Szerintem legnagyobb baj itt most az, hogy valamiért csányiéknak az arfolyam rombolás az érdekük. Én nem vagyok bankvezér, de ilyen hülyeséget én nem csináltam volna, hogy a rossz hirt elmondom de a jot nem. Azt kellet volna mondania, hogy "igen, oroszokat ott hagyjuk ezzel 200milliárd minusz profit lesz, de ez az ára hogy nyissunk uj piacok felé, aminek első állomasa a luminor, és idővel az oroszoknál is nagyobb profitot fogunk hozni, plusz az oroszok nélkül a bank értékeltsége is nőni fog 10-11ről 13-14re, igy azonos profit mellett is magasabb árfolyamra számitunk.". Ezzel nagyban csökkentetre volna a pánikot, és megfogta volna az esést mar a legelején. Mivel nem ez törtent, és azota sem mondanak semmi pozitivat csak a mellébeszéles megy, igy én azt gondolom, nekik az esés most az érdekük, és szandékosan nem kommunikálnak semmi pozitivat.
Azt kell megerteni, hogy akozul, AMIT MONDOTT, es a puszta TENY, HOGY MEGSZOLALT, az utobbi volt a nagyobb hatasu. Van egy okolszabaly, amely szerint targyalas kozben nem teritjuk ki a lapjainkat. A jogban: "hatarozat tervezetebe nem lehet betekinteni (akkor sem, ha a hatarozat maga nyilvanos)". Vagy: "a nyomozas erdekeben nem arulhatunk el tobbet" stb- stb. -ezeket mindenki ismeri. Az a teny, hogy a CEO megszegte ezt az iratlan szabalyt, olyan merteku bizalomvesztes a management irant, amit kegyetlenul bearazott a piac. Dniel tegnap felhomalyositott, hogy a felszin alatt a - a Nagy Kepet nezve - korulmenyek sokkal kedvezotlenebbek, mint gondoltuk, de az, hogy a triggert pont Csanyitol kapjuk, olyasmi, amire realisan senki sem szamitott. Azt, hogy a kapitany a sajat hajojat csakanyozza meg, nem arazza senki - nem tudom ti hogy vagytok vele, en nem szamolok vele. [Szemely szerint nekem egy nagyon fontos bizniszem ment a levesbe emiatt, es azota sem terek magamhoz, annyira duhos vagyok.] Egyetlen korulmeny menthetne Csanyit: ha idonkent koteles lenne megszolalni folyamatban levo ugyekrol. De ilyen kotelezettseg nincs. Ha nem mond semmit, talan meg mindig 46-on allnank, harom honapja oldalazott a savjaban az arfolyam. En itt reszvenyes, azaz tulajdonos vagyok, komolyan fontolora vettem, hogy pert inditok a vezeto tisztviselok ellen. [Nem inditok vegul, de nem lenne irrealis, es kivancsi vagyok mit mondana a birosag.]
Most megint az a kérdés, mint mindig, hogy long, vagy short naposon? Nézzük a helyzetet. Tehát a csúcs körül oldalazott az ár jó ideig, iszonyatos long trendben, tehát a fő trend az long ugyebár. Most visszajött pár ezret, a kialakított oldalazó szakaszt nagy impulzussal letörte, és lejött egy lépcsőt. (Short trend indulása?) Akkor ha igaz, hogy a trend long, akkor két kézzel kell venni, mivel vélhetően a korrekció után visszaáll az eredeti irány a long és így akkor ez egy jó beszálló. Jó. Oké, fel is pattant, elindult felfelé, de megtorpant, a 200 napos mozgót visszatesztelve újra lefelé indult. Akkor most mi van? Innen nézve tehát short trend is lehet, amennyiben új aljra menne megerősítésre kerülhet a short irány, azaz akkor a trend shortra váltana, tehát egyértelmű lenne a short belépő. Sőt utólag látható, (ha új aljra megy) hogy már az első impulzív sávletörés is már a short trend része, és ott már short lett volna a belépő. Ja, de közben eddig long trendről volt szó korrekcióval. Na, jó. De mindez, hogy végül mi lett volna a jó irány, persze csak utólag lesz egyértelmű. És akkor a harmadik lehetőség, ami mindkét irányt kicsinálja, ha esetleg jelen szintek körül elkezdene a papír hetekig oldalazgatni. Kíváncsi leszek a mai napra, letöri-e az eddigi aljat, és melyik verzió validálódik.
"szóval kidurrantotta a lufit, a nagy semmire!!" No, de akkor lufi volt? Inkább előreszaladt az árfolyam eléggé, ahhoz, hogy tudjon egyet visszább jönni. Még jöhetne egyet lejjebb 35 ezer környékéig. Ott gondolnám kb. árában lévőnek. Ott lehet megvenném. :)
Őszintén szólva, akkor a faszság volt ez az orosz kivonulás vizsgálat bejelentés, hogy elgondolkodtató. Ez volt talán az elmúlt 10 év legnagyobb butasága. Lehet vitatkozni. Amit lehetett tudni, a Luminorra a legjobb ajánlattal ment az Otp. Bár vizsgálták a Baltikum és az Ekb Pénzügyi osztályai, de alapvetően egy pluszt termelt a részvény árakban az optimizmus. Mindenki happy, mindenki boldog! Erre döntés hozatal nélkül, konkrét tervek vagy a végleges pénzügyi osztályok határozata nélkül, gyakorlatilag egy mondattal nullára írja az orosz profit és a luminor vásárlás storyt. Most azt tudjuk, hogy, semmit. ŐK se tudják vagy ez valami üzenet? Az Orosz kitettséget eladni, Putyin nélkül lehetetlen, pént elhozni nehéz. Baltikum központi bankok meg értelemszerűen utálják az orosz kitettséget. Otp-Gazprom kapcsolatot keresnek. szóval kidurrantotta a lufit, a nagy semmire!!
Gaznál is átbastak bennünket amikor felrántották pillanatok alatt de előtte törölték aztán lenyomták ismét felhuzták amikor annyi gáz van usába hogy már ingyen osztogatják vagymqr fizetnekis érte csak vigye el valaki..
Látom öreg teis eladtad idő előtt mint énis de tese gondoltad hogy 5400ig elhúzzák az arat amikor évtizedig 3000 alatt számozott a mol pedig még a Niss ből se lessz semmi ha igy húzzák az időt az oroszok és közbe másnak eladogatják a részesedésüket..
OTP részvényesek ide!