függőség adottság. De miért az? Mert nem csináltak ezzel a témával eddig semmit, sőt tovább fokozták az orosz függőséget időközben.
Népesség alapon valóban nem a legszerencsésebb nézni. Jelenleg nem tud OO sokat szállítani, a csővezetéket még építik Ázsia felé, 2025-ben lesz kész ami viszont már elbírja a komplett EU-s kapacitást. Addigra kell a saját lábunkra állnunk. Ez brutális döntés, hatásait nem lehet kiszámolni hosszabb távon. Digitalizáció, Home Office, Zöldenergia kell az EU-nak, mert itt nagyon nagy bajok lesznek.
Megy a katyvasz és ember legyen a talpán aki mindent pontosan időben követni tud. Szóval nem aggódom, ámbár --- nemcsak a háború alatt, ( szankcióktól megspékelt politika közepette) nem lesz mindenkinek (( sokszor a többségnek sem)) lehetősége hogy az olaj kiinduló állomását "" pontosan, politikai, stratégiai és üzleti szempontokból is függetlenül lássa!!!
Ahogy én látom, ezzel jól jár Putyin, mert emelkedik az ár, jól jár Kína (ők mindig) és legjobban az USA! Aki megszívja az Európa. Persze lehet, hogy tévedek.
Nem hiszem, hogy az olaj felhasználás népesség alapú. Sokkal inkább a gazdasági teljesítményen alapszik az olajszükséglet. Ott pedig Európa még mindig jelentősebb tényező mint india.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.